Erkek İnfertilitesi TUP BEBEK #TESE OLMA TEDAVİ OL# CELALETTİN PERU
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi TUP BEBEK #TESE OLMA TEDAVİ OL# CELALETTİN PERU
-
15-09-2022, 12:08:09Merhaba arkadaşlar bizim seruvenimiz şu şekilde başladı 2017 yılında eşimin askerdeyken varikosel problemi olduğunu oğrendik.Varikosel neydi peki testislerde damarların genişleyerek bir yumağa donmesi testisin sıcaklığını artırarak bu uzun yolda spermlerin cıkış yapacağı sırada olmesine neden olan bir hastalık.Bundan dolayı yapılan sperm testlerinde hic sperm hucresi cıkmıyordu bu durumun acıklaması tup bebek tedavisi olmadan normal yolla bebek sahibi olamazdık.peki cozum neydi doktora gore varikosel ameliyatı olursa 3 ila 6 ay arasında sperm cıkışı gozlemlenebilirdi.biz 3 ay sonrasında sperm testi vermemize rağmen hic bir cıkış elde edemedik.Derken bi 3 ayı daha devirdik yanı 6 ay gecmişti fakat yine sperm cıkmamıştı.Bir sure bekledikten sonra Ankara ........... Hastanesinin yolunu tuttuk tup bebek tedavisi icin .eşim icin yapılan tum hormon testleri,genetik testler her şey cok normaldi kadın doğum uzmanının bize soylediği şey şuydu 'siz bizim icin en kolay hasta katagorısındeniz her şey normal olduğu icin mutlaka tese amelıyatı olduğunuzda sperm elde ederiz ve tup bebek tedavsını gercekleştiririz.Tese ameliyatını uroloji uzmanı yapacaktı fakat bize bunu soyleyen kadın doğum uzmanıydı bunu durumunda ne kadar garip olduğunu başarısızlıktan sonra farkedebilmiştim.Uroloji doktoru değerlerin guzel olduğunu soyledi buyuk ihtimal sperm buluruz dedi peki bulamama durumumuz olabilir mi diye bir soru yonelttiğim de evet boyle vakalarla da karşılaşabiliyoruz dedi.Ayrıca uroloji doktoru varikosel amelitının guzel bir şekilde yapılmadığını varikoselin devam ettiğini soyledi.Tekrardan bi daha ameliyat esnasında uroloji doktorunun yuzunu gormuştuk.Sonradan duşununce problem eşimde fakat her gun yumurtaların gelişimini takip etmek icin ben kontrole gidiyordum eşimle ilgili hic bir şey yapılmıyordu ne kadar tezat bi durum değil mi?Burda haklı olarak doktora şu soruyu yonelttik diyelim ki sperm bulunamadı ben boş yere hazırlanmış olmuyor muydum bir suru hormon iğnesi yiyordum bir suru para veriyorduk.Sperm bulunursa dondurulur sonra bayan hazırlanır ve tedavi uygulanır.Cevap şu şekildeydi tup bebek tedavisi olanlar bilir sizce dolapta beklemiş olan yemek mi daha lezzetlidir yoksa direkt ypılan dolaba konulmayan mı tabi ki dolaba konulmayan bu cevabı kendimiz verdiğimiz icin mecburen inanıyoruz ki bay ve bayan eş zamanlı hazırlanmalı.Tabiki testisleri acınca sperm bulma şansımız cok yuksek ya guya beni de tup bebek tedavisi icin hazırladılar ve onca hormon iğnesini yedim.Her şey cok yolunda gorunuyordu eşim ve ben cok umutluyduk aklımızdan olumsuz bir şey gecmiyordu.Gun geldi cattı eşim tese ameliyatına girdi ben de o sırada yumurta toplama işlemi icin hazırlanmıştım tabi.İnanın zaman gecmek bilmiyordu sure uzadıkca kotu şeyler geliyordu aklıma ve yabancı bi numaradan arandım o anı hic unutamıyorum eşiniz ameliyattan cıktı yanına gelebilirsiniz dediler.Gittiğimde doktor hic bi şey soylemedi sperm bulunsaydı mutlaka soylerdi diye duşundum eşim de yarı uyanmış haldeydi.O an dunya başıma yıkılmıştı biraz sonra yumurta toplama işlemine girecektim ağlayarak yumurta toplama işlemine girdim narkozu yediğimde bir daha uyanmamak istemiyordum her şey bana anlamasız geliyordu o kadar umut etmiştim ki o kadar umutlandırılmıştım ki tamamen bi yıkım yaşadım.derken uyandığımda 19 tane yumurtanın toplandığını soylediler ve hastaneden ayrıldık.Hastaneden ayrılırken eşimden alınan dokunun ozel sıvılarla 24 saat boyunca inceleneceği soylendi.24 saatın gecip bi mucizenin gercekleşmesi bir tane bile sperm olsa da bulunması icin ağlayarak dua ediyordum.sonunda doktor bizi arayıp spermin bulunmadığı haberini verdi.uroloji doktoru testisin icini actıklarında cok guzel bir yapıda olduğunu gorup kesin sperm buluruz deyip bayram ettiklerini ancak bu rağmen bu şekilde olup sperm bulamadığımız nadir hastalardan olduğumuzu soylemişti.peki yumurtalar ne olacaktı yaşınız cok genc daha sonra da yumurta verebılırsiniz dondurmaya gerek yok şuan deyıp yumurtalarımı da dondurmamışlardı.sonuc neydi peki mutsuzluk,umutlarının yerle bir olması,maddi zarar ,bilinmezliğin icine duşuş tarif edilemeyecek bir suru duygu yumağı kalbime saplanmıştı.şimdi nasıl bir rota cizecektik doktor 2 yıl beklememizi soylemisti.ne icin bekliyorduk peki cevabını o zamanlar doktordan net bir şekilde alamadığım bir soruydu.sonraları oğrendim tabı ne icin bekliyorduk tese yapıldığı icin verilen olası zararın zaten ıyıleşmesi icin.Derken 2 yıl beklemeye hic niyetimiz olmadığından araştırmalara koyuldum azospermi hikayeleri diye yazdığımda bizimle hikayeleri cok benzeyen birine rastladım.Allah bir kapıyı kapatırken diğerini acarmış ya sanki durumun ozeti buydu.CELALETTİN PERU adında bir doktor kadın doğum uzmanı da değil uroloji doktoru da değil bir dahiliye doktoru ilk başlarda pek anlam veremedim tabi.(Bizimle aynı kaderi paylaşan azospermi hastası bir doktor).Derken hikayeyi yazan isme facebooktan ulaşıp durumumu anlattım sağolsun bize donuş yaptı kendisiyle telefonda bir saat kadar konuştuk evet bebek sahibi olmuşlardı hikayeleri bizimle aynı olan bir kişi ve bebek sahibi olmuşlardı o zamanlar cok inanılmaz gelmişti bana.Derken Celalettin Hocaya gitmeye karar verdik gitmeden once hormon testleri,doplerr ve sperm testi istedi bizden.Bize sorduğu ilk sorulardan birisi TESE oldunuz mu? olmuştuk ne yazık ki biz de buyuk bi coğunluğun olduğu gibi biz de tese olanlar kervanındaydık.Celalettin Hoca bizim gibi sperm testinde hic sperm bulunmayan hastaların tese amelıyatı olmasını kuru ağactan meyve toplamaya benzetiyordu.Şoyle duşunun o kadar sperm testi yaptırıyorsunuz hic sperm cıkmıyor e biz bi testisleri acalım(tese) oradan bir doku alalım belki orda buluruz.Bu cok kucuk bir ihtimal oysaki cunku milyonlarca uretilen sperm dışarı cıkmamış ama biz orda buluruz kesin diyerek malesef eşlerimizi kesip biciyorlar.Peki Celalettin hocam duruma nasıl bakmıştı ilk once bi kuru ağacımızı yeşertelim onu besleyelim sonra meyveleri toplayabiliriz.Onun icin bize doğal bitkisel ilaclar ve hormon iğnlerinin yanı sıra vitaminler verdi ilk gittiğimizde tahlilimizde %9 spermatid yazıyordu ve 3 ay sonra tekrar kontrole gittiğimizde %18 spermatide ulaştık.Bu değerler muhteşem bir ilerlemeydi.İnşallah daha guzel sonuclar da goreceğiz.Buna olan inancım sonsuz Allah kısmet ederse buradan bebeğimiz olduğu mujdesini de sizlerle paylaşacağım.Malesef tup bebek sektoru oyle bir sektor haline gelmiş ki bazı doktorların vicdanlarının alındığını duşunuyorum.Ne yazık ki bu doktorlar Ankara İstanbul gibi sağlık sektorunun cok gelişmiş olduğu şehirler bu doktorlarımız da en gozde en meşhur randevusunu bile alırken 3 4 ay sonrasına bulabildiğimiz doktorlar.Bizimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarım lutfen bodoslama TESE AMELİYATI olmayın.Azospermi konusunda teseci olmayan ,kesip bicmeyen umutları yıkmayan tedavi de ustun başarılar elde etmiş olan Celalettin Hocamla tanışmanızı oneririm.Bizim yolumuz onunla kesiştiği icin cok şanslıyız.Allaha şukrediyoruz ki yeniden bi tesecinin eline duşup bu hastalığımızın tedavisini daha da zorlaştırmadık.Yazımın sonuna gelirken şu konuya da değinmeden edemeyeceğim Celalettin Hocam bizim gibi hastalardan sperm tahlilleri sonucunda guzel sonuclar elde ettikten sonra doğal olarak bizleri tup bebek merkezine gonderiyor.Tup bebek merkezleri gebelik haberlerini kendilerinin başarılarıymış gibi şanlı şohretli anlatıyorlar evet haklılar guzel şeyler başarıyorlar fakat şunu unutmamalılar ki bu başarıların gebelik haberlerinin asıl kahramanı Celalettin PERU 'dur.Allah kendisinden razı olsun.