Herkese merhaba .Burada ozellikle yuzyıl Hastanesi'nin tup bebek bolumuyle ilgili konu acmak istedim. Bizim gibi yuzyılda tup bebek yaptırmayı duşunenler varsa o hastaneden uzak dursunlar diye.
3 yıllık evliyiz. Cocuğumuz olmuyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesiyle Pendik Yuzyıl Hastanesi'nde tup bebek merkezinde calışan Mehmet tufan babayiğitte tedaviye başladık. Tup bebeğe başlamadan once hastanede tum tahlillerimi yaptrmıştım sadece rahim filmim eksikti. Doktora ozellikle rahim filmimin olmadığını ama randevu aldığımı ve cektirceğmi soyledim.mehmet bey rahim filmine gerek yok dedi. Beni muayene etti ve ilacsız tup bebek yapacağını yumurtaların gayet yeterli olduğunu soyledi. Amh değerim 6.2
Adet olunca tekrar gelmemi soyledi. İkinci kez kontrole gittiğimizde bize bi recete verdi ve burdaki iğneleri kullanmaya başla dedi. Halbuki bize ilk başta ilacsız olcak demişti. Doktorun bi bildiği vardır deyip ilacları aldık. Opudan once 2 kere kontrole cağırdı. Kac tane yumurta oluştuğunu sorduk. Bize hic bi bilgi verilmedi. Transferini 1 ay sonra yapıcam dedi. 7 ağustosta yumurtalarım toplandı 11 tane yumurta topladılar. Hastaneden cıkmak icin işlemlerin tamamlanmasını bekliyorduk. Doktor yanımıza geldi ve transferini yapıcam salı yada Perşembe dedi. Tabi biz cok sevindik ama şaşırdık bi yandan da. Hemşire bile işlem sırasında 1 ay sonra yapıcam demişti doktor dedi. eve geldikten sonra cok ağrım oldu. Sadece sırtustu yatabiliyordum. Sağıma yada soluma donemiyordum. İdrara sıkıştığımda daha cok ağrım oluyordu. Transferden 2 gun once ağrım iyice şiddetlendi acile gittik yuzyıl Hastanesi'ne. Ağrım o kadar şiddetliydi ki doktoru beklerken ağlıyordum artık. 15 dk kadar falan acilde kadın doğum doktoru bekledim. Muayene etti ve yumurtalıklar cok şişmiş onlar ağrı yapıyor dedi transferim olucak bu şekilde nasıl yapılacak diye sorduğumda bir sıkıntı olmaz ama siz gene kendi doktorunuza bi gorunun dedi.
10 Ağustosta transferim yapıldı. Zaten o gunde cok ağrım vardı. Hic bi kontrol yapılmadan e2 değerine bakılmadan transfere alındım. Doktoru beklerken embriyolog geldi. Yaşınız gereği bi tane transfer yapılabilir ama isterseniz iki tane embriyo transfer edebiliriz dedi. Bende istiyorum dedim ama o zaman bunun yasal olmadığını bilmiyordum tabi. Bana o konuda bilgi verilmedi zaten o şekilde soyleseydi bende istemezdim. Ben orda transferi beklerken stres icerisindeyken embriyolog bana geri kalan embriyoları dondurmak icin para odemesi yapmanız lazım diye bilgi veriyordu. Daha transferimi yapmamışlar once para derdine duşmuşler. Zaten 3.gun embriyosu transfer edildi.
transferden sonra doktor gene yanımıza gelmedi. Bizi hemşire bilgilendirdi. 12 gun boyunca herşeye dikkat etmeme rağmen sonuc koca bi negatifti bebeklerimin ikiside tutunamadı. Buyuk hayal kırıklığı yaşadık. Cunku gorunurde hic bi sorun yoktu. Herşey cok iyiydi. Doktora mesaj attım. Bana sorduğu ilk şey dondurulmuş embriyon var mı oldu. Daha bebeklerin neden tutunmadığını araştırmadan ikinci transferi planlıyordu. O mesajdan sonra bi daha kontrole gitmedim. Tahlillerimizi alıp Bahceciye gittk. Sabri beyden randevu alıp onunla goruşme yaptık. Butun yaşadığımız sureci anlattık. Sabri bey rahim filmi cekinmeden tup bebeğe başlamanın doğru olmadığını mutlaka rahim filmi cekinmem gerektiğini soyledi. Yumurta topladıktan sonra rahmin dinlenmesi lazım heleki ağrım oldu diyorsun o şekilde transfer yapılması cok yanlış dedi. 2 ay boyunca ben sana herhangi işlem yapamam rahmin dinlenmesi lazım dedi. Zaten yuzyılda tup bebek yaptırdığımız icin cok pişman olmuştuk. Tedavi surecinde de bazı yanlışlıklar olduğunu ne yazık ki surecin sonunda anladık.
dosyamızı almak icin Yuzyıla gittik. Verdikleri kağıtta 1 tane embriyo transferi yapıldı yazıyordu. Halbuki bana 2 tane embriyo transferi yapıldı. Neden 2 tane olmasına rağmen 1tane yapıldı yazdınız diye sorduğumuzda sizin yaşınızdakş hastaya 1den fazla yapılması yasal değil resmi evrağa 2 tane yapıldı yazamayız dediler. Yasal olmayan bi şeyi yapıyolar ama yapmadık diye gosteriyorlar. Evrakta sahtecilik yapıyorlar. Tek dertleri para başka bişey duşundukleri yok. Boyle bi şeyle karşılaştıktan sonra transfer surecinde olsun yumurta toplama surecinde olsun bi hata yapmadıklarını ben nerden bileyim? Bahceciye gittiğimizde ozellikle 2 tane transfer istiyoruz dedik. Boyle bişey yasal değil yapamayız dediler. Hatta eşin olmadan ne transfer yaparız nede yumurta toplama işlemi yapılır dedi.
Yuzyılda ise eşin gelmesede olur transferini yaparız diyorlardı. Eşimin onayı olmadan verdiği tek bi imzayla işlem yapıyorlar. Bu ne kadar doğru bişey ?
Hastaneden de doktordan da memnun kalmadık. Hic kimseye onermiyorum. Kimse gitmesin o hastaneye. İnsanın canı umutları umurlarında bile değil. Maddi olarak girdiğimiz sıkıntıyı bi kenara bıraktık yaşadığımız hayal kırıklığı bizi daha cok yıprattı. Cunku cok umutluyduk herşey yolundaymış gibi gozukuyordu. Şimdi yuzyıl Hastanesi'nin onunden bile gecmek istemiyorum. Buyuk umutlarla gittiğimiz hastaneden koca bi hayal kırıklığıyla cıktık Kaybettiğimiz bebeklerimize mi uzulelim giden zamana mı bilemedik. İşin komik tarafı sanki doktorumuzmuş gibi tum surecte bizimle ilgilenen hemşire sorduğumuz hic bi soruya cevap veremedi. Neden muayene etmeden değerlerime bakılmadan transfer yapıldı diye soruyorum. Ben orasını bilemem onu doktora sorun diyor. Halbuki transfer sırasında doktora kendisi soyledi yumurtalıklar cok şiş falan diye. Tum surecte doktormuş gibi o zaman her sorumuza cevap veriyordu. Şimdi hatalarını yuzlerine vurunca sucu birbirlerine attılar. Hicbiri cıkıpta evet ofkelenmekte hakkınızı aramakta cok haklısınız yapılan hatalar var demedi. Zaten doktor hastaneden ayrıldı benim transferden sonra. Kalanlarda sucu uzerlernden attılar.
biz yandık başka kimse yanmasın. Kesinlikle uzak durulması gereken bi hastane Allah hic kimseyi oraya duşurmesin. Hasta değil para olarak goruyorlar bizi. O hastanede yaşadığımız tek şey mağduriyet oldu.