oncelikle herkese cok gecmiş olsun rabbim herkese şifa versin.

2021 yılının başında tanıştığım hastalık. bir akşam uzeri belimde ağrı oluştu bende pek umursamadım ertesi gun karın ağrısı ile devam etti ve sol testisimde cok ciddi ağrı meydana geldi hemen urolojiye gittim muayene olmaya doktor elle muayenesinde direk testis tumoru olduğumu soyledi o an dunya başıma yıkılmış gibiydi ancak imanın gerekliliği olarak allaha sığındım derdi veren dermanı vermiştir dedim kendimi topladım. doktor o gun ultrasona ve kan testine gonderdi ultrason da sol testisde 3.5 cm kitle olduğu goruldu kan testleri de yani tumor markerları da;
afp: 35
ldh: 350
beta hcg : 17 şeklindeydi hemen ameliyata aldılar ameliyat 1 saat surdu o gece hafif ağrılar oldu sonra gecti.
daha sonra alınan testisi patolojiye gonderdiler patoloji sonucu non seminom yani kotu huylu tumor embriyonel karsinom cıktı.
hemen onkolojiye sevk edildim.
onkoloji ilk olarak pet cekimi yaptı. pet ( detaylı tomografi)
pet sonucuna gore lenf bezine metastaz yapmış yani sıcramış yaklaşık 7 cm lenf bezinde tumor olduğu soylendi. evre 2c

kotu huylu olduğu icin 4 kur kemoterapi planlandı. 1 kur haftada 5 gun sonra iki hafta ara sonra yine 5 gun kemoterapi boylece 4 kur verildi.

gercekleri soylemek gerekirse ilk kur ilk uc gun birşey hissetmedim ama sonrası gercekten cok zordu kabızlık mide bulantısı kotu koku ve tatlar zordu ama sonucun guzel olacağına inandığım icin sabrettim.

velhasıl 4 kur bitti pet sonucuna gore 1.5 cm lenf bezinde kitle kaldı ama cansızmış tam sıfırlanmadı ancak kuculdu amac 1 cm altına duşmesi 2 cm ustu ameliyat deniliyor benim ki arada kaldığı icin takip denildi tabi kan değerlerim normale donmuştu.

3 ay sonra ilk kontrole gittim tomografi cekildi ve kitle aynı şekilde duruyor yine cansız bir daha 3 ay sonra gideceğim. cansız bir şekilde bu şekilde kalması cok fazla risk oluşturmuyormuş.

hastalıktan korkmayın tedavi başarı oranı yuzde 90 uzerinde rabbim herkesin yardımcısı olsun