Pai Serpine 4g/4g Homozigot Mutasyon, Oksapar (4000) Gunde Bir Tane mi İki Tane mi Kullandınız?
Tüp Bebek0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Pai Serpine 4g/4g Homozigot Mutasyon, Oksapar (4000) Gunde Bir Tane mi İki Tane mi Kullandınız?
-
15-09-2022, 11:43:35Arkadaşlar merhaba. Universite hastanesinde yapılan pıhtılaşma tahliline gore Pai Serpine 4g/4g Homozigot ve MTHFR Heterozigot mutasyonlarım var. Bunu bir duşukten sonra oğrendik. Takiben 4 kere tup bebek denemem oldu. Doktorlar hep 4000lik oksapar yazdı ve tutarsa gunde bir kere kullanmamı soylemişti. Şimdi 11. haftadayım. İlk gunden beri gunde bir tane oksapar vuruyorum ve coraspin iciyorum. Gebelik takibimi yapan docent doktor riskli gebelik uzmanı bu konuda universitede calışması olduğunu, Faktor 2 ve 5'in cok riskli olduğunu, pai mutasyonunun duşuğe sebep olmadığını, normalde pai mutasyonlarına oksapar kullandırmadığını, gecmişimden dolayı bana gunde bir oksapar kullandırdığını soyledi. Buralarda cok meşhur ve deneyimli bir perinatolog var. Birkac gun once ona da gittim. O da tam tersini pai mutasyonunun cok riskli olduğunu, sabah akşam gunde iki tane oksapar vurmam gerektiğini soyledi. Gunde iki kan sulandırıcı kanama alanı oluşturma vb risk oluşturur diye iki tane vurmaya da cekiniyorum, yeterli gelmezse diye de korkuyorum. Homozigotu olup gunde bir veya iki oksapar kullananlar, ozellikle ileri hamileliğe ulaşan veya doğum yapan arkadaşlar yorum yaparsa cok sevinirim. Yardım bekliyorum