Medipol Başakşehir, UEFA Konferans Ligi A Grubu'nda evinde Fiorentina ile kozlarını paylaşacak.
15 Eylul Perşembe gunu TSİ 22:00'de oynanancak olan mucadele oncesi turuncu-lacivertlilerin teknik direktoru Emre Belozoğlu acıklamalarda bulundu. Fatih Terim hakkında da konuşan Belozoğlu, "Fatih Terim gercekten değerli bir teknik direktor. Fiorentina'da antrenorluk yaparken herkes onları destekliyordu. Herkes onun gibi olmak ister, kendisini cok severim." ifadelerini kullandı.
İŞTE EMRE BELOZOĞLU'NUN ACIKLAMALARI
"FATİH TERİM ULKE FUTBOLU İCİN GELMİŞ GECMİŞ EN BUYUK TEKNİK ADAM"
İtalyan bir gazetecinin bir donem Fiorentina'da teknik direktorluk yapan Fatih Terim ile ilgili goruşlerinin sorulması uzerine Belozoğlu, "Fatih Terim cok değerli. Fiorentina'da antrenorluk yaparken herkes Fiorentina'yı tutmaya başladı. Galatasaray'da oynarken benim antrenorluğumu yaptı. Gercekten severim onu. Yarın da bildiğim kadarıyla bizimle birlikte olacak. Yarın da cok guzel bir belgeseli yayınlanacak. Yarına denk gelmesi, guzel bir tesaduf oldu. Fatih Terim ulke futbolu icin gelmiş gecmiş en buyuk teknik adam. Ulke futbolunda yeri her zaman farklı olacaktır" ifadelerini kullandı.
"FIORENTINA'YI HALA DAHA FAVORİ GORUYORUM"
Fiorentina'nın ilk macta surpriz bir şekilde puan kaybı yaşamasına rağmen grubun favorisi olduğunu belirten genc teknik adam, "Biz gercekten iyi başladık. Onların değerini iyi biliyoruz. Bildiğim kadarıyla geride kalan fiksturde cok fazla mac kazanamadılar. Hala onları favori goruyorum. Yarınki macı farklı goruyorum ve kazanmak icin oynayacağız" şeklinde konuştu.
"GOL YEMEME UZERİNE BİR PLAN YAPMIYORUZ"
Super Lig'de geride kalan maclarda gol yememelerinin hatırlatılması uzerine Belozoğlu, macları kazanmak icin planlar yaptıklarını belirterek, "Bizim icin sezon iyi başladı. Avrupa'da en cok mac kazanan takımız, ligde gol yemedik. Gol yememe uzerine bir plan yapmıyoruz. Macları kazanmak icin plan yapıyoruz. Bu biraz fazla gundeme geliyor. Oyun ustunluğu ve macları kazanmak daha onemli. Bir oyun anlayışımız var, bunu devam ettirmek en buyuk isteğimiz" acıklamasında bulundu.
"MESUT YARIN KADRODA DUŞUNDUĞUMUZ OYUNCULARDAN BİRİSİ"
Mesut Ozil'in cok ağır bir sakatlık sureci gecirdiğini belirten ve yarınki macta kadroda olacağını aktaran Emre Belozoğlu, "Mesut, istediği kadar sure alamadı. Kendisini bulmuştu, ağır bir hastalık gecirdi. Covid-19 olmasa da semptomları o yondeydi. 10 gun takımdan ayrı kaldı. 4 gun once antrenmanlara başladı. Yarın kadroda duşunduğumuz oyunculardan birisi. Kulubede olacak. Fiziksel olarak seviyesine ulaştığında ondan faydalanacağız. Kariyerinin sonunun iyi yapması gerektiğini duşunuyorum. Kariyerinin sonunu cok iyi getirecek. Bize katkısı tam fit hale geldiğinde cok daha fazla olacak" dedi.
"AVRUPA'DA TEKNİK DİREKTORLUK YAPMA HEDEFİM VAR, BU İTALYA OLURSA COK DAHA MUTLU OLURUM"
"Bir gun İtalya'da teknik direktorluk yapmak ister misiniz?" sorusuna ise Emre Belozoğlu, şoyle cevap verdi:
"Benim icin İtalya, Turkiye'den sonra en sevdiğim ulke diyebilirim. Orada guzel zamanlarım gecti. Onlarla benzer ozelliklerimiz olduğunu duşunuyorum. Bir gun tabii ki hedefim, Avrupa'da teknik adamlık yapmak. Bu İtalya olursa cok daha mutlu olurum. Bu şu anda cok yakın bir hedef olarak gorulmuyor."
"BUYUK TAKIMLARIN UC GUNDE BİR MAC OYNAMA ALIŞKANLIĞI OLMASI GEREKİYOR"
Bazı teknik adamların fiksturden yana yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmesinin doğal olduğunu ve bu surecin kolay olmadığını belirten Belozoğlu, "Diğer meslektaşlarımızı bu anlamda eleştirmek kolay. Bir takımın icinde yaşadıklarını değerlendirmek teknik adamların işi. Kolay bir fikstur yok. Turkiye'de uc gunde bir mac oynamak kolay değil. Bu serzenişlere hak vermeniz gerekiyor. Uc gunde bir mac ben cok oynadım. İyi sporcular, her macta oynamak ister. Ben onemli takımların uc gunde bir mac oynama alışkanlığına sahip olması gerektiğini duşunuyorum. Elimde iyi oyuncular var. Birilerini daha az, birilerini daha fazla kullanıyoruz. Hepsinin gozumde değeri aynı. Kime şans verdiysem hepsi elinden geleni yaptı" ifadelerini kullandı.
Emre Belozoğlu, futbolculuk kariyerinde yaşadığı Avrupa şampiyonluğunu teknik adam olarak da yaşamak istediğini aktararak, "Cok mukemmel bir duyguydu. Bunu teknik olarak yaşamak da her teknik adamın isteğidir" dedi.
Belozoğlu'dan Terim'e ovgu! "Gelmiş gecmiş en buyuk teknik adam"
Fiorentina macı oncesi Emre Belozoğlu'dan Fatih Terim'e ovgu!
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Fiorentina macı oncesi Emre Belozoğlu'dan Fatih Terim'e ovgu!