Bir donem Turkiye pazarına girmeye calışan ancak daha sonra bu pazarda tutunamayarak cıkmak zorunda kalan Cinli otomobil ureticisi Chery, Avrupa ’da daha aktif olmak adına ulkemize geri donmeye hazırlanıyor. Ustelik bu defa firma cok daha guclu bir stratejiye sahip gibi gozukuyor.
Anadolu Ajansı ’na acıklamalarda bulunan firmanın Turkiye Başkan Yardımcısı Zhenghal Mei, firmanın onumuzdeki donemlerde izleyeceği stratejiden bahsetti. Ulkemizde once arac satışına başlayacak olan firma daha sonra da bir uretim tesisi kuracak.
Chery, Turkiye ’de fabrika kurmak istiyor. Chery ’nin Turkiye pazarına geri donuşunden dolayı buyuk heyecan yaşadıklarını soyleyen Mei, son 20 yılda cok şey oğrendiklerini ve markanın 10 yıl oncesine gore tamamen farklı olduğunu ifade etti.
Sozlerine "Turkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Turkiye'de bir uretim tesisi kuracağımıza ve araclarımızı Avrupa'ya ihrac edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde." şeklinde başlayan Mei, firmanın stratejisini de ozetlemiş oldu.
Chery ’nin ulkemize yepyeni bir imaj ve teknolojiyle geleceğini ve İstanbul ’da kendi genel mudurluklerini kuracaklarını acıklayan Mei, "Hem ortaklarımızla hem de son kullanıcılarla her zaman birlikte olacağız ve en kaliteli urunu, en iyi tasarım arabaları sunmak icin elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca fiyat stratejisi elbette cok onemli ve ayrıca urun stratejisi, ayrıca hizmet stratejisi icin de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sadece kalitemizi değil, sadece işlevselliğimizi değil, tasarımımızı da geliştirmeye devam etmek icin elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ve ayrıca her zaman muşterilerimizin yanında olacağız ve en iyi urun ve hizmetimizi sunacağız." ifadelerini kullandı.
Mei ’nin acıklamalarına gore firma bu yıl ulkemizde Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro ve Omoda 5 modellerini piyasaya surecek. Yılın kalanında da elektrikli otomobilleri ulkemize getirmek icin calışacaklar. Turkiye ’nin yeniliklere acık bir ulke olduğunu soyleyen Chery yoneticisi, Turk muşterilerin kendilerine en iyi hissi sunan markaları her zaman olumlu karşılayacağını da sozlerine ekledi.
Chery ’nin ulkemizden beklentisi yuksek Acıklamalarına devam eden Mei, "Turkiye pazarında gelişmek icin cok olgun bir stratejimiz olduğunu duşunuyorum. İlk adımı attık ve beş yıllık stratejimiz var ve pazar payımızın cok hızlı artacağına inanıyorum. Urunlerimize, kalitemize, teknolojimize ve hizmetimize cok guveniyoruz. Cunku dunya pazarında Chery cok başarılı işlere imza attı ve ardı ardına 19 yıldır, Cin markalarının kuresel pazarlarda ihracatında birinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla Turkiye'de pazar payımızın cok iyi olacağına ve cok yuksek bir hızla artacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Her zaman yerel ortaklarının ve yerel son kullanıcıların yanında olduklarını, Turkiye icin cok cok uzun vadeli planları bulunduğunu soyleyen Mei, Turkiye ’nin Asya ile AB arasında onemli bir pazar olduğunu ve AB pazarlarına girmek icin de cok iyi bir yer olduğunu belirtti.
Chery Turkiye Başkan Yardımcısı Mei, ayrıca otomotiv piyasasındaki tedarik ve cip krizinin kendilerini etkilemediğini, tedarik sorunu yaşanmadığını belirtti. Mei, aracları zamanında teslim edebildiklerinin de altını cizdi.
Chery ’nin ulkemizdeki stratejisi “Kazan-kazan” olacak ,
Firmanın Turkiye stratejisinin Kazan-Kazan stratejisi olacağını soyleyen Mei, sozlerini "Turkiye'ye neden donuyoruz biliyor musunuz? Turkiye cok buyuk bir otomotiv pazarı ayrıca Turkiye'de cok sayıda otomobil ureticisi var, bircok marka Turkiye'ye yatırım yapıyor. Turkiye onemli bir uretim merkezi. Turkiye, Avrupa ile Asya arasında yer alması nedeniyle en onemli pazarlarımızdan biri. Turkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Turkiye'de bir uretim tesisi kuracağımıza ve araclarımızı Avrupa'ya ihrac edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde." şeklinde tamamladı.
Ulkemizde cok bilinmese de Chery aslında otomotiv sektorunun onemli aktorlerinden birisi olarak gosteriliyor. Cinli firma Jaguar, Land Rover, Exeed gibi markaları da kendi catısı altında bulunduruyor. Firmanın dunya capında 10 milyondan fazla muşterisi bulunuyor.