Gectiğimiz hafta yeni iPhone ailesini, Apple Watch ’ları ve AirPods ’u bizlerle buluşturan Apple, bugun de iPhone kullanıcılarının heyecanla beklediği iOS 16 işletim sistemini yayınladı. Saat 20.00 itibarıyla ulkemizdeki kullanıcılar icin indirilebilir hale gelen yeni işletim sistemi, iPhone 8 ’den son cıkan modellere geldi.
iOS 16, yeni kilit ekranı tasarımından ‘Mesajlar ’ uygulamasındaki değişikliklere kadar bircok farklı alanda yeniliği kullanıcılara sunmuştu. Ancak guncelleme yapan kullanıcılardan gelen yeni bilgiler, iOS 16 ’da bazı problemlerin olduğunu ortaya koydu.
Bazı kullanıcılar App Store ’da ‘Hukum ve Koşullar ’ı kabul ederken hata mesajı almaya başladı
iPhone kullanıcıları, iOS 16 guncellemesini yaptıktan sonra App Store ’da problem yaşadığını bildirdi. Buna gore işletim sistemini yukleyen bazı kullanıcılar, bir uygulama guncellemesi yapmak istediklerinde acılan ‘Hukum ve Koşullar ’ penceresini kabul ederken bir hatayla karşılaştı. Gelen goruntuler incelendiğinde kullanıcıların karşısına “Bir hata oluştu. Lutfen daha sonra deneyin” mesajının cıktığı goruldu.
Şu anda Apple servislerinin bazı problemler yaşıyor olabileceği; bunun da hata mesajına yol acmış olabileceği belirtiliyor. Sorunun ne zaman cozuleceği ile ilgili ise henuz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatanın herkesi etkilemediğini, yalnızca bazı kullanıcılarda gorulduğunu de ekleyelim. Buna ek olarak hatayı alan kişilerin coğu iOS 16 kullanıcıları olsa da iOS 15.7 ve iPadOS 15.7 tarafında da bu mesajla karşılaşıldığı aktarılıyor.