Sokakta doğup buyuyen alternatif sanatlar, bugun birer ana akım olma yolunda ilerleyerek, yeni sanatcılar ve yeni sektorlerin oluşmasına imkan tanıyor. “Hall Of Fame” Şehir Sanatları Akademisi, işte boyle sokakta doğup buyuyen şehir sanatlarına ilgi duyan genclerin eğitim merkezi olmayı hedefliyor. Okul; proje ortağı Kadir Has Universitesi’nin catısı altında, İstanbul’un en tarihi bolgelerinden biri olan Cibali Kampusu’nun en alt katında Eylul 2012’de kapılarını acıyor. Turkiye’de başka bir orneği bulunmayan “Hall Of Fame” Şehir Sanatları Akademisi macerasında kilit rol oynayan Kadir Has Universitesi’nin vizyonu ve yaşam boyu eğitim alanındaki tecrubesinden aldığı destekle Turkiye’de eğitim alanında yeni bir alan acmayı kısacası “bir şeyleri değiştirmeye” hazırlanıyor.
Hall Of Fame, tasarım, temel resim, air-brush, grafiti, dans, b-boying ve hip-hop dans, koreografi, dans muzik analizi, temel muzik ve ensturman eğitimi, produksiyon, dj performans teknikleri, dj produktorluğu, sanatcı menajerliği, kayıt ve miks teknolojileri, radyo yayıncılığı, rap muzik gibi alanlara ilgi duyan genclerin hayallerini, teknik ve pratik eğitimler ışığında gercekleştirmelerini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda amacı, oğrencilere profesyonel eğitimciler ile desteklenen pratik calışmalar sunarak sektore yeni isimler kazandırmaktır.
Ayrıca Eğitmen kadrosundan, Turkiye’nin onde gelen Rap muzik sanatcılarından Pit10’un vereceği secmeli Rap muzik eğitimine Hall of Fame Şehir Sanatları Akademisi oğrencilerinden isteyenler katılabilecek, ve yeni başlayan / amator olarak bu işle uğraşan / kendini geliştirmek isteyen MC’lerin belirli bir yol kat etmesi sağlanacaktır.
Akademinin oncelikli amaclarından biri de, uluslararası sanat ve algı paylaşımıyla oğrencilerin evrensel bir vizyon kazanmalarını sağlamaktır. Bu sebeple proje sadece Turkiye’nin alanında onde isimlerinin değil, aynı zamanda dunya capında kendi sanat dallarında başarıya ulaşmış kişilerin de atolye calışmalarına ev sahipliyi yapmayı hedeflemektedir.
MTV Avrupa En İyi Sanatcı Odulu ve Eurovision Şarkı Yarışması ikinciliği gibi başarılara imza atan maNga’dan Efe Yılmaz ve Turkiye’nin ilk grafiti sanatcılarından Golge’nin kurucularından olduğu; dans, muzik ve tasarım olarak belirlenen uc ana dalda eğitim verecek olan Şehir Sanatları Akademisi’nin eğitmen kadrosu, her biri kendi alanında profesyonel ve birer marka olan 22 onemli isimi bunyesinde buluşturuyor.
Bilgi ve On Kayıt: http://www.khas.edu.tr/egitim/yasam-...akademisi.html
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Erkut Arslan 2012 Yol Yok parcasını youtubede yayınladı