Peki, insanlar konuştukları cep telefonlarının beyinlerine yaptığı etkiden haberdarlar mı veya surekli bilgisayar başında olan, bilgisayar başında calışan insanlar?
Cevabını biz verelim, aslında artık herkes kısmen bir bilince sahip, radyasyonun ne olduğunu ve ne gibi zararlar doğurabileceği konusunda hemfikirler. Fakat insanlar teknoloji bağımlısı olduğu icin ne yazık ki bırakmakta zorlanıyorlar. Radyasyon yuzunden kim olmuş gibi duşunceler insanları rahatlatan bir duşunce haline geldi. Fakat biraz mantıklı duşunur ve olaya sağlıkla uğraşan insanlar tarafından bakarsak radyasyon insanların beyin hucrelerine ve diğer organlarına zarar vererek ciddi ve kalıcı hastalıklara sebep olabiliyor. Fakat radyasyon insanları hemen yatağa duşurecek derece de bir etkiyi gostermiyor.


Tabi ki bunun nedeni radyasyonun vucuda yerleşerek zamanla etki gostermesidir. Oyleki teknolojiye ic ice olan insanlar yani surekli telefonlar ile bilgisayarlar ile televizyonlar ile ic ice olan ve hayatının tamamını bunlar ile geciren insanların, yaşları ilerledikce bu temaslarından dolayı bir takım gecici olmayan hastalıklara yakalandığını tıp kanıtlamış durumdadır.
Surekli ve her yerde gittiğimiz hemen hemen her mekanda okulda işyerlerinde hatta sokakta toplu taşıma araclarında sosyal platformlarda kısacası hayatımızın her anında radyasyona tabi tutuluyoruz. Belki dış etkilerden gelen radyasyona engel olamayız lakin kendi alanlarımızda kendi evimizde belki birkac ufak onlemler ile radyasyon etkisini azaltabiliriz. Kullandığımız elektronik aracları kontrol altında tutarak, kullanım surelerini ve miktarlarını azaltarak en azından maruz kaldığımız zararlı ışınlardan korunabiliriz. Siz de geleceğinizi garanti altına alın ve dikkatli olun.