Merhabalar,
Acıklamamın konusunu sanırım bu piyasayı takip eden bir cok insan tahmin edeiliyordur : SARP DOSYASI

Onceikle belirtmek isterim ki; dun bu resimleri ilk gorduğumde sadece guldum , ama bugun bir cok dinleyicim benden bir cevap beklediklerini iletti. Bu yuzden bir acıklama yapma gereği duydum .

Yaşadığımız bu olayda beni en rahatsız eden durum msn adresimin silinmeden yayınlanmasıdır.Nicin msn adresimin yayınlanmasını bu konuşmaların yayınlanmasından daha rahatsız edici bulduğumu duşunuyorsanız hemen soyleyeyim ; artık tecrube ettim ki , o insandan bu tarz şeyler zaten beklenmelidir.
Emin olun benim de elimde o msn konuşmalarının tamamı , bir cok gorsel vs. mevcut. Ustelik ben bunları ilerde koz olarak kullanmak icin ozellikle print screen falan da yapmadım , tamamı kendi gonderdiği resimler ve bilgisayara otomatik kaydedilen msn konuşma gunlukleridir. LÂkin ben bunları istediğim bolumlerini kırpıp yayınlayacak karakterde bir insan değilim,olamam da ...
Ben , bu dallas kıvamındaki cirkin rap ortamında , karakterimi bozmamaya ozen gostermek zorundayım , bu yuzden bugun bir diss dinlemek yerine bu acıklamayı okuyorsunuz. İnanın yine ses etmek istemezdim , yeri geldiğinde maddi manevi kapılarımı sonuna dek actığım insanların attığı disslere dahi ses cıkarmadım , ama beni cirkin gosteren bu konuda suskunluğumu bozmam, beni tanıdığını duşunen dinleyicilerimin yanılmadığını onlara hatırlatmak icin yapmam gereken bir şeydi.
Bunu yapabilecegim en saygılı tavırda gercekleştirmeye calışıyorum hÂlÂ.

Gelelim malûm konuşma goruntulerine ; oncelikle yalan savının ve benim kabulumun (ki sebebini acıklayacağım)olduğu bolumleri anlatayım :

# Biz kankaydık,değildik... Ben 2007'de yaptığım bir şarkıda gecirdim "biz kankaydık" lafını.Keşke gecirmeseydim , ama pişmanlığımın sebebi bunun yalan olması değil... Daha iyi acıklamak icin ustu kapalı birkac ornek vermek istiyorum ; ben yakın bulduğum arkadaşlarım icin yaptıklarımda bir karşılık aramam. Başka bir insan yapsa cok farklı davranacağım mevzularda yakın bulduğum insanlara cok daha ılıman , cok daha anlayışlı olurum; ki bence birinin bir diğerinin kankası olduğunu hissetme durumu budur. İşte, ben bu hisleri hissedilmemesi gereken bir insana hissetmişim , uzattığım el yanlış bir kişiye aitmiş . Daha acığı , ben o donemde yakın arkadaş olduğumuzu cidden duşunmuştum, fakat o beni oyle gormuyormuş ki; 2000de biz 13-14 yaşlarındaydık ,O yaşlarda insanın karşısındaki kişilerin duşuncelerini şimdiki gibi sağlıklı tahlil etmesi mumkun değildi.
Aslında onunla yakın arkadaş olmadığımızı da anladım sonradan , okuduğunuz konuşmaların başından itibaren anlayacağınız uzere tavrım onunla iyi bir arkadaş olmak değil sadece problem yaşamamayı,duşman olmamayı amaclıyordu .İşte bu yuzdendir ki, 2000'de kankaydık lafının yalan olduğunu soylediğinde onaylayıp gectim, O bana bunu soyledikten sonra ben son derece gurursuzca "hayır, biz seninle cok iyiydik,yakındık" demezdim , demem.

# G3 mevzusu... G3 yanlış hatırlamıyorsam o şahsın kurmak ya da icinde bulunmak istediği bir oluşumdu. Benim konuyla alakam da vucudumda sozde bir g3 dovmesi bulunduğu dedikodusuyla vuku buldu sanırım . Vucudumda tabiki boyle bir dovme yok ,bildiğim kadarıyla vucuda dovmesi yapılacak bir oluşum bile yok! Ve emin olun birbirimize giydirmeyi bırakıp "cıplak cıplak takılma"ya karar verirse dahi o dovmeyi goremez o şahıs Peki neden ona da "ok" deyip GECİŞTİRDİM ? Cunku, onun surekli ustume oynama cabalarına rağmen ben hala birşeyleri en azından bir selam verecek yuzumuzun olması adına ayakta tutmaya calışıyordum.

Merak ettiğim bir şey var ayrıca, madem cok muzdaripti benim kanka olduğumuzu soylememden , benim o şarkıyı yaptığım donemlerde nicin sesi cıkmadı ? Sebebi sizce iyi niyet olabilr mi ? Son derece tevazu gosterip, bir şeyleri hala cozmeye calışan birine tezgah kurup, msn konuşmalarını 'printscreen' yapıp, 5 ay boyunca sinsice elinde koz(!) olarak tutacak karakterdeki bir insan mı ? SANMIYORUM..bunun sebebi , Şanışer ismi o şahsın adıyla beraber anılırken , hicbir şey uretemediği o donemlerde benim ona gonderdiğim saygılarla ve taklit polemikleriyle egosunu tatmin edip , bir yandan da uretmeksizin gundemde kalmak olabilir mi peki ? Yorumu size bırakıyorum..

Konuşmalarda yine yapıcı tavrım gereği cevap vermediğim bir diğer konuda , "şimdi elime duştun" olayı... Pardon,kim kimin eline duşuyor?! O şahıs , yanlış hareketleri sonucu , zamanında elde ettiği 'fame'i ve cevresindeki insanları,arkadaşlarını buyuk olcude yitirip bu şehirde yalnız kaldı. Hatta, gittiğim neredeyse butun şehirlerdeki parti organizatorleri, odenen ucretlere ve verilen sozlere rağmen organizasyonlarına gelmeyen bu şahısla bir daha calışmayı duşunmediklerini soylediler.Nitekim yaptığı bu son yanlış hareketten sonra da , bir cok farklı şehirden organizatorlerin bir daha kesinlikle o şahısla calışmayacaklarını soylemelerine rağmen ,ben ve ekibim kimsenin ekmeğiyle oynamayı aklımızın ucundan bile gecirmediğimiz icin , bu durumun bir ikili anlaşmazlık odugunu ve ticari mevzulara etki etmemesi gerektiğini,bunun bzim etik duruşumuza ters olduğunu belirttik. Hal buyken , "Kim kimin eline duşuyor?"

Olayımızın patlak vermesinin kilit noktası, Berk"Beta"Bayındır'ın 'Dokuz' klibinde yer almam olmalı , bu da beni uzen ayrı bir nokta. Cunku, eğlencenin on planda olduğu iğneliyici bir klipten bahsediyoruz , o şahsın da aynı Beta gibi mizah oğeleri iceren bir tarzı var ve mizah yapan bir insanın mizahla eleştirildiğinde karalamayla(!) cevap verme cabası gercekten duşundurucu... Ornek tepki, sanırım yine Beta'nın 'Pişti' klibindeki hayko cepkin tiplemesine Hayko Cepkin'in gulerek ve elini sıkarak vermiş olduğu tepkidir.

Eğer konu rap muzikse , hoşnutsuzluklar rap ile dile getirilmelidir.Myspace dunyanın en cok ziyaretci alan muzik sitesidir , magazin sitesi değildir.Kirli carşaflar dokulmek isteniyorsa, bu muzik ile yapılır.
Yoğun bir şekilde hazırladığım albumun uzerine titrediğim bu donemde keşke bu olay hic yaşanmasaydı ; bu notepad dosyasının onunde gecirdiğim dakikaları harcamam gereken cok daha ciddi işlerim var. Bu yuzden umarım konu burda kapanır , ama kapanmazsa da o şahıs,boyle ucuz oyunlarla değil, bugun onu dinleyen ve savunan insanların hÂl var olmasını sağlayan muziğiyle devam ettirmelidir bu işi.. LÂkin devam etmesi , cok istediğim bir şey değil; cunku o şahsa soyleyecceğim her kelime ona prim vermekte...Yine de boyle bir olay olursa gereken cevap verilir.

Bugune kadar dinleyicilerimin verdiği enerjiyle elimden gelenin en iyisini yapmaya ve samimi olmaya calıştım .Bu rap aleminde hem herkesle aramın iyi olmasını, hem de herkesle belli bir mesafede durmayı hedefledim.Ama, bunca cabadan sonra boyle uzucu bir olay sayesinde bu kucuk camiada ne kadar yanlış bir insana ne kadar gereksiz tolerans gosterdiğimi anladım.

Emin olun bu yazdıklarımı direk o şahısa anlatmayı tercih ederdim ama muhtemelen o bu yazdıklarımın da işine gelen bolumlerini kırparak myspace sayfasından insanlarla paylaşacaktı; bu yuzden bu yazıyı direk ilk ağızdan , benim ağzımdan sizlerle paylaşmayı uygun gordum.

" Keşke ben bir şeylerr yaparken sen de uretseydin de beraber yukselseydik.. Uretememenin verdiği karın ağrısıya boyle işlere girmene gerek kalmazdı o zaman .. "

Bu yazdıklarım sizleri yanıltmasın , ben hÂl aynı kişiyim.Yani burnum falan kalkmadı, havalara girmedim. Sadece artık fazla tevazu gosterdiğim icin ustume gelinmesinden bıktım.Son olarak acı bir istatisik paylaşmak istiyorum sizlerle.
Bu şahış bu kadar buyuk bir paparazi olayına girmesine ragmen bugun dahi benim 1/4'umden daha az dinlenmiştir. Bu istatistiği 'printscreen' yapıp yayınlıyorum. Okuma sabrını gosterdiğiniz icin teşekkur ederim.

Saygılar ve sevgiler,
Sarp"Şanışer"PALAUR

Kaynak: www.myspace.com/saniser