Kısa Bir Sure icerisinde Undergrounda 12 Tane full album ve sayısız Track sunmuş uretken ve başarılı mc Mt ile gercekleştirdiğimiz keyifli roportaja + 12 full album + 2 klibe haberin devamından ulaşabilirsiniz

Rapevi.com : Şarkılarında kendini yeteri kadar anlattığına inanıyormusun , yani şarkılarını dinleyip , Mt boyle biridir diye bir duşunce oluşurmu , insanların kafasında kısaca kendinden bahsedermisin ?

MT : Evet cok acık acık neyim var neyim yok yazıyorum..bir kac şarkıdan ibaret bu onun icin 15 dakikalık bir konuşma ve goruşmede kişiliğimi karakterimi huyumu suyumu anlamak mumkun değil….İnsanların kafasında olusan mt tipi onların aldığı eğitime sosyal cevresine ve piskolojik durumuna olgunluğuna bağlı bunları ayrı ayrı şoyledir boyledir diye yazmam sanirim tahmin olur..ama bana gelen maillerden beni tanıyamadıklarını duşunuyorum yada anlamadıklarını.. cunku hala mt supersin teksin kralsın bir tanesin diye mailler geliyor yada foruma yazılar yazılıyor bunlardan rahatsız oluyorum cunku amacım hedefim bunlar değil…temiz duygularla yazıyorlar bunlari buna eminim ama bu alışkanlıkları ve kurdukları cumleler populist bir kulturun tınlamaları..bana hitap etmiyor…forumda mt hakkında sevmedikleriniz bolumude var en cok girdiğim bolumdur hehe…beni eleştirmeleri bana cozum getirmeleri daha cok hoşuma gidiyor cunku ozaman beni gormek istedikleri yere getirmek icin calışmış oluyorlar..diğer turlu sadece ovunce inanın boşa kurek cekiyormuşuz gibi hissediyorum…onların beni sevdiğinden cok ben onları seviyorum cunku o sevgiyle bu gun siz bana bu roportaj imkanını sunuyorsunuz ve yine onlar okusunlar diye…ilginc bir his benim icin anlatması cok guc…

Rapevi.com : Uzun zamandır tum dinleyicilerin bandrollu albumun icin sabırsızlanıyorlar albumunun Taşoda bunyesinden cıkaracağını duyurmuştun son gunlerde bir cok mc taşoda ile anlaşmalarını fesh ediyor senin albumun icin cok bekleyecekmiyiz ?

MT : Olmayacak dua ya amin dememizi istediler…herkesin hedefinin duşuncesinin aynı olmasını istediler herkesle tek tek anlaşıp sonra bir grup gibi toplama album cıkartmak istediler..bitmiş bir album elimdeyken boyle bir reklama ihtiyacım olmadığını duşundum..Anlaşmazlıklar oldu bazı kişilerin olayları abartışı ve aradaki cıkarını ilk planda duşunen kişilerin kotu niyetleri yuzunden istedikleri olmadı ve butun sucu ben istemediğim icin benim uzerime yıktılar..Benim vicdanim rahat ,bu dunyada hak varsa gercekler bir gun ortaya cıkacaktır…anıl savaş kilic la hala bir sozleşmem var..Bana bu konuda hic bir şey denilmedi telefon acılmadı mail gonderilmedi…ne arandim ne soruldum kendi kafalarına gore planlardan cıkartıldım sonra başka planlara karıştırıldım sonra bazılarının kara listesine dahil oldum..Beni yonlendirdikleri anlaşışi oldukları şirketteki kişiler de benimle anlaşma masasında dolaylı yoldan el sıkışıp sonra seni 2 gun sonra arayacağız sen don Amsterdam a deyip beni aramadılar sormadılar..herşeyi başkalarından duydum.ama dediğim gibi başım dik…
..Bandrollu album icin cok bekleyecekmisiniz??? Bence unutsanız o albumu cok daha iyi olacak cunku Turkiye de hakkımın karşılığını alabileceğimi duşunmuyorum..

Rapevi.com : Şarkılarını hangi duygular icerisinde hangi ortamlarda kağıda dokuyorsun 1.5 yıl gibi kısa bir zaman icerisinde hic bir karşılık beklemeden cok sayıda album ve track armağan ettin rap severlere aralarında keşke şu şarkıyı bandrollu albume saklasaydım dediğin oldumu repertuarındaki tum şarkılar eşitmi senin gozunde ?

MT : Albumlerin hep kendine has duyguları var…amator bir soundla başlayıp yavaş yavaş cıtayı yukselttik..şatta fat da turkce rap tarihinin en buyuk olayını başardım gibi hissettim kendimi ama şimdi bakınca cok kucuk bir olaymış gibi geliyor…Daha yolumun uzun olduğuna inanıyorum…13. albumum Mt vs Fuckworld yakın bir zamanda cıkacak ve yine tam gaz BEDAVA devam edeceğiz….
Bandrollu albume girecek 4 tane şarkı var o cıkan sarkılar arasından onlarında muzik yapım ve nakarat olarak yeni versiyonları var…şu an bitmiş durumda 3 album hazır ve sayısını bilmediğim kadar şarkıda sırada bekliyor…
Butun şarkılarımı aynı gormuyorum cunku kendimi sınırlandırmıyorum her cesit şekil tarz style yazmaya yapmaya calışıyorum sonucda bedava verdiğim albumler bir nevi insanların beğeni ceşidini olcmek onların nabzını yoklamak icin bir fırsattı…

Rapevi.com : Neredeyse Tum albumlerinde Annene ithafen yazdığın şarkılarla hepimizi duygulandırdın ozellikle Gurbet şarkısında sesinden kayıt esnasında ağladığın bariz ortada nedir bu olayın ic yuzu biraz bizi bilgilendirmisin

MT : Ağlamak değil de bir nevi kendime uzuluşum sanırım..Kimseyi uzmek icin yapmıyorum bu sarkıları sadece icimden geliyor ve iyiyi kotuyu nefreti sevgiyi paylastığım gibi onuda paylaşıyorum insanlarla …Kendime de bir sozum var elimden geldiğince onu hatırlayıp onu şarkılarla yureğimde yaşatacağım diye…

Rapevi.com : Bir mcden ziyade bir şair gozuyle aşk senin icin ne ifade ediyor Rap aşkı dahamı ağır basıyor ?

MT : Mc ler hayatı yazıyoruz diyorlar gercekleri yazıyoruz diyorlar ve bakılınca aşk tan bahsedilmiyor tamam bu tarzdır stil meselesidir ama ben hayatın her anını yazmak istiyorum her duygumu ..onun icinde hissettiklerimi ayrılıklarımı huznumu yada sevincimi yazıyorum şarkılarıma…herkes aşık olmuştur yada olacaktir..Orhan Gencebay ın dediği gibi HER GONLUN BİR KOŞESİNDE YARALANMIŞ BİR YER VARDIR…sosyal problemler hep eleştiri hep despot luk sa rap,ozaman benim yaptığım aşk sarkılarını başka bir şey olarak nitelendirsinler beni rahatsız etmez…zaten rap budur rap şudur diye bir iddiam dayok …icimden gelen muziği yapıyorum ben…Rap aşkı ??? sanırım rapi 3 sey icin yapıyor insanoğlu

1..karı kız ayarlamak şohret olmak egosunu tatmin etmek komplexini kalaylamak
2..para para para
3..gercekten bu işe gonul verdiği ve mutlu olduğu icin….

Mc lerin ne kada urrettiklerine yada neyle meşgul olduklarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız..myspace lerinden bellidir.moriyada fosforlum sende sanal kuşusunnnn aman allah!!!!...diye bir turku..hehe

Rapevi.com : Amerikan Kulturu olan Rap muziğin Turkiyedeki başarılı temsilcilerinden biri olarak Amewrika isimli parcanı nasıl değerlendiriyorsun ?

MT : Herkes gibi Amerika imparatorluğunun yukselişine tek kişilik bir isyandır…Savaşlar ,olen cocuklar,olen siviller,yıkılan yuvalar ve beyinsizlestirilmeye calışılan 3. dunya ulkeleri ve oynanan bunca politik oyunlar gozumuzun onundeyken ve ben onlarla aynı havayı solurken sanırım rahatsız olma ozgurluğum de olmalı…onların en cok sevdiği kelimeyle, fuck kelimesiyle de onların sistemini adaletini eleştirdim..Buyutecek bir şey yoktu şarkıda ama birden herkes cok sevdiğini soyledi…Bukadar ilgi beklemiyordum cunku gercekten tek kişilik bir isyandı…
Turkiye deki başarılı temsilci olayına gelince ..ben hic bir şeyi temsil etme amacında değilim kendimi de basarili bulmuyorum…konusmayı bilmeyen ismail yk nın 500 bin sattiğı bir ulkede rapi temsil etmişsiniz ne olacak etmemişsiniz ne olacak ??? hem rap bizim kulturumuz değil ki..amerikan kulturu..bide boyle cıkıp hizlı hizlı soyluyorlar kufur ediyorlar bence gencleri siddete yoneltiyor neymiş rap??bence rock yapılmalı anadolu rock ve pop ve arabesk ve fantazi ve techno ve house ve club ve elektronik muzik ve blues ve funky ve jazz hatta jazz festivalleri yapılmalı dunyanın en buyuk jazz festivalleri hatta eurovizyon a yunanlılardan caldığımız bir şarkıyla katılmalıyız ve katılan sanatcımızın butun imaji dans karaografisi Justin timberlake den CALINTI olmalı..italyan modası olmalı, kahve icilen yerler amerikan olmalı amerikan kahveleri icilmeli, hamburgerler olmalı,televoleler olmalı,magazinler olmalı,zenginler evini arabasını tv de gosterip garibana hava atmalı ve kesinlikle ve kesinlikle soyluyorum rap olmamalı cunku sacma bir muzik hic bir şey ifade etmiyor cunku başkasının muziğini calıyorsun uzerine laf salatası yazıp kufur ediyorsun ve sonra kendini ovuryorsun filan bence gencler rap yapmasınlar cunku bizim kulturumuz değil kumaş pantol ceket kravat takıp kahvelere gitsinler bağırsınlar birilerini dovsunler erkekliklerini kanıtlayıp kahvede sabahdan akşama kadar kağıt oynasınlar işsizlik artsın tembellik artsın…rap bizim kulturumuz olmasın muzik olmasın….
Rap bizim kulturumuz değil tamam da bizim kulturumuz ne ???

Rap garibanın duygularını dışa vurabileceği en basit yoldur..muzik değildir bir ritim-soz sanatıdır kafiye sanatıdır bir tiyatrodur. Tek kisilik bir showdur ve merttir cunku kendi duygularını anlatır mc kendi dusuncelerini paylaşır..sosyal olur iletişime gecer..bir şarkida sarışınım esmerim bombam seni yerim diyip operim severim her gece başka bir barda onunla bununla filan diyip sonra ikinci şarkıda gercek aşk budur bilmem ne diye sacmalamaz..rap tutucudur…gercektir…başka tur muzikleri de bu mertlikte gerceklikte yapanlar yokmudur??vardır..Nasıl rapi yanlış tanıtan bir kesim varsa(Amerika dan bahsediyorum) black music denilen o isyan halinden cıkarıp discolara karı kız a pezo luk yapacaksın felsefesine ,materaylizm e indirgemiş kişiler,diğer turleride bu olayın aksine iyi yapanlar vardır..iyi ve kotuyu ayırt edecek bir suzgecede ihtiyacımız yok değil.En onemlisi, rap muzik ,bir pc yle iki software kucuk bir mikrofonla kucuk odasından sesini butun dunyaya duyurabileceği duygularını herkesle paylaşabileceği bir ayrıcalık sunar imkanı olmayanlara..Cunku herkesin gitar alacak parası yoktur yada piano derslerine gidecek yada operaya yada bethoven dinlemeye yada mozart yada konservatuarlara…onun icin ordan burdan bulunma pc de yada arkadaşında calıntı beatlerlede olsa kendine uğraş yaratabilecek imkanı sunar rap muzik…Ama tehlike şurda zamanının gariban muziğine sahip cıkan sosyete bu gun bunu kabullenmesede yarın kendi karakterlerinde ve goruntulerinde birilerini cıkarıp onlara sahip cıkıp rapi de himayelerine alacaklardır..ama mt ve mt gibiler hep onlara karşı bu işin gercek kimliğini koruyacaktırlar…şimdiden bahsetmek erken oldu gerci ama bu olayın suruklendiği ucurum budur..bazı şeyleri onceden anlatmakda fayda var….

Rapevi.com : Hayatında Rap olmasaydı şu an ne yapıyor olurdun ?

MT : Duygularımı duşuncelerimi ve icimdeki ilhamı dışarı atacak başka yollar bulurdum sanırım..tiyatro yapardım yada şiir yazardım yada resim yapardım yada sadece duşunurdum oturup,ama boş durmazdım bir şeyler yapardım…cunku boş durmak insanin kendi kendinden nefret etmesine yol acar…

Rapevi.com : Sence ulkemiz rapinin cıtasını yukselten veya aşağı ceken kişiler kimler ve olaylar neler?

MT : cıtayı kıranlar boyle sorulara Ceza,Fuat ve Sagopa diye cevap vermeyenlerdir…bu hiyerarşi,bu kralcılık ,kankacılık gercekten mide bulandırcı seviyede..adama en cok kimi dinlersiniz kimler var geleceği parlak gordugunuz diye soru sorulduğunda kendi kankalarından başkasını saymıyorsa bence adaletsizdirkıskanctır kotu niyetlidir.yada suttena ağzı yanmıştır......Ozellikle kimi dinliyorsunuz diye sorulunca yine kendi kankalarını ve yabancı diniyorum diyenlere de guluyorum..cunku yabancı diniyorsan git amerikan oku.. bronxa yerles…ve bir albumle pohpohlanıp bir yere gelmiş oportunist adamların hala 10 sene onceki isimleriyle bu piyasadan saygı beklemelerine uyuz oluyorum..ben uretmeyen adama saygı duymuyorum didinmeyen adama saygı duymuyorum bu piyasada…ve kendini kral ilan edip bu isi tekellestirmeye calısan herkesi de kınıyorum….gencler e yardım eli uzatılmalı ve bir catı altında , toplanılmasa bile en azından orda yurekler bir olmalı…ama ne yazikki aradaki pompacılar ve raple alakası olmayan cıkarcı adamlar sayesinde rap bu gun bu durumda…BEN TURKCE RAP DİNLİYORUM…disslediğim adamları da dinliyorum cunku onlarda benim kumemin icindeki adamlar kotu olduklarını duşunsemde onlar da mc yada rapci yada onun gibi bir şey…benimle aynı kefeye konulabilirlilik sıfatı taşıyorlar..RAPCİ….

Rapevi.com : İlerde Kendini nerede goruyorsun Hedefin Nedir ?

MT : Hic bir yerde gormuyorum…hic bir umudum hayalim yok …35 yasimda 1000 sarkılık bir arşive sahip biri olmak istiyorum…genclere ilham olmak istiyorum..onların soyledikleri anlattıkları yağmur altında ki bir huni gibi toplayıp albumlere doldurup onlara geri veriyorum..bu duygu alışverişini cok seviyorum ve beni mutlu ediyor..Allah dan baska ne istiyim ki Mutluyum ben….

Rapevi.com : Değerli Vaktini bize ayırdığın icin sana cok teşekkur ediyoruz Son soz senin..

MT : Değerli vaktini bu roportajı okumaya ayıranlar ve beni destekleyenler e tesekkur ediyorum…sizlere de tabiki bu roportajdan dolayı teşekkur ediyorum….okuyanlara soyliyeceğim tek şey..cok iyi analiz etsinler kimseyi kral yapmasınlar hic kimseyi..onların da sizler gibi sıradan birer insan olduğunu unutmayın…iki kollu iki bacaklı kulağı gozu olan insanlar…iki kelime daha iyi yaziyor yada soyluyor diye sizlerden ustun değiller…onları oralara getiren sizin sevginiz onun icin eğer birisi kendini en iyi ilan ederse overse anlayın ki size hakaret etmis bu sevgiyi kotuye kullanmıstır….sevgiler saygılar herkese..amsterdam mt a.k.a beyazkin lazmataz sizofren bir karadul mtile emti emtu emtiy emtiy enti faroz ….