Merhaba herkese
Ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat uye değildim 20 yaşındayım bugune kadar hep bi eksiklik hissettim yaşım kuck olmasından dolayı da ameliyat olmaya korkuyodum ki ben kan alınırken bayılan bi insanım cok korkak biriyim acı eşiğim cok duşuk dayanıklılığım hic yok diyebilirim . Nasıl cesaret ettim de boyle bi şeye karar verdim bilmiyorum erken oldu yaşım kucuk ama bi an bi cesaretle yaptırdım şu an kendime şaşırıyorum hala sizlerin sayesinde cesaret aldım bu forumda yazılanları paylaşılanları okumasaydım bu cesareti bulamazdım. 2 haziran da meme buyutme ameliyatı oldum. koltuk altı kesisi ile kas altından , 275 cc high profil , mentor marka . benim boyum 170 kilom 51 falan . zayıfım cok buyuk olmasını istemedim doğal dursun dedm cnku onceden hic yoktu goğus dokum. Ameliyatm başarılı gecti narkozdan uyanında baya bi ağlamışım ben hatırlamıyorum ama . goğuslerime hic bakmadım bile ilk anlar narkoz etkisiyle agrım acım daha az olsa da gittikce şiddetlendi mide bulantım oldu kalktıgım zaman bayılacak gibi oldum. cok zor gunler gecirdim ilk 3 gun falan diyolar ama ilk 5 gun hatta 1 hafta ben acı icinde kıvrandım . hem kas altı koltuk altı ikisi bir ağır geldi bana hemde zaten en ufak bi acıya bile nazlanan bi insanım. kolumu yerinden oynatmayı bırak elimi bile hareket ettiremedim kendi kendime yemek yiyemedim lavaboya gidemedim. sağolsun annem yardımcı oldu hep . cok uzun bisure yatarken kendim yatıp kalkamıyodum annem sırtımdan tutup yatırıp kaldırıyodu sol goğsumun ustunde şişlik vardı baya bi . doktorum ustten masaj verdi bastırarak. onu yaptım ama tam olarak indiği soylenemez bugun 37. gun ama hala orantısızlık var sağ ve sol biraz farklı geliyo bana tam oturmadıgı icin mi bilmiyorum ama sağ daha yuvarlak sol yassı gibi biraz . goğuslerimin arası da acık zaten belki de yapımdan dolayıdır onu da bilmiyorum.
sırt ustu yattığım icin de sırtım zamanla cok ağrımaya başladı sırt ağrılarım gecti omzuma bu sefer. sonra boynum. boynum ve omzum tutuldu kollarımı hareket ettirmem gerekirken bu sefer de omuz agrısından hareket edemedm normal bi tutulma agrısı da değildi agrı kesici ictiğim halde kas gevşetici krem surduğum halde gecmedi kas gevsetici krem boynumda ajerji yaptı onu da bırakmak zorunda kaldım. ağladım gunlerce sırf boyun ve omuz agrısı icin sanki omzum cıkmış gibi ağrıyodu goğus agrım gecti omuz ağrım 2 hafta surdu gecmedi bi turlu. hala da var azalmış olsa da.
bide sağ kolumda garip bişey var sağ kolumu tam olarak acamıyorum yani kaldırmak falan değil oldugu yerde gergin tutamıyorum. sanki taa koltuk altımdan bileğime kadar icerde bi damar kısalmış ta ben acmaya calıştıkca o gerilip acıyo gibi hissediyorum tam olarak acılmıyo kolum :2: zaten o tarafı yukarı da kaldıramıyorum hala tam olarak . hastaneye gittim omuz boyun filmi cektirmek icin. rontgen cektiler kemiklerde bi sorun yok dedi doktor. ben ameliyat oldugumu soyledim. koltuk altından olan ameliyatlarda lenf bezleriyle ilgili bi sorundan bahsetti tam anlayamadım ama benm yapabilecegm bişey yok fizik tedaviye git uygun hareket ve masaj versin koluna dedi. oraya da gitmedim. moralim bozuk universite oğrencisiyim eylulde okulum başlayacak ve ben hala tam olarak iyileşemedim kollarımı rahat kullanmam gerek cnku başka bi şehirdeyim kendi kendimi idare etmek zorundayım . ama kullanamıyorum goğuslerimn olması cok istediğim bişey olmasına ragmen bunun sevincini mutluluğunu hissedemiyorum iyileşme surecim cok uzun surdu hatta daha iyileşemedm cnku.
Doktoruma en son kontrole gittiğimde izler icin krem verdi o zaman kollarımı zaten hareket ettiremediğim icin kolumdaki kasılmayı da farketmemiştm sadece kolumu yukarı kaldırmaya calıştıgında canım yanıyodu , ameliyattan 20 gun sonra falan gitmiştim ondan snra daha gitmedim kendi kendime kollarımı hareket ettirip acmak icin. ama sağ kolumdakini farkettim . bide koltuk altım cok uzadı :s kesi yeri orda oldugu icin ağda yapmaya korktum alamadım jilette vuramadım tam olarak kaldıramıyorum duz durmuyo koltuk altım . ne yapcam bilmiyorum bu halde doktoruma gitmek istemedim . gitmeden once bu işi de halletmem lazım nasıl olacaksa artık.
cok uzattım sanırım burda kesiyim ben sorusu olan olursa cevaplarım , tecrubeli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum