Arkadaşlar merhaba, 18/08/2007 Cumartesi gunu bende malum silikon ameliyatı oldum.. acıkcası ameliyata girmeden bir kac gun once bu siteyi buldum ve bu operasyonu geciren arkadaşların tecrubeleri bircok konuda fikir edinmeme yardımcı oldu, herkese teşekkurler.
Yaklaşık 2 senedir bu ameliyatı, olması gerekenleri, sonuclarını cok araştırdım. Kendimi psikolojik olarak cok iyi hazırladığım icin ameliyatımın oncesi de sonrası da tahminimden daha kolay gecti. İğne fobisi bile olan biri olarak hala nasıl bu kadar sakin olabildiğime inanamıyorum
Ameliyatım Ankara Bayındır Hastanesi'nde, Prof.Dr. Ruşen Kapucu tarafından meme ucundan kesiyle yapıldı. 7.000 YTL ucret odedim, 1 gece hastanede yattım. 1.67 boy ve 47 kilo olduğum icin doğal gorunmesi acısından 175 CC puturlu yuzeyli damla silikon kullanıldı. Ameliyattan cıkmadan once memelerime lokal iğne de yapıldığı icin uyandığımda hic ağrı hissetmedim, sadece narkozun sersemliği vardı uzerimde.. Takılan silikonlar buyuk olmadığı halde, şişlik ve odem olduğu icin kocaman geldiler gozume..once baya bi fuze biciminde duran bu nesnelere gozum alışamadı Uzerinde ince bandaj vardı.Meme ucu bolgesinde de yine kalın olmayan ince ayrı bi bandaj vardı. Dren takılmadı. Koluma takılan kelebek şeklinde ucunda 2 tane girişi olan iğne olduğundan ağrı kesiciyi burdan, başka bir yere iğne yapılmadan verdiler ama durust olmak gerekirse dayanılmaz bir ağrım olmadı yatarken, sadece ayağa kalktığımda onları duşcek korkusuyla tutup duruyordum inanılmaz ağır geldiler... 1 gece hastanede mışıl mışıl uyudum narkozun etkisiyle.. Ertesi gun oğlende eve cıktım..ağrılarım sızılarım ameliyat olduğum gunle aynı orandaydı..en onemlisi de kollarım cok ağrıdığı icin yataktan kalkarken cok zorlandım. 3. gun uyandığımda kollarımdaki ağrı nerdeyse sıfır'a indi...beynimde bu silikonları benimsemiş olmaya başlamış demek ki, kambur yurur halimde kendini dik bir yurumeye bıraktı Bugun daha iyiyim, ağrım sızlama olduğu zaman da ilac alıyorum hemen..ama acıkcası bu nadir oluyor artık.. Antibiyotik kullanımı da yarın son olmakla beraber, pazartesi gunu dikişlerim alınacak. Şişlerim hafifledi, morluk hic yok.. ozel sutyen kullanmama da gerek yokmuş.. yani benim doktorum kullandırmıyor. Masaj yapmam gerekli mi diye sordum, puturlu yuzeyli silikonlarda masajın bir anlamı yokmuş arkadaşlar, masaj gereksiz bir uygulama dedi. Eskiden duz yuzeyli silikon takıldığında yapılıyormuş.
Şimdi en buyuk merakım dikişler alındıktan sonrası Bu arada bilmek isteyen olabilir, his kaybım yok.. meme ucuma şu anda dokunduğumda bile gayet hissedebiliyorum. Sizlere tek tavsiyem gercekten doktorunuzu iyi secip araştırın. Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz, kendinize iyi bakın.