Arkadaşlar,

Y.dışında olduğum icin bilgilenmek adına burada (almanyada) gercekten cok iyi nam salmış 3 farklı doktora gittim...

3u de bir konuda hemfikirdi o da goğus kafesimin dar olması konusunda... goğus kafesimin eni 24 santim imiş...

hepsi de subfasyal ameliyatı izlemiş ve bunun sadece bir sacmalık olduğunu soyledilr; zira fasya kastan ayrılırken yırtılıyormuş bu durumda kas ustu ameliyatı sayılırmış subfasyal yontem dediğimiz. Ayrıca biri de subfasyal olayının sadece bir pazarlama stratejisi olduğunu iddia etti.

Bu yuzden subfasyal olayından vazgectim; cunki gercekten hepsi aynı ağızdan konuştu ve internette ki amerikan ve alman doktorlarda aynı şeyleri yazıyor...

3 doktorda Mentor protez kullanıyor...

1.doktor ; sadece estetik ameliyatı yapan almanya genelinde şubeleri bulunan bir merkezin başhekimiydi. 380 cc lere cıkabileceğimizi soyledi. Yuvarlak ve Damla her ikisi olabilir dedi, ve kas altını onerdi.

2.doktor; hem kadın doğum uzmanı hem estetik cerrah. Yine 380 cc maksimum mumkunmuş. Meme esnekmiş. Protezin donmesi ihtimali olduğu icin yuvarlak kullanacağını soyledi. Bunun dışında anatomik de kullanıyormuş ama genelde rekontruktif cerrahi de yani meme kanseri vakalarında... Ayrıca anatomik protezlerin kenarı daha sert oluyormuş bana protezleri gosterdi ve gercekten oyleydi...

3.doktor; inanılmaz luks bir hastanede 30 senedir bu işi yapmakta olan bir cerrah. Goğus estetiği istiyor olmamı anlıyor fakat katiyyen 325 cc nin ustune cıkmayacağını soyledi. 325in uzerinde olan bir protez dikişlerin acılması, kapsul vs. olaylara yol acabileceği icin uzak durmamı soyledi. Hem yuvarlak hem anatomik olabilir, ama anatomik olanda goğsun ustu boş durur dedi, halbu ki internette ki araştırmalarımda gordum ki cok guzel duruyorlar...

Bu arada internette cok resim gordum ve şunu diyebilirim ki yuvarlak protezler kendi goğus dokusu hic olmayan kadınlarda cok itici duruyor..
Kafam inanın cok karışık...
Ne yapacağımı bilmiyorum...

Zaman daraldı, tavsiyelerinize ihtiyacım var...