Silikon meme sahibi olmak isteyenlerin oncelikle bilmesi gerekenler şu: Silikon protez nedir, ne değildir? Meme icine konulan protezlerin aslında sadece kılıfı silikon. Ancak icinde silikon jel, soya yağı, serum fizyolojik gibi maddeler bulunabiliyor. Gunumuzde hala en yaygın olarak kullanılan, ici de silikon olan protezler…
Protezin icindeki sıvılar zamanla kılıftan, gozle gorulmeyecek kadar kucuk miktarlarda sızıntı yapar. Buna tıp dilinde ‘protez sızıyor’ denir. Bu beklenen, hesaplanan bir durumdur. Sızan sıvı, memede şekil değişikliğine yol acarsa, kişi tekrar ameliyat masasına yatırılır.
Medyada sıkca bazı unlulerin silikonlarının patladığı haberlerine rastlıyoruz. Uzmanlar, bunun cok zor bir şey olduğunu belirtiyorlar. Silikonun patlaması icin ya ameliyat esnasında bir cerrahi aletin silikonu delmesi ya da sonradan ciltte de ciddi bir yaralanmaya neden olacak darpın gercekleşmesi gerekiyor.
KANSER YAPIYOR MU?
Silikonun kanser yaptığına dair kaygılar kimi cevrelerde devam ediyor. Amerika’da silikon ureten firmalara davalar acıldı. Ancak yapılan araştırmalar bu iddiayı haklı cıkaracak bir kanıta ulaşmadı. Şimdilik silikonun kanser yapmadığı kabul ediliyor.
Peki kim, hangi silikonu secmeli? Oyle ya, damlası var, damla olmayanı var… Buyuğu var, kucuğu var… Silikonun şekli ve buyukluğu kişinin cilt ve beden yapısına gore seciliyor. Ozellikle cildi ince ve kuru olan, acık tenli ve zayıf kadınlar cok buyuk goğuslere heveslenmemeli. Buyuk protezler bu kişilerde zamanla sarkmalara neden oluyor.
EMZİRMEYİ ETKİLEMİYOR
Silikon protezler meme dokusu ya da onun altındaki pektoral kasın altına yerleştirilir. Yani sut uretme yeteneğine sahip meme dokusu protezin ustunde kalır. Boylece sut uretimi de, emzirme de kesinlikle etkilenmez.
Silikon protezlerde ortaya cıkan sorunlar da var. Protezin etrafında zamanla bir kapsul oluşur. Bu, bedenin kendisine yabancı gelen bir cisme karşı gosterdiği doğal bir tepki. Korkulan, bu kapsulun kasılması, buzulmesi. O zaman meme sertleşir, şekil değişikliğine uğrar. Tedavisi de tekrar cerrahi mudahaledir.
Bir proteze bicilen omur, yaklaşık 20 yıl. Ancak bu sure icinde cilt de, meme de yaşlanmanın etkisi ile sarkacaktır kuşkusuz. Bu nedenle memeye ikinci bir estetik, her halukarda bu sureden once gerekecek.
İYİ KARAR VERİN
Silikon protez taktırmak, iyi verilmesi gereken bir karar. Cunku kadın, bedenine, kendisine ait olmayan bir cismin yerleştirilmesine izin verecek. Ustelik de bir yıl sonra silikonlarından vazgecerse, başka bir sorunla karşı karşıya kalacak. Silikonu alınmış goğus, ne yazık ki sarkacak. Goğsun silikon oncesi haline donebilmesi icin toparlayıcı ek bir mudahale gerekecek.
Silikon taktırmaya niyetlenen kişi, kendine once şunu sormalı, “Neden istiyorum?” Gogusleri kucuk ya da şekilsiz olduğu icin kendini guvensiz hisseden ve “Kendim icin istiyorum” diyenler daha isabetli karar verenler. Başkası icin isteyenler var. Kocası, sevgilisi icin ya da rekabette olduğu diğer kadınlar icin… İşte onlar, iclerinden gelen sese bir daha kulak vermeliler.
Silikon Protez hakkında bilinmesi gerekenler.
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Silikon Protez hakkında bilinmesi gerekenler.