Merhaba,
Burada yaşadıklarımı paylaşarak, ameliyat duşunen arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
1. Emzirdiğim icin iyice sarkan kucuk goğuslerime, doğal goruntusunu kaybettirmeyecek protez taktırmak istedim ve goruştuğum doktorlara bunu belirttim (Uzatmadan, benim icin en iyisini yapacağını anladığım kişiden randevu aldım, 2 haftada).
2. Benim icin en iyisine karar veren doktorum, diğer goruştuklerimden farklı olarak, goğuslerimdeki diğer hatalarıma da odaklandı. Yani tam anlamıyla operasyon oldu
3. Bir goğsum, diğerinden 1 cm. yukarıdaydı, aynı hizaya getirildi.
4. Bir goğsum, diğerinden daha sarkıktı. Mentor marka yuvarlak "akıllı protez"le aynı forma getirildi (Akıllı protez, son teknoloji sanırım. Kolay şekil alıyor, damlayı aratmıyor). Protezlerin kutularını ve garanti kartını saklamam icin verdiler. Omur boyu kullanılabiliyor. Ancak ola ki bir sorun oldu, bu kutular ve kart lazım oluyormuş.
5. Bir goğsumun ucu, diğerine gore 2,5 cm soldaydı, aynı hizaya getirildi.
6. İki meme ucum da cıkartılıp, yukarı alındı (sut kanallarının bazıları zarar gorebiliyormuş ama emzirmeye engel değilmiş).
7. Goğuslerim arasındaki mesafe fazlaydı, daraltıldı (bu riski her doktor almıyor sanırım).
8. Şimdi son halime bakıp, bunlar yapılmadan sadece protez takılsaydı gercekten kotu dururdu diyebiliyorum. Maalesef bazı estetisyenler, risk yaratacağını duşundukleri hataları hastaya soylemiyorlar. Her şeyi doktora bırakmıştım. Her konuda benim icin en doğrusuna karar verdi. İyi ki onu bulmuşum (Cem Payaslı).
9. Ameliyattan cıkınca onumde iki fuze vardı (275 cc protez olmasına rağmen). Cok sert ve diklerdi. O haliyle anlaşılmaması imkansızdı. İyi ki bayram oncesine denk getirmişim dedim.
10. Direnler, ertesi gun, hastaneden ayrılırken cıkarıldı. Abartılı bir acı yaşamadım cıkartılırken, anlık sadece. Doktorum, masajın gerekli olmadığını soyledi.
11. Ameliyat, meme ucu girişiyle, kas zarı altından oldu. Pozitif duşununce, her şey oyle gelişiyor. Bu, bizim kendi isteğimizle sectiğimiz bir durum. Kimseye naz edemeyiz. Bunun bilincinde olduğum icin belki, ağrı - acı cok yaşamadım. Kollarımı zorlamamaya, ani hareketler yapmamaya, ağır kaldırmamaya dikkat ettim. Yavaş yurudum. 1 hafta bitince, normal hareket etmeye başlayabildim.
12. Bu sebepten, ameliyat duşunup de, anlaşılmasını istemeyen arkadaşlar, kendilerine 1 hafta izin versinler bence. Odemler de baya azalıyor bu surede. Bandajları da o gun cıkardılar.
13. 1 hafta sonra sağ goğsum hassaslaştı. Hareket ederken acımaya başladı. Ust tarafa dokunduğumda plastik sesi geliyordu. Kaşıntıyı zaten bekliyordum. Doktorum, bir goğsun diğerinden farklı tepki vermesinin cok normal olduğunu ve duzeleceğini soyledi.
14. 2 hafta bitti. Ofiste kimse bendeki değişikliğin farkında değil (beni en cok bu mutlu ediyor). Ameliyattan once hep dolgulu sutyen kullanıyordum. Şimdi o gorunumu, kendi goğsum sağlıyor. Goğuslerimin biraz daha bitişik durması ve ust taraflardaki dolgunluk, kıyafetten cok anlaşılmıyor ama bikinide cok fark eder. Goğus kafesim cıkıntılı ve kemikliydi, artık etli duruyor, bu cok hoş oldu.
15. Odemler hayli azaldı, memeler yumuşadı. Yattığımda, onlar da sağa sola hareket edebiliyorlar. Koşunca sallanabiliyorlar. Doktor da ben de, eşim de son halinden cok memnun kaldık. İlk hafta dokunulmasını istemiyordum ama artık dokunabiliyoruz.
16. Spor sutyenimi 1 hafta daha takacağım. Onu cıkarıp dolaşınca bir sure sonra ağır gelmeye başlıyorlar, o destekliyor. Gunluk yaşantımda farkı hissetmememi sağlıyor. Sanırım onumuzdeki gunlerde, onsuz da rahat hissedeceğim.
17. Goğus dokum cok ince olduğundan alt taraflarda protezi hissediyoruz (kimisinde hic hissedilmiyor). Fakat bu sanıldığı gibi rahatsız edici olmuyor. Eşim bu ameliyatı desteklememiş olmasına rağmen, son durumdan en cok o memnun. Ayrıca soğukluk diye bir şey yok!
18. İyi ki yaptırmışım, cok guzel gorunuyorlar. Vucudumun o kısmı başkasına aitmiş gibi baştan değiştirildi ve cok doğal gorunuyor. Kimseye soylemedim, kimse de anlamadı. Vucudumun tek eksiği olan goğus tamamlandı ve harika gorunuyorum. İstersem, 1 ay sonra spora başlayabileceğim.
19. Meme başı kesilerim, dikişler eridikten sonra cok guzel iyileşmeye başladılar, pembeler şimdi. Yine de ilac yazmasını istedim doktorumdan. Kullanacağım.
20. Odemler tamamen iyileşip goğuslerin oturması, meme ucundaki his kaybının geri donmesi 6 ayı bulabiliyormuş.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Goğus buyutme ameliyatı hakkında guncel sayfa (yaşadıklarımızı paylaşalım)
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Goğus buyutme ameliyatı hakkında guncel sayfa (yaşadıklarımızı paylaşalım)