Arkadaşlar benim daha onceki konumumu okuyanlar bilir. meme ameliyatına ihtiyacım vardı fakat vucuda yabancı bi madde konulması fikrine cok karşı olduğumdan hep temkinliydim .4 senedir araştırıyorum konu acmıştım , vucut surekli olarak yabancı bi madde olarak algılaması beni korkutuyordu. saatli bomba taşımış hissi istemiyordum .cunku bir cok doktor elbette bir risk alıyorsunuz diyor,cunku araştırmalar cok eski tarihlere dayanmadığını soyluyor. bende pratisyen doktor olduğum icin , bu işin icindeyim. herkes okadar hem fikirdiki silikonun sorun cıkarmayacağına. derken tekrar bir haber gordum ve tekrar kuruntularımda haklı olduğumu gordum ve sizinle paylaşıyorum.

Meme buyutme icin kullanılan silikonlarda kapsul kontraksiyonu (protezin zamanla sertleşmesi) ve diğer komplikasyonları azaltmak icin, silikon meme protezlerinin uzerini kaplayacak değişik materyaller denenmekte . Son olarak Almanya ’da yurutulen bir calışmada orumcek ipeği denilen aslında orumcek ağı kopolimerlerinden oluşan bir kaplama maddesi cok ince bir tabaka halinde meme protezlerinin dış kısmını kaplamak icin kullanıldı (BioShield-S1) ve cok başarılı sonuclar alındı. Protezin mekanik ozelliklerini değiştirmeyen bu kaplama sayesinde, meme buyutme operasyonundan sonra gorulebilen, protez etrafında oluşabilecek sertleşme (kontraktur), kapsul kılıfında kalınlaşma ve enflamasyon gibi bulgularda azalma tespit edilmiş. Bu bulgular, vucuda yabancı orumcek polimerlerine karşı vucudun bağışıklık sisteminin daha az enflamasyonun geliştirdiği ve orumcek ağının protez etrafında daha kabul edilebilir bir iyileşmeye neden olduğunu ortaya koymakta.