Tekrar merhaba herkese. Ameliyat olalı 15 gun oldu. Surec icinde 10. gunde su gecirmez bantları cıkarmamı ve izlere eğer kapalıysa kabuklanıp dokulene kadar kantaron yağı surmemi, acıksa pansuman yapmamı soylediler.

Sağ meme altındaki yara izim bandı cıkardığımda iki yerinden acık ve irinliydi. Resmi atıp ne yapmam gerektiğini sordum pansumana başlamadan once, yine pansuman icin antibiyotikli bir ampul soyleyip beş gun boyunca sabah akşam pansuman yapmamı soylediler. Ve acıklıkta buyume olursa kesinlikle hemen onlara haber vermemi. Bu akşam beşinci gun tamamlanacak ama acıklıkta buyume olmuş olmasa da bir turlu kapanmıyor. Hatta bir iki gundur gazlı beze kucuk bir nokta gibi cıkan kan izi bugun nedense tekrar epey artmıştı ve irinli gibiydi. Akşam hemşireyle tekrar konuşacağım ama başına boyle bir şey gelmiş olan ve atlatan var mı? Moralim fazlasıyla bozuk ve inceden korkmuyorum desem yalan olur (tekrar dikiş gerekirse burada yaptırabileceğim bir yer yok ve ameliyatı olduğum yerden farklı bir şehirde yaşıyorum)

Bir de ameliyatta kullanılan duğumu bilmediğim icin kesin konuşmak istemiyorum ama yara acıklığı kenarda, acıklığın başladığı yerden misina benzeri bir ip sarkıyor. Goruntu sanki ip orada bitmiş de devamını nasıl olsa kucuk diyerek dikmeyi bırakmışlar gibi. Boyle bir şey yapabileceklerine ihtimal vermesem de genel tutumlarını epey ticaret kafası ve umursamaz bulduğum icin duşunce aklımdan cıkmıyor. (Şahit olmadığı icin inkÂr edilmesi kolay bir umursamazlık olurdu) Devamlı yerine tek tek dikiş atmış olmaları da olası tabi, belki goruntu bundan kaynaklanıyordur. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?