4 gun once meme buyutme ameliyatı oldum. Koltuk altından yapılan kesiden endoskopik yontemle (kamera yarmıyla) 325cc mentor marka purtuklu yuzey yuvarlak (high profile) protezim takıldı. Doktorum Umut Sinan Ersoy'a bu surecte bana verdiği destekten oturu cok muteşekkirim. Kendisi cok naif, cok anlayışlı, guven veren bir cerrah. Hem cok başarılı, hem de genc ve yakışıklı Ameliyatım cok başarılı gecti, şimdiyse gayet iyi bir iyileşme sureci geciriyorum. Bu ameliyatı olmak isteyenlere destek amaclı konuyu oluşturdum. Cunku cok fazla ihtimal ve avantaj-dezavantaj değerlendirmesi var*
Meme hacmimin az olması, meme başının (koyu bolgenin) capının kucuk olması ve meme altı cizgimin belirsiz olması gibi sebeplerle, memede gorunur iz bırakmayacak koltuk altından yerleştirme yontemine doktorum eşliğinde karar verdim. İz kalmasını takıntı yapmıyorum fakat sanırım endoskopik yontemle doku travmasını da daha duşuk duzeyde tutmuş oluyor.
Ameliyatım 4 saat surdu. Uyutulma ve uyanış surecim kolay gecti sadece biraz duygusallaşmıştım. Dren takılmamıştı, sporcu sutyeni ustune sıkı bir bandajla odamda uyandım. Ağrılarım oldu ama elimin altındaki butonla kendime ağrı kesici yapabiliyordum bu da hem psikolojimi rahatlatıyor hem de konforumu arttırıp beni uyutuyordu. Bir gun sonra taburcu oldum. İlk uc gun zorlayıcı gecti, 4 saatte bir ağrı kesici aldım. Yatmak ve kalkmak icin birinden destek almak gerekiyordu, kollarımı cok hareket ettiremiyordum. Şimdi 4. Gunumdeyim ve adeta bir sıcrama oldu cok ama cok daha iyi hissediyorum. Kollarımı kullanabiliyorum, kendim yatıp kalkabiliyorum. Memelerimde hala şişlik var, bayağı sertler ama ağrım cok azaldı, ihtiyac duymadıkca ağrı kesici almıyorum. Antibiyotiklere devam ediyorum. Anladım ki bu cok kolay olmayan ama sonucları oldukca yuz gulduren bir ameliyat, sabırlı olmak gerekiyor. Memelerim şimdiden cok guzel gorunuyor, oldukca doğal, buyuk değil ama dolgun gorunuyor. Kendime sutyen bulamadığım gunleri geride bırakacağım icin cok mutluyum, buna cesaret edebildiğim icin de kendimle gurur duyuyorum, tabii ki doktoruma da cok ama cok teşekkurler
5 gun sonra ilk muayenem var. Umarım herşey yolunda gider. Ben de merakla bekliyorum