Selamlar,
Forumdaki butun konuları okudum ama bir ay once gecirdiğim operasyondan sonra yaşadıklarım forumdaki konuların toplamı olmuş sanırımihepsini bir arada yaşayanı goremedim(iyi ki)...
Her iki goğsumde de uc yıldır takipte olan kitleler vardı ve bir goğsumde surekli tekrarlanan bir enfeksiyon.Gecen sene ufak bir operasyon gecirdim ve enfekte olan kitleyi aldırdım ancak tekrarladı ve enfeksiyon aralıklarla devam etti.
Sonunda genel cerrah olan doktorumla konuştuk ve goğus dokusunun alınarak protez konulmasına karar verdik.Bu alınan kitle nedeniyle zaten kucuk olan goğsumun ucunda yaşadığım sıkıntı ve iki goğus arasındaki goruntu farkı nedeniyle ozellikle benim talebimdi.Goğuslerim zaten kucukken operasyon gecirdiğim goğsumun ucu ice donmuştu ve ici boşalmış gibi cok kotu bir goruntusu vardı.
Operasyon 4 saat surdu,sonrasında cok sıkıntı yaşamadım acıkcası ama kabus 10.gunden sonra başladı...
Goğuslerim eskiden 90 olduğundan ve buyukluk konusunda dokunun izin verdiği kadarı diye konuştuğumuzdan cok da ısrarcı olmadım,zaten ameliyat sonrası hemen sporcu sutyeni getirdiler ve goruntu oldukca hoştu...
1 gun sonra taburcu oldum,4 gun de evde dinlendim.Soylediğim gibi ağrı,vs.sorun yoktu sadece sağ goğsumde daha once enfekte olan bolum onceki dikişler acılarak temizlenmiş olduğundan tekrar dikiş atılmıştı ve o kısım pansuman yapılıp bandajlanmıştı.
6.gun aynı goğuste deride incelme oldu ve hafif sulanma,sonrasında yara acıldı.Akabinde de diğer goğsumun altında...Bana beslenmeme dikkat etmem dışında birşey soylenmedi.Vejeteryan olduğum icin 6.gunden sonra sarımsak ekstresi hapı ve bromelain tablet ve ginseng kullanmaya başladım.Bu arada gunaşırı bir pansumana gidip gelmeye devam ediyordum ve her seferinde yattığımda her iki goğsumden de su sesi gibi bir ses geldiğini soyluyordum ama cevap aynıydı,odem oluşmuştur vucut onu emecek..!
10.gun her iki goğsumde morarmalar başladı,doktorumu aradım ama ulaşmak ne mumkun!Asistanı iki gun sonra hastaneye gelmemi ve endişelenecek bir durum olmadığını soyledi.İki gunu nasıl bir panikle gecirdiğimi anlatamam...
Gittiğimde direk anestezi odasına alındım ve operasyon gecirdiğim goğsumde sızıntı olmuş,lokal anesteziyle dikişlerim kısmen acıldı sıvı boşaltılması icin ve orada kan biriktiği goruldu,diğerine dokunulmadı...
Bu gun ameliyatımın 28.gunu,gun aşırı pansumana gitmeye devam ediyorum,morluklarım sararmaya başladı.Her iki goğsumun ucu bandajlı cunki yaralar var ve hala banyo yapamıyorum.
Butun bu sıkıntıma ilaveten de goğuslerim taş gibi,elime prıtezin kenarları geliyor ve iki goğsumun arası eskisinin 2-3 katı ayrık!
Doktorumu bu surecte 1 defa gordum,bu ayrıklığın masajla duzelebileceğini duzelmemesi kısmını sonra duşuneceğimizi soyluyor asistanı...
Kas altı koyulması konusunda cok ısrarcı olmama rağmen kas ustune,buyuk koyabileceği halde 300 cc koyan ve bir aydır gayet sıkıntılı bir iyileşme sureci gecirdiğim halde hic ilgilenmeyen bir Prof...
Ne soylenir bilmiyorum...İlk derdim şu yaraların bir an once iyileşmesi ama hem kapsul hem de bu ayrıklık nedeniyle ikinci bir ameliyat cok uzak gorunmuyor...
Ayrıca kas altı koyması goğusteki olası sorunların da ilerideki takibini kolaylaştırırdı ve belki bu yaralar olmazdı diye duşunuyorum...Sonucta patoloji sonucunu gormedi,genel cerrah temizledi o protezi yerleştirdi ama sorunu biliyordu...
Ben araştırmadan tavsiye uzerine gittim ve oldum bu ameliyatı,bunları da hem sıkıntımı paylaşmak hem de daha dikkatli olmanız icin uyarmak adına yazdım...
Herkese sevgiler...
Mastektomi ve Meme Protez
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Mastektomi ve Meme Protez