• Sabahları sodayla yuzu yıkamak bir muddet sonra sivilce lekeleri dahil tum cilt lekelerini hafifletiyor.
• Ayrıca yuzunuzu soğuk suyla yıkayın..Kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı bir cilt gorunumu icin...
• Ben adacayı ve limondan hazırladığım doğal toniğimi kullanıyorum yuzume.Toniği buzdolabında saklıyorum.Soğuk olduğu icin etkisi cok daha iyi oluyor.
• Alkolsuz urunleri tercih etmektede fayda var, cunku alkol yuzu daha erken yaşlandırıyor...
• Kil + bal + limon karışımı super bi maske.. test edildi onaylandı ozellikle karma ve yağlı cilt tipleri icin
• Uyumakta insanı guzelleştiren en onemli unsur kanımca... Acıkcası ben kendimi uykudan kalkınca cok guzel hissediyorum

• Cilde yapılcak bakımı once cilt tipimizi oğrenerek belirlemeliyiz.Orneğin yağlı cilde herhangi bir bitkisel yağı uyguladığımızda sivilceler beliriyor...

• Elma yemeyi aksatmayın cildi puruzsuzleştiriyorr..
• Domates cildi sıkılaştırıyor.Ozellikle sıkı gozeneklere sahip olmak isteyenler kil + domates suyunu macun kıvamına getirip yuzlerine uygulasınlar

Sivilceler icin Maske Tarifleri :
Kuru maya
Bi kac damla limon
1 adet asprin
Tum malzelemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve haftada 3 kez uyguluyoruz...
1 adet asprin 'i
1 bardak soda katıp yuzumuzu bununla siliyoruz... 20dk sonra yıkıyoruz.
Bu da Suna Dumankaya'dan :
Kil + mısır unu + su ; hepsinden eşit miktarda alıp karıştırıyoruz maske kıvamına gelene kadar...Bu sayede cildimiz porselen gibi bir gorunum kazanıyor...