Oncelikle şunu soyliyim,ne yaparsanız yapın cildiniz icin eğer doğru beslenmiyorsanız hic birşey işe yaramıyor.

Sabahları sodayla yuzu yıkamak bir muddet sonra sivilce lekeleri dahil tum cilt lekelerini hafifletiyor.

Ayrıca yuzunuzu soğuk suyla yıkayın..Kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı bir cilt gorunumu icin...

Ben adacayı ve limondan hazırladığım doğal toniğimi kullanıyorum yuzume.Toniği buzdolabında saklıyorum.Soğuk olduğu icin etkisi cok daha iyi oluyor.

Alkolsuz urunleri tercih etmektede fayda var, cunku alkol yuzu daha erken yaşlandırıyor...

Kil + bal + limon karışımı super bi maske.. test edildi onaylandı ozellikle karma ve yağlı cilt tipleri icin

Uyumakta insanı guzelleştiren en onemli unsur kanımca... Acıkcası ben kendimi uykudan kalkınca cok guzel hissediyorum

Cilde yapılcak bakımı once cilt tipimizi oğrenerek belirlemeliyiz.Orneğin yağlı cilde herhangi bir bitkisel yağı uyguladığımızda sivilceler beliriyor...

Elma yemeyi aksatmayın cildi puruzsuzleştiriyorr..

Domates cildi sıkılaştırıyor.Ozellikle sıkı gozeneklere sahip olmak isteyenler kil + domates suyunu macun kıvamına getirip yuzlerine uygulasınlar

Sivilceler icin Maske Tarifleri :
Kuru maya
Bi kac damla limon
1 adet asprin
Tum malzelemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve haftada 3 kez uyguluyoruz...

1 adet asprin 'i
1 bardak soda katıp yuzumuzu bununla siliyoruz... 20dk sonra yıkıyoruz.

Bu da Suna Dumankaya'dan :
Kil + mısır unu + su ; hepsinden eşit miktarda alıp karıştırıyoruz maske kıvamına gelene kadar...Bu sayede cildimiz porselen gibi bir gorunum kazanıyor...