ameliyat oncesi forum sitelerinden cok faydalandım, boyle olunca bu konuda tecrubelerimi paylaşmayı bir borc bildim.
3 ekim 2016 pazartesi gunu saat 10 da ameliyata girdim ve 12.15 de cıktım.
oncelikle şunu bilmek ve kabul etmek gerekiyor ki, estetik adı altında olsa da bu bildiğiniz kesmeli bicmeli dikmeli ameliyat. oyle formlarda okuduğum gibi ameliyatı oldum ertesi gun ayağa kalktım tarzında bişey de değil, baya baya o zor ve uzun ameliyat surecini yaşıyorsunuz.
panik atak bir yapınız var ise, hassas bir bunyeye sahip iseniz cok duşunun derim cunku ameliyatlı bir birey olmuş olacaksınız.
kendime iyi olduğuna inandığım, araştırdığım guzel de maddiyat ayırdığım doktorumu sectim. kararımı verdim ben bunu istiyorum dedim ve kendimi buz gibi ameliyat odasında buldum. ilk kez narkoz yedim cok değişik bir şeymiş, nasıl bayılıyoruz ki derken son olarak ışığı gordum ve de cok da normal bir şekilde uyandım, oyle sayıklama filan yok.
oncelikle doktorunuz goğsunuzu kalem ile ciziyor, benimki hep dikleştirme hem de silikon takımı olacağı icin lolipop şeklinde bir kesik olacaktı. oylede oldu, şuan muazzam bir ize sahibim ama memelerim muhteşem.
eğer benim ki gibi genetik olarak duşuk koltuk altı memelere sahipseniz şunu bilin ki memeleriniz sarkmaya ameliyat olsanız bile eğilimlidir ama asla ilk gunku gibi sarkık ve kotu olmazlar, bu yerinde kıvamında bir sarkıklık olur.
ameliyattan ilk uyandığımda cok uşuyordum ve susamıştım, suyu iki saat sonra ancak icebiliyoruz. ve uyandığımda hissettiğim şey goğus kafesimde guclu bir basınc, sanki uzerime tuğla koymuşlar gibi. odama cıktım, ee tabi ameliyattan cıkan biri ne kadar iyiyse o kadar iyiyim, ben ameliyat acısından daha cok korku yaşadım, korkum ağrımdan coktu anlayacağınız. cok ağrım olacak gogus kafesim buna dayabilecek mi diye duşunurken verdikleri ağrı kesiciler sayesinde oyle bir ağrım olmadı. sık sık mide koruyucu ve ağrı kesici iğneler yaptılar.
ilk gece cok zordu, o iğneler bunyeniz alışık değilse ilk vurulduğu anlarda sarsıyor, bulantı yapıyor, hatta ben vurulduktan sonra 15 dakika boyunca, neden oldum ben bu ameliyatı ya diye ağlama moduna geciyorum, ama sonra bitiyor o mod. yatıp kalkmak işkence, tuvalete arkadaşımın desteği ile kalkip gittim ama kalkmak 5 dakika suruyor zaten, bide bişey olacak diye korkuyorsunuz, kalktığınızda baş donmesi oluyor, ve de dehşet bir ağırlık sanki goğuslerim yere duşecek gibi. sonra yatmak da buyuk bir sıkıntı. ilk geceyi atlattık diyelim, zar zor sabahı sabah ettik, henuz goğuslerimi hic gormedim tabi o sırada, ertesi gun direnleri cıkartırken buyuk bir korku yaşadım. doktora acıyacak mı dedim, evet dedi, buna hazır ol dedi, ama ACIMADI sanırım korkum acımı bastırdı. ilk kez o bol duğmeli sutyeni acıyorlar bantları acıyorlar ve goğsunuzun icinden ince uzun bir direni cekip cıkarıyorlar, insan korkuyor ama acımadı, cekti ve bitti, anlamadım bile, gozlerimi kapatmıştım. sonra hastaneden cıkıp bir saatlik bir araba yolculuğu yapmak zorunda kaldım eve giderken, cok sancılıydı, araba sarsıldıkca goğsum gerildi, cunku o silikon yumuşayana kadar goğsunuze baskı yapıyor, bide ic kanama olur korkusu yaşadım, cunku boyle bir risk var.
arkadaşlar ertesi gun ayağa kalkmak filan hikaye, beş gun insan icine cıkamıyorsunuz. ayağa kalkmak işkence, tuvalette kendi pijamanızı bile indiremiyorsunuz, cunku goğusleriniz geriliyor, ve dehşet bir yuk, ve zarar vermemeniz lazım. ben beş gun yattım beşinci gun doktoruma gittim kontrole ilk uzun yuruşumdu ve goğsumu taşımak zor olduğu icin yururken artık belim ağrıyordu o evdeki beş gun guzel bir tatil yaptım, tabi endişeliydim ne zaman nasıl iyileşicem diye. goğuslerinizin ağırlığını o kadar fazla hissediyorsunuz ki ben bir ara korktum ben bunları hep boyle hissedecek miyim diye, ayağa kalkınca duşecek gibi oluyor, mememi tutarak yuruyorum filan ama merak etmeyin hepsi geciyor, bana da gecmeyecek gibi gelmişti ama onlar sonradan siizin memeniz oluyor, bu surec biraz uzun sadece o kadar kısa değil, bunu kabul etmek gerek. o beş gunluk surecin bir gununde mememin ustune ictiğim kaynar cayın bir kısmını doktum ve inanırmısınız hissetmedim, yani zerre yanmadım. işte o zaman bende kayış koptu, eyvah dedim, resmen mememi hissetmiyorum. yanmamak ne demek. ama silikon yumuşadıkca o da geciyor, hissetmemek bir kabus. şunu soylemeliyim ki sol mememde hala fazlaca hissizlik var, ozelliklede ucunda, bu cok korkunc bir şey, duşunmemeye calışıyorum, doktorum iki seneyi bulabilir gecmesi dedi, beni geciştirdiğini duşundum iki sene deyince ama bilmiyorum, en azından ilk gunkunden cok daha iyi şuan.
bir hafta sonra banyo edebildim, ilk banyomda cok kotuydu, suda bantları actım, ve oralara yara olan yerlere krem surdum, icim fena oldu, bayılacaktım ama goguslerim taş gibiydi yine
bir ay boyunca yan yatamadım ben yattım diyeni tebrik ediyorum canı gonulden, ama ben yatamadım. mukemmel sırt ağrıları cektim, hic sevmem sırt ustu yatmayı. bir ayı gecti, daha oyle tam yaylanarak yatmışlığım yok silikonlarım yumuşadıkca rahatlıyor ama yumuşayıncada aşağı doğru iniyorlar oysa ben yukarları bombeli seviyorum bunu ancak yine sutyenle sağlayabiliyorsun. ben bugun ilk kez sutyene gectim, yanlardan birleştirsin diye hafif destekli, mağlum gogusler ayrı duruyor silikonda, zamanla yaklaşıyor, bunun icinde şekli oluşsun diye oyle sutyen aldım. uzun zamandır sporcu sutyeni kullanıyordum.
şunu da soyliyim ameliyat sonrası cok fazla odem oluyor, yani meme aralarında buyuk bir şişlik ve ayrıklık, beni cok korkuttu sizi korkutmasın, bolll bolll su iicin, tuvalete gitmek zor ama siz su icin. o odem atıldıkca şişlik iniyor. goğus birbirine yaklaşıyor.
altı ayda şekli oturuyor diyorlar, benim ki gayet iyi gozukuyor hatta daha fazla yumuşamasın bence boyle gayet iyi. ama izler var goğus ucu cevresinden aşağı doğru, iki yıl sonra kaybolmuş olur yada ince bir pembelik kalır dedi doktor, iki yıl sonraaaaaa, nasip
şunu soylemek istiyorum, benim duşuncem şimdilik bu sonradan değişir mi bilmiyorum, bekarım, eşler bunu sorun yapar mı bilmiyorum ama şekil izden daha onemli gibi duruyor, sarkık bir memedense izli bir memeyi tercih ederim acıkcası, cunku şekli şuan guzel.
benim goğuslerim kucuk değildi zaten, gayet iyiydi, destekli sutyenlede baya vardı, ama sutyeni cıkarınca goruntu pek hoş değildi, cok sarkık değildi ama ben geleceğe yatırım yaptım, bunun doğumu var yaşlanması var, daha cok sarkması var, bu silikonlar bunu engelleyecekler. hic sanmıyorum ki bundan sonraki hayatımda cok cirkin sarkık goğuslerim olsun, bu silikonlarla bunları garantiye almış oldum. istedim yaptım.
inşallah pişman olmam. ameliyat evet zordu hala da o sureci atlatmış değilim ama insana ozguven sağlıyor.
eğer istiyorsanız, omur boyu kararsızlık yaşayacaksanız, yol yakınken gidin olun, genc yaşta olmak bence en iyisi, cok dağılmış memeyi toparlamak daha zor sanırım, boylesi daha guzel.
benim oyle kocaman, cok muazzam goğuslerim yok şuanda, cok dikkat cekmeyen, cok fazla doğal ama guzel goğuslerim var. aslında biraz normal ustu olsun istiyordum ama goğsum cok gerilmiş bir buyuğunu takınca olmamış
size bir nebze olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bol şans