Merhaba 25 Şubat 2020 itibariyle meme estetiği operasyonu gecirdim
Bugun 3. Gunum
Meme estetiği Hakkında acılmış konular var ancak eski tarihli olduğundan yeni başlık acmak istedim
Bana yapılan operasyon hem dikleştime hemde protez kullanımı olan augmentation mastopexy.
4 yıl emzirmeden ve bağ dokunun zayıf olmasından dolayı goğuslerim sarktı bu durum beni oldukca rahatsız ediyordu.doktorumu internetten araştırdım ve ilk goruşmeye dahi kendisine buyuk bir guvenle gittim .kendisine isteklerimi soyledim ancak bana Gerekli acıklamaları yaparak secimi kendisinin yapmasının doğru olacağına ikna etti .hayalinde dik ve daha dolgun goğusler varken bana buyuk olması halinde bağ doku zayıflığından dolayı 2 sene icerisinde revizyona uğratabileceğinden bahsetti bende kendisine bıraktım durumu inanın dikleşmedi bile yeterliydi benim icin
3/4 saat suren bir ameliyat oldu once cizimler yapıldı sonra ameliyata alındım
Cıktığımda ağrım sızım yoktu goğuslerim bantlı ve uzerinde bir sutyen vardı 3 diren takılmıştı ertesi gun cıkarttı doktorum .cok acır diye endişeliydim ama inanın korkudan belli acıyı anlayamadım evet biraz sızladı ama anlatıldığı kadar zor olmadı ,burada doktorunuza guven cok onemli her şeyi kolaylaştırıyor
1 gece hastanede yattım ağrı kesici ilaclar verildi .eve donuşte 1.5 saat araba yolculuğu sırasında tumsekler vs canım yandı sızladı .evdeki sorun hastanede ayarlanabilir yataklar var beliniz rahat ediyor evde en sert yastıklardan kendime rahat bir koşe yaptım
Kollarımı hareket ettirmemem gerekiyor bu protezin kaynanası dikişlerin iyileşirken yayılmaması gibi konular icin şart
Evde ilk gece zor gecti kas ağrıları goğus ağrısı ama size kas gevşetici ve ağrı kesici antibiyotik veriliyor
Şuan ara ara kas ağrısı ve sızı devam ediyor
Goğuslerin odemli daha nasıl oldukları konusunda fikrim oluşmadı
Ama bildiğim normal boyutta dik bir meme olacak
Sağ memeden 100 soldan 60 parca alındı sağa 350 cc yuvarlak protez sola 325 cc takılarak asimetrik olan goğusun eşitlenmesi sağlanmış .bu arasa gorulmede 300 cc takabileceğini ancak kucuk olan goğusu doldurabilecek miktarı ameliyat sırasında karar vereceğini soylemişti
4 Mart 2020 sargılarım cıkarılacak
Doktorumdan ekininden cok memnun kaldım doktor ismi verilebiliyor mu bilmediğim icin şimdilik yazmadım
Bundan sonraki surec Hakkında bilgim yok yaptıran arkadaşlar yol gosterirse sevinirim
Zor belki acılı bir surec ama gercekten istediğiniz bir şey ise hepsi basit kalıyor