Merhaba Arkadaşlar,
Ben bu forumda paylaşılanların cok faydasını gorduğum icin tam bir aylık olan surecimi paylaşmak istedim.

Yapilan işlem:
2 doğum sonrası memede dikleştirme ve Kas zarı altı 255 cc motiva marka round silikon
Ameliyat suresi:
1.5 saat
Sutyen:
Hastaneden cıkmadan once Kom un nelly markası takıldı. Ara bolgesi dikilmişti memeler yaklaşsın diye. Balenli bir sutyen.
Hastanede yatış:
Sabah ameliyat akşam eve cıkış. Yalniz kalabilecek kadar iyiydim. Ama ameliyat olmadan once yemeklerimi temizliğimi ve tum kişisel bakımımı yapmıştım.
Anestezinin etkisi:
ilk 3 gun sersem gibiydim. Gunde en az 2.5 lt su icmeme rağmen 10 gunde etkisini atabildim.
Hareket kabiliyeti:
Kolumu elimi kullanabiliyordum. Ama yormadım kendimi uzanma gibi eylemlere 3. Haftadan sonra başladım.
Odem olmasın diye:
ilk 3-4 gun dik yattım ve buz kompresi yaptım. İlk 2 hafta ılık su ile yıkandım.
İlk banyo:
4 gun sonra
Dikişler:
sadece dikiş birleşim yerinde alınması gereken dikiş vardı o da 2. Hafta sonunda alındı. Diğerleri eridi.
Morluklar:
sağ goğsumde az vardı. Memelerin tam kendi rengini alması 3 hafta surdu
Beslenme:
kollajen nedeniyle paca ve c vitamini..bol bol meyve sebze ve kuruyemiş. 2.5 litre su. Sigara kullanmıyorum.
İlaclar:
ilk hafta antibiyotik ve ağrı kesici
Araba kullanma:
5-6 gun sonra vitesli araba kullanabildim yavaş yavaş tabii..
Meme aerolası:
kucultulduğunu gorunce dunyam başıma yıkıldı. Yama gibi eğri buğruydu. Uc boyutlu bile gorunmuyordu. Meme başı yoktu sadece resim gibi gorunuyordu. Hatta ilk zaman bununla ilgili actığım pişmanlık konum var.
Ucret:
15.000 tl ozel bir estetik kliniği
Goruntu:
ilk zaman pişmanlık..Ama şimdi hoşuma gidiyor meme aerolası da iyi ki kucultmuş diyorum. Memeler normal halini alınca hepsi yerine oturuyor.
Kullanılan iz gidericiler:
kantoron yağını 4. Gunden itibaren dikiş izlerine surmeye başladım ve 5. Gunden itibaren saf zeytinyağı ile memeye masaj yaptım. Cok faydasını gordum. Ve şimdi silikon krem ve silikon bant kullanıyorum. İzlerim sanırım beslenmenin de etkisi ile iyi gorunuyor şimdilik. Meme başı ile aşağı inen yerde belki biraz gec gider iz.
His:
meme ucu hissizleşmedi aksine his geldi. Şimdiye kadar hissetmiyormuşum. Memelerde bana ait olmayan birşey varmış gibi hissetmiyorum. Ama biraz derinden ellediğim zaman fark ediyorum. Forumda bu durumun gecici olduğu yazıyor ama şimdilik bilemiyorum.
Cinsel hayat:
Eşime hic izli halini gostermedim. O goreceği zaman hep ince medikal bir bant taktım dikiş yerlerine..ben henuz alışamamışken onu urkutmek istemedim. Ama şimdi cok ihtiyac hissetmiyorum buna. Şu anki mevcut halden cok memnun.
Memnuniyet ve korkular:
Şu an icin memnunum. İlerde ne olur bilemiyorum cunku protezin kayması duşmesi gibi durumlar yaşanabiliyormuş. Umarım olmaz.
Ne değişti hayatımda:
Eğilince aşağı doğru sonmuş balon goruntusu gitti. Gercekten cok daha ozguvenli olunuyormuş. Eşimin yanında daha rahatım. Sungerli sutyenler gitti. Şu an icin mutluyum