Bu konuyu ozellikle acma gereği duydum cunku ben de meme ameliyatı sonrasında ilk hafta neler yaşayacağım diye burada araştırmaktan heder oldum. Aslında korktuğum ameliyat değil, ameliyat sonrası ağrılardı..
O halde gelsin sorular ve cevaplar
1- cc ye ben karar vermek istiyorum. Mumkun mu?
Tabi ki siz karar vereceksiniz ancak goğus kafesimizin genişliği de onemli cok zayıf ve minyonsanız , ben 425 istiyorum diyemezsiniz deseniz de sığmaz zaten ) bu sebeple gercekci olun
2- Ameliyat ne kadar suruyor ?
Tahmini 1-1,5 saat kadar
3- Ameliyattan cıktım peki ya sonra?
Goğsume taş bağlanmış hissi diyecektir size herkes.. Aslında baskı goğus bolgenizde ciddi bir ağırlık olacak. Ve bazen ağrısı sırtınıza vuracak. Dik konumda yatarsanız ya da oturur pozisyonda uyursanız cok rahat edersiniz
4- Yuruyuşum bozulur mu?
ilk bir hafta aslında psikolojik olarak, acır korkusuyla kambur yuruyor coğu kadın Ama inanın gerek yok. Duz yuruyun size zarar olmaz. Ayrıca bol yuruyun , hareket rahatlatacaktır.
5- Peki ya anestezi?
boğazınızda yanma, yutkunmada zorluk yaşayabilirsiniz. Bol bol su icmeniz gerekecek ve bir de pastil isteyin doktorunuzdan mutlaka
6- Tuvalete kalkmak ?
Size zaten bakacak biri mutlaka olsun yanınızda. Zira en iyi geciren bile ilk 3 gun yataktan kalkarken desteğe ihtiyac duyuyor. Kimisi her işini 3. gunden sonra kendi yaparken kimisi 10 gunden once normale donemiyor
7- 3. Gun de suruyor mu ağrı ?
Benim sırtım cok ağrıdı, komşumuz hemşire. Sade nescafe ic seni toparlar dedi. Ve gercekten de işe yaradı
8- Ağrı karşısında başka ne yapmalıyım?
ilaclarınızı mutlaka duzenli alın ve mutlaka yuruyuş yapmaya calışın. Kollarınızı zorlamayın cok cunku ağrırlar ( kasaltı olduysanız) Ve şunu bilin ge-ce-cek 9- En acı verici surec ?
Ameliyattan ilk cıktığınız 2-3 saat ne kolaymış diyorsunuz yemeyin anestezi hala damarlarınızda Bir kac saate ağrılarınız başlar ama bu kişiye gore de değişir.
Kimisi cok kolay atlatırken kimisi perişan oluyor ama en iyi gecirdim diyen de en az ilk 3 gun ben niye boyle bir şey yaptım ki pişmanlığı duyuyor 10- Diren?
Doktorun tarzına gore değişiyor benim doktorum taktı kapsul oluşmasını istemem kirli kan cıksın dedi ve 1 gun kaldı sonrasında direnleri cıkardı merak etmeyin saniyelik bir acı. ( benimki tenime yapılmıştı ona rağmen 11-Yaptırmalı mıyız?

benim bugun 4. Gunum. Ne duruyorsunuz kesinlikle yaptırın kadın gibi hissetmek, aynaya baktığınızda goğusleriniz olduğunu gormek , ya hasta pijaması bile yakışıyor duşunun)

kendinize yatırım yapın bildiklerim bu kadar dilerim yardımcı olabilmişimdir