3 ay once kas altı dual plan yontemiyle ameliyatım oldu. Yalnız başlardan beri beni rahatsız eden bir konu var -ki bunun yuzunden kas ustu veya kas zarı altına dahi gecmeyi duşunuyorum. Goğus kaslarımı sıktığımda goğsum yanlara doğru acılıyor oynayabiliyor ve bu durum ağır birşey kaldırdığımda veya ufak bicok hareketimde de kendini hissettiyor. En basiti sıvı sabuna bastığımda bile. Hani goğus kaslarını oynatabilen erkekler olurya, o tarz bir goruntu gibi. Birileri beni bu konuda uyarmış olsaydı ben kas ustune yonelirdim sanırım cunku kasın kesilmesi şimdi duşunduğumde de cok mantıklı gelmiyor vucut anatomisine aykırı bir durum. Evet kas ustune herkes uygun değil az da olsa doku olması gerekiyor ve kas ustunde de farklı şeyler olabiliyor kapsul kontrakturu gelişme riski daha fazla mesela ya da yapay durma riski. Ama yine de kasın kesilmemesi gerektiğini duşunuyorum şuan bu surecte edindiğim bilgilerle baktığımda. Kas altı yanlış bir yontem değil tabiki. Ama bence son tercih edilmesi gereken bir yontem olduğunu goruyorum.
Bir de şu var, kas altı olduğu zaman daha sert kas ustune gore. Ozellikle sırt ustu yattığında sert ve dik duruyorlar. Bu da rahatsız ediyor beni. Kas ustu ve kas zarı altında oldukca yumuşak gorduğum kadarıyla.
Ben şuan bu yazıyı ameliyattan once gormuş olsaydım kas zarı altı veya kas ustune daha cok yonelirdim.. Benim nacizane goruşlerim..