Merhaba kızlar. 26 yaşındayım ,bu ameliyatı niye istediğimi uzun uzun anlatmaya gerek yok kendimi kadınsı hissetmiyordum. YouTube'ta bir suru video izledim ,ameliyat olanlar genellikle rahat atlattıklarını soyluyorlardı hatta birisi ameliyat gunu taburcu olup akşamleyin avmye gitmiş. Ustelik fatih dağdelenin videolarını izledim daha ilk gunden odada resmen gureşip halay cekiyorlardı bunlardan cesaret aldım ve birkac doktorla goruşup birine guvendim, onda karar kıldım. Burnum icin de 5 yıl once KBBye deviasyon ameliyatı oldum. Ancak doktor alması gerekenden fazla kıkırdak almış ve burnum eski halinden daha kotu olmuştu . Burun deliklerimden biri tamamen kapalıydı diğeriyle de cok az nefes alıyordum. Doktorum iki ameliyatı birlikte olmamı onerdi ben de kabul ettim.
Ameliyat gunu: Doktor cizimlerimi yaptı . Ben memeyi de burnu da doğal istiyorum vucut hatlarımla orantılı olsun dedim. Sen bana bırak dedi. Doktoruma ve cerrahi bakış acısına guvendim acıkcası . Kan tahlillerim ve tomografi sonuclarım cıkınca da ameliyathaneye goturduler. Cok heyecanlı değildim olsun bitsin havasındaydım.
Ameliyat sonrası: gozlem odasında kendime geldim tir tir titriyordum butun kaslarım kasılıyordu ve nasıl anlatsam bilmiyorum her kasıldığımda goğus kaslarım da birlikte kasılıyor ve sanki birisi satırla vuruyordu boyle bi acıyı ilk defa yaşadım ve ne kadar tarif etsem azdır . Odaya alındıktan yarım saat sonra titremelerim gecti ağrı kesici verdiler . 4 saat boyunca hareket etmemeliymişim ve tuvaletim gelse de sungu mudur nedir onu getireceklerini yatakta yapacakmışım. Burundan yana tek sıkıntım da ağızdan nefes alıp veriyordum ve bu yuzden boğazım kupkuruydu yutkunurken canım cok yanıyordu.. 4 saat dolunca bana bi şeyler icirdiler yavaştan yiyecek bi şeyler verdiler yarım saat sonra da bi hemşire geldi ve beni kaldırdı ve canım o kadar yandı ki ağladım. Odanın icinde biraz yurudum sonra tuvalete gittim tabii ki kendi başıma değil. Refakatcim annemdi ustumu o cıkarıp giydirdi tuvalette. İlk gunum hep boyle gecti , annemin yardımı olmadan kalkamıyordum her kalktığımda da ağlıyordum. Sonraki gun doktorum geldi sargılarımı değiştirdi bir hafta sonra sporcu sutyeni giy dedi . İlaclarımı da aldıktan sonra taburcu oldum. Evimiz hastaneye arabayla 10 dk uzaklıktaydı arabanın en ufak hareketinde yine oldum oldum dirildim ağladım.. arkadaşlar kendi acımdan soyleyeyim asla o videolardaki kızlar gibi gecmedi benimki ,canımın derdine duşmuştum bi insan iki meme icin kendine bunları cektirmemeli diyordum.. cok pişman oldum yaptırdığıma.. ilk 3 gun annem beni yataktan kaldırıp yaptırıyordu, tuvalete goturuyordu.. ama 4. gunden sonra daha iyi olmaya başladım kollarımı daha rahat hareket ettirebiliyorum ama sadece 15 derece kaldırabiliyorum , kapı kollarını acabiliyorum kendim yataktan kalkıyorum kendi başıma tuvalete gidip geliyorum. Surekli sırt ustu ve oturmaya yakın pozisyonda yattığım icin sırtım ve boynum cok ağrıyor ,ayrıca tamponlarım cıkmadığı icin hala burnumdan nefes alamıyorum ve boğazım kupkuru yutkunmakta zorlanıyorum. Ben bu sureci cok ağır atlattım , boyle olacağını bilseydim asla ama asla ameliyat olmazdım , siz de iki kere duşunun