Arkadaşlar merhaba!
Uzun zamandır bu konunun takipcisiyim ve foruma duzenli olarak girip bu konuyu araştırıyorum. Ama kimsenin bu konu başlığı hakkında yorum yapmadığını gorunce artık uye olup konuyu kendim acayım dedim.

Aylardır silikon taktırmayı duşunuyorum ve uzun zaman bunun uzerine araştırma yaptım. Sonunda gecen ay 275cc'ye karar kılmıştım ve bir iki doktorla telefon uzerinde goruşme bile yaptım. Fakat bir suredir internet aramalarımda, mağdurlarının "goğus implantı/protezi hastalığı (Breast Implant Illness(BII))" olarak adlandırdığı bir hastalıkla karşılaştım. Turkce iceriklerde bu hastalık ile ilgili cok kısıtlı kaynak olmasına rağmen ingilizce aramalarda onbinlerce kadının bu konu hakkında mağduriyetlerini dile getirdiğini gordum. Yanlış anlamadıysam eğer, hastalık silikon taktıran insanlarda gorulen bir otoimmun hastalığı yani kendi bağışıklık sisteminiz kendinize saldırıyor.

Hastalığı bircok silikon firması ve estetik cerrah hala reddediyor (bunun uzerinden kar elde ettikleri icin bu durumu anlıyorum), ama son zamanlarda yapılan araştırmalar bu hastalığın gercek olabileceğini, bunun silikon takan kadınların bir hayal urunu olmayabileceğini soyluyor.
Semptomlar cok ceşitli ve birinin yaşadığı semptomu başkası yaşamıyor olabiliyor. Ama kısaca semptomlar şu şekilde; kuru goz ve kuru ağız, vucutta ansızın belirebilen kırmızılıklar, sac dokulmesi, nefes darlığı, dikkat ve hafıza sorunları, kronik yorgunluk, eklem ve kas ağrısı, uyku sorunları ve daha bir suru otoimmun hastalığı semptomları...

Daha once bu konuyu deneyimleyen birini tanımadığım icin bir de size sormak istedim. Aranızda silikon taktırıp da bu semptomları yaşayan var mı? Ve sizce gercek bir hastalık mı bu?

Silikon taktırmayı cok istiyorum ama son zamanlarda bu haberlere o kadar cok maruz kaldım ki silikon taktırmaktan vazgececek noktaya geldim. Siz ne duşunuyorsunuz?