Uzun seneler boyunca araştırmalar yapıp yapıp her seferinde farklı bir bahane yada engel sonucu ertelediğim meme buyutme ameliyatımı sonunda 4.gun once oldum. Ameliyat oncesinde sorularıma ve tedirginliklerime bir cok yerden cozum aradım şimdi de elimden geldiğince benim gibi bilgi arayanlarin sorularına olabildiğince cevap olmak istiyorum.
En baştan belirtmek gerekirse 1.76 boyunda 57 kg atletik fizikli ancak maalesef ki meme dokusu yok denecek kadar az olan bir kadındım. Sanki tek eksiğim onlar gibiydi hatta gibi değil resmen tek eksiğim onlardı (alcak gonulluluk de benim gibi olun

19 kasım da oğleden hemen once ameliyata girdim acıkcası yaptırdığıma değsin istiyordum okuduğum yorumlardan da oğrendigim kadarıyla ameliyat sonrası odemler gidince boyutundan memnun olmayan cok kişi varmış o yuzden boyut konusunda tamamen ne istediğimi bir fotoğraf ile gosterip gerisini doktoruma bıraktım o da kas altı mentor marka 405 CC extra high profil koymuş. Şimdilik odemler olduğu icin pek net yorum yapamıyorum ama memnun olduğumu soyleyebilirim.
Gelelim bugune kadar ki surece:
Ameliyat gunu ve gecesi:
Ortalama 1bucuk saat surmuş ameliyatım gozumu acıp kendime geldiğimde odamdaydim direnlerim olduğunu ameliyatın bittiğini soylediler ne ara girdim ne ara cıktım hic bir şey hatırlamıyorum bu kadar kolay ve stressiz olacağını hic duşunmemiştim. Cok net soyleyebilirim ki en acısız gunumdu anestezi etkisi narkotik ağrı kesicilerin desteği ile cok rahattım sık sık uyudum hic kusma yada mide bulantısı olmadı gece 22.30 da yardımla kalkıp yuruyuş yapabildim ve yine sabaha kadar mışıl mışıl uyudum yaşasın narkoz Ameliyat sonrası 1.gun :
Dını dını tehlike canları calmaya başladı rahat bir kahvaltı sonrası artık vucudumdan yavaş yavaş cıkan anestezi ile de birlikte hafif ağrı ve sıkışma hissi başladı sabah doktor kontrolunde direnlerdeki kanın yeterli acık renge gelmediği icin biraz daha bekleme kararı alındı oğleden sonra saat 16:00 e kadar saat başı yuruyuşler sonrası taburcu oldum. Araba yolculuğu gercekten sarsıcı gecti ama asıl eziyet akşam evde başladı yatmak ayrı kalkmak ayrı eziyet resmen vucudunuza harici bir şeyi goğus kafesinize ve sırtınıza monte etmişler gibi ilk goz yaşları bu arada aktı gitti gozlerimden bir gece onceki o mışıl mışıl uykudan eser yok uyuyamıyorum ama goğus ağrısı yuzunden değil sırt ağrısı yuzunden uzun kivranmalar sonucu 1-2 saat tam sızmışken bir anda gelen mide bulantısı da cabası ve yine ağladım ama canım yaniyor diye değil kusarken yanar diye neyse ki kusmadım ama sabahı da sabah ettim
Ameliyat sonrası 2.gun
Ara ara yuruyuşler ile surekli aynı pozisyonda yatmaktan uyuşan eklemlerimi gecirmeye calışmak ama nafile sanki artık uyuyamama sebebim aslında sırt ve bacak ağrılarım ustumde ağırlık yapan şu taşı biri alsa da rahat rahat uyusam hissiyatı ile gelen isyan yine ağladım ama ağrıdan değil uykusuzluktan not: hala tuvalet ve yemek ihtiyacımı yardım alarak yapabiliyorum gece sonunda farklı pozisyonlar deneyerek cok şukur artık daha uzun uyuyabiliyorum
Ameliyat sonrası 3.gun ilk kontrol :
Kendi kendime tuvalete gidebiliyorum ağrılarım hattı sayılır derecede azaldı
Gerginlik hissi tamamen gecmiş değil ama kesinlikle daha rahat hareket edebiliyorum oksurmek eskisi kadar can yakmıyor
Doktor ortadaki odemin hala olduğu gibi durdugunu soyledi medikal sutyen ustundeki siyah bant gevşemiş daha sıkı kullanmam gerektiğini ve bugun duş alabileceğimi soyledi 10.gun icin tekrar kontrol planladık şimdilik her şey yolunda ve eminim bu gece cok daha rahat uyuyabilecegim.
Gelişmeler oldukca yazmaya gayret gostereceğim bu arada sorusu olan olursa da elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım
Umarım birilerine katkı sağlar bu deneyimlerim
Goruşmek uzere