Merhabalar arkadaşlar

Ben bundan 10gun once goğus ameliyatı oldum mukemmel bir ameliyat gecirdim ve şukurler olsun cok iyiyim.Benim ameliyatım biraz ağırdı.Cunku ben tubuler goğuslere sahiptim.Coğunuz bu goğse sahip olup bunun aslında bir hastalık olduğunu bilmiyor olabilir.Bu yuzden lutfen internetten dediğim tubuler goğsun fotoğraflarına bakıp kendi goğuslerinizle kıyaslayın.

20li yaşların başındayken İstanbulda gittiğim 10 doktordan 6sı bu tip goğusten bihaberdi.İzmirde doktorlar sağ olsunlar goğsun sıkıntısını anlıyorlar teşhisi koyuyorlar ancak garanti veremiyorlardı.İsmini vermek doğru olmaz ancak Alsancak ta muayenehanesi olan unlu bir doktor bana senin goğsun asla istediğin gibi olmaz ama yine de 10bin tl ye bir şekil veririz dedi.Hastane masrafları ve silikon haric 10 bin lira tabi.hem istediğim gibi olmayacak hem de o kadar masraf yok artık.neyse yılmadım.

Bekledim araştırdım uzuldum birkac kişiye daha gittim( bu arada muayene ucretleri icin doktorlara toplamda 2000tl vermişimdir maalesef) ve sonra bir gun tesaduf eseri bir doktor keşfettim.Hastane doktoru olduğu icin muayene ucreti de cok değildi aradım hemen randevu aldım.Doktorumu gorur gormez sevdim cok samimi buldum ustelik adam yaşlı da değildi eli de titremezdi belki bir prof değildi ama duymuştum yılda 300den fazla protez takıyordu.Sonra orada tanıştığım birkac hasta bana sakın bu doktordan başkasına yaptırma dedi.iceri girdim yarım saat konuştuk bana sureci anlattı ve ricam uzerine bir hafta sonrasına gun verdi.Hem hemen olsun istiyordum hem de hic hazır değildim yıllardır alışmışım doktor doktor gezip sonuc alamamaya.ilk defa bir doktor seninki tubuler meme biraz zor ama canını sıkma duzeltiriz sorun olmaz diye guven veriyordu.Bi turlu inanamadım.Şaka maka ameliyat olacaktım ve acilen sigarayı bırakmam gerekti.

Bıraktım.Ağladım sızladım bıraktım ameliyata 3 gun kala bir iki tane yaktım sadece okadar.Ameliyattan bir hafta oncesinden başlayarak her gun sabah 2 saat akşam 2 saat yuruyuş yaptım.ictiğim tum vitamin vb hapları bıraktım.gunde 4-5 litre su ictim.Tum bunları goğsum daha da yumuşasın ameliyat daha kolay gecsin diye yaptım kendimce boyle duşundum.

Heyecanla ameliyat saatini beklerken son gece, yani operasyona bir gece kala vazgecsem mi diye duşundum.O cirkin otesi goğuslerimle aramda duygusal bir bağ kurmuştum sonucta onları 30 yıldır taşıyordum.Doktora mesaj atıp vazgectim diyecekken kadınlar kulubundeki guzel yorumları okuyup tekrar canlandım ve heyecanladım.Sabah olduğunda artık kacacak yer yoktu ailemle hastaneye gittik.Hemşirenin biri geldi ve sana kucuk bir sakinleştirici yapacağız dedi uyandığımda goğuslerim fuze gibiydi.Hala da inanamıyorum ne ara yaptılar goğuslerimi.Ben daha ameliyat oncesi duası yapacaktım Allah ın sevdiği kulu olmalıyım ki ameliyatım cok iyi gecmiş.3 saatten fazla surmuş.Uyandığınızda etrafa biraz kapris yapıyorsunuz.Ben baya terslemişim herkesi,sonradan utandım ama anestezi sonucta benim sucum değil.

Ameliyattan cıktıktan sonra hastanede yattığım gece dahil bu forumu okuyarak gecirdim zor zamanlarımı. Normalde forum insanı değilim hatta hep insanlar forumlarda nasıl uşenmeden uye olup yazıyorlar derdim.Sonra bir şey fark ettim ameliyattan once de sonra da hep buradan destek almışım.Şuan bu yazıyı okuyup uye olmadan dışarıdan okuyan arkadaşlar ne demek istediğimi anlar.insan kendini borclu hissediyor.Ben bu nedenle elimden geldiğince deneyimimi paylaştım paylaşacağım.

Ameliyatı duşunenler icin surecte yaşadıklarımı maddelerle anlatacağım.

* Oncelikle sakın gec kaldım diye korkmayın endişelenmeyin.Ben de yıllardır bu ameliyatı olsam mı olmasam mı derken yaşım 30 oldu.Doğru doktoru bulduğunuzda her şey bir hafta icinde olup bitiyor.
* 1000-2000 lira az odemek icin icinize sinmeyen bir doktora gitmeyin gerekirse ihtiyac kredisi cekin yada biraz daha para biriktirin.
* Ameliyat icin alacağınız onden duğmeli yada fermuarlı geceliği yada elbiseyi bir iki beden buyuk salaş pamuklu bir şey alın.Gercekten rahat ediyorsunuz.
*Sakın cok buyuk goğuslere ozenmeyin taşıması da kıyafet yakıştırması da zor olur.Bana 325cc yuvarlak mentor kas altı takıldı gayet de memnunum.zaten en doğrusuna doktorunuz karar verecektir.Boy 165 kilo 65.
*Ameliyattan cıktığımda odem ve serumlardan dolayı 5 kilo almıştım.Belim aşırı kalınlaşmış bacaklarım su toplamıştı.Endişelenmeyin 1-2 hafta icinde gidecek hepsi yeter ki bol su icin ve fazla tuzlu hazır gıdalar tuketmeyin.
* Sigarayı bırakın bırakamıyorsanız da gunde 2 ye indirin.Paketinizi bir yakınınıza verin o size sabah akşam 1 adet versin.inanın tadı daha cok cıkıyor.
* Farkında olmadan yuz ustu yatarım silikonlarım zarar gorur diye korkunuz olmasın zaten ilk gunler sırt ustu yatarken kımıldayamıyorsunuz bile.
* Bu forumdan da yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla ilk hafta herkes cok duygusal ve ozellikle 2.gun herkes keşke yaptırmasaydım diyor.Benim de en cok ağrı 2.gun oldu.Ve iyi haber ameliyattan 3 ay sonra neredeyse herkes iyi ki yaptırmışım diyor.Keşke hic yaptırmasaydım diyenler genelde 10yıl oncesinin teknolojisi ve teknikleriyle yaptırmış eski tip protezleri takanlar oluyor bence.
* Ameliyat sonrası goğsunuzun ustu cok kabarık geliyor sinirleriniz bozuluyor ya işte o bir hafta sonra duzeliyor.Koltuk altı şişlikleri de aynı şekilde iniyor.
* Bu ameliyatın ozelliği her gecen gun bir onceki gunden daha iyi olacaksınız.Hepimize buyuk gecmiş olsun.