Şuan 3. gunumdeyim. Kas altı ameliyatı oldum ve işin acıkcası ilk 1 haftanın zorlu gececeğini biliyordum, kendimi hazırlamıştım.. Ama, ama bu derece olduğunu tahmin etmiyodum desem yeridir

Hastanedeki ilk gun serumlar ve iğneli ağrı kesicilerle cok zor gecmedi. (tuvalete kalkmak ve yurumek dışında tabiiki, onlar oldukca zordu, hala daha zor.) Aslında asıl olayı eve gelince anlıyosunuz, ağrı kesici sayısı gunde 2 ye duşuyor (tercihen artırabilirsiniz) ve hastenedeki kadarda yoğun ve etkili olmuyor tabii.
Benim bi goğsum diğerinden buyuktu bu nedenle birine 300cc birine 325cc taktı doktorum. Ve şimdi şimdi farkediyorum ki goğus dokumun orjinalde cok az olması sebebiyle ben şuan bayağı iki buyuk portakal taşıyor gibi hissediyorum goğuslerimde

Sabah 8 gibi ağrı kesici alıp uyumuşum oğlene kadar. Bence bu ameliyatla ilgili en onemli kısım (eğer kas altıysa) bi sure kollarınız goğsunuze bağlıymış gibi oluyor, en ufak harekette goğus kaslarınız ağrıyor ve canınız yanıyor. Bu sebeple kol hareketlerini minimuma indirmeniz gerekiyor. Bazı arkadaslarda 4. Gun araba kullandım, 5. Gun diskoya gittim gibi seyler okudum hayret ettim ya onların acı eşiği cok yuksek ya da bende bir sıkıntı var

Ve umuyorum ki bende diğerleri gibi 1. Haftada - 10. Gunde - 15.gunde falan burayı editleyip ağrımın/acımın cok azaldığını ve cok mutlu olduğumu yazıcam

Sorularınız varsa sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum Burayı editleyeceğim surekli..
5.gun edit : Merhabaa kucuk bir edit zamani geldi sanki. Oncelikle dun sabahtan itibaren agri kesiciyi biraktim, cokekstra bir agri duymazsam almam sanırım. Peki ne durumdayim ? Kollarımı hareket ettirirken tabiki cok rahatsızım hala ki bu cok normal, yukarı ya da asagi hareketler yapamıyorsunuz pek zaten. Agirlik kaldirmakta aman aman. Ve gogsumde hala bir baskı var ancak ilk gunlerdeki “fil oturmus” hissi cok cok azaldi diyebilirim. Sabah uyanıp dusumu aldim annemin de yardımıyla ve daha sonra bir yuruyuse de ciktimmm. Yuruyusu yavas yaptim ancak yinede 3-4 gunden sonra disari havasi almak cok iyi geldi bana. Sanki iyilesme surecim hizlanmis gibi hissediyorumm, bakalim! Pekii takıldığım bi iki şey yok mu? Var tabi hshshsh
• şey 1: tartıda 3 kilo fazla cikmam, umarim odemdir (bi kısmının odem olması muhtemel cunku goguslerim bile dehşet şiş yani, gobegimde oyle, odemdir ins ama ne zamana gecer orasi mechul
• şey 2: gogus ortası boslugum fazla ayrık duruyor umarim zamanla yaklaşıp daha doğal gorunur zamanla gorucez galiba
16. gun edit : Merhabaaaaa, 10 gundur editlememişim burayı, mekana geri donelim biiiii

Oncelikle doktor kontrolunde hic onemli birsey olmadıgı icin editlemedim, 3 dk surmedi bile shhshsh doktor bey baktı, tamam guzel hersey yolunda, 1 ay sonra gel masaja başlarız krem veririm dedi ve yolladı, bu kadar snhbdhshs. Onun dışında ise genel olarak bişeyleri kaldırırken, kollarımı hareket ettirirken, ya da yataktan kalkışta kendimi doğrulturken yaşadığım zorlukların hepsi minimum seviyeye indi. Hala var tabiki ama cok az 10 gun onceye gore. Araba da kullanıyorum gayet rahat

Hmm bir bakalım başkaaa, yururken yaşadığım zorluklar da azaldı. Arada sırada cok ayakta kalınca bel ağrım oluyor, bu normal mi değil mi zamanla gecer mi şuanlık emin değilim bekleyip gorucez sanırım.. Evet yani bu şekilde. Varsa sorularınız alabilirimmmmm. Sevgiler kızlar !!!!! :*

22. Gun edit : Merhaba herkese tekrar ben. Şimdi aslında 3 haftayı geride bırakmış olmama rağmen, hemde herşey sıkıntısız gitmesine rağmen, son 3 gundur şoyle bir sorunum var ki, benim sol goğsum (silikonum) cok acımaya ve canımı yakmaya başladı. İğne batması gibi cok keskin bir acı var, ozellikle hareket halindeyken silikonumun alt kısmı batıyor mu desem, sanki delinmişte onun acısımı desem ne desem bilmiyorum. Dışarıdan hicbir problem gorunmuyor ama. Sağda ise hiccccbir problem yok, sapasağlam. Hatta nerdeyse sağ taraf doğal goğsummuş gibi hissediyorum. Of solda oyle olsaydı ya, 3 gun onceye kadar herşey harika gidiyordu.. Doktora gittim tabiki, bi sorun olmadığını odemlerin indiğini ve oradaki sinirlerin canlandığını onların canımı yaktığını soyledi. Umarım oyledir, umarım gecer. Ancak an itibariyle cok korkutuyor beni cunku normal
-eski- acılarımla ya da ağrılarımla alakası yok, bir anda ortaya cıktı ve belirli bir yer acıyor surekli.. of.. umarim olumlu anlamda guncellerim burayı tekrar.