Herkese merhaba, ben 2 hafta once meme asimetrisi nedeniyle ameliyat oldum ve bu konu hakkında bilgi isteyenleri bilgilendirmek icin buraya uye oldum. Ergenliğe girip memelerin olgunlaştığından beri bu sıkıntıyla boğuşuyordum. Bir memem diğerinden cok buyuktu, herkes evlenince gecer deyip gelişiyordu ama en son okulda kadın doğum stajını alırken hocalarımın bunun doğuştan gelen bir durum olduğunu soylemesiyle ailemle cozum aramaya başladık ve evet tek cozum estetik. 2 hafta once de ameliyata girdim, 22 yaşındayım. Ceşitli araştırmalarım sonucu bir tane doktora karar verdim ama şunu soylemeliyim ki bu surecte doktor secimi cok onemli cunku ben iki farklı doktora gittim ve ikinci doktora gittiğimde her şey kafamda netleşti. İlk doktor beni o kadar tatmin etti ki ikincisinden cıktığımda asla buraya kaşımı bile aldırmam dedim. Birbirlerinden cok farklı şeyler soylediler ama zaten tıp oğrencisi olduğum icin ve ilk gittiğim doktor cok mantıklı acıklamalar yaptığı icin kafamı daha fazla karıştırmamak adına direkt onu tercih ettim. Oncelikle ilk randevumda olcumleri mi yapıldı ve Asimetri değerlendirildi. Sağ memem sol mememdan iki santim aşağıda ve sarkık duruyordu. Doktorum sol meme protez koyup sağ mememden de ters T dikişi ile biraz parca alıp oraya da protez koyacağını soyledi. Zaten ben de bu şekilde araştırmıştım ve kafama cok yattı bu yontem. Sol mememe 325 cc high profil konuldu ve sağ memenden 100 gram parcalanıp 300 cc high profil protez konuldu. Aynı zamanda sağa taraftaki meme başım aşağıda olduğu icin İki santim yukarı alındı. Ameliyattan cıktıktan sonra bir gun hastanede kaldım ve damar yoluyla ağrı kesici antibiyotik kullandım. Ertesi gunku kontrolumde doktorum eve gidince ağrılarımın ilk 2-3 gun biraz daha cok olacağını soyledi Cunku hastanede ağrı kesicileri damar yoluyla alıyordum evde ağızdan alacaktım. Doktorunda soylediği gibi evdeki ilk 2-3 gun gercekten cok ağrılı gecti. Yataktan tek başıma kalkarken canım cok yanıyordu, Ve ben yuzustu yatmaya alışkın bir insan olarak sırtustu yatmak beni inanılmaz derecede yoruyordu. Ama gercekten ameliyattan sonraki dort ve beşinci gunlerden sonra ağrılarım inanılmaz derecede hafifledi.
Once sol taraftaki ağrılarım tamamen yok oldu bunu da ameliyatta sağ tarafa daha cok işlem yapılmasına bağlıyorum. Benim doktorum ameliyattan sonra sutyen kullandırmadı . Bazı doktorlar sporcu sutyeni falan kullandırıyormuş benimki oyle bir şey yapmayacağımızı soyledi ben iki haftadır Sutyensizim Şu an ikinci haftamı doldurmuş durumdayım ve tek sıkıntım gun boyu sutyen takmış hissi ile dolaşmak onun dışında hicbir problem yok Sorunuz varsa sorabilirsiniz