Merhaba,
bu ameliyatı olmak icin yoğun bir araştırmaya girdim ama kafam o kadar karıştı ki. Cok ağrı sızı olduğunu yazanlar var bu da beni cok korkutuyor ve izlerin gecmemesi de korkutuyor. Aşağıda kafama takılanları cıkarttım ; madde madde bildiklerinizi yanıtlayabilirseniz hepimiz icin bir rehber gibi birşey cıkartmış oluruz faydalı olur diye duşunuyorum.

Aklımdaki sorularla ilgili tecrubeleriniz ve bilginiz var mı acaba ?

1) Kesi yeri neresi olmalı, uclardaki kahverengi alanı kucultmek istiyorum sut kanalları acısından riskli olur mu , iz kalır mı , hissiyat gider mi?
(zaten pek hissiyatım yok galiba )

2) Kapsul olmaması protezin yerleşim yeri kas altı olması daha iyimiş, tecrubeleriniz var mı?

3) Kapsul olmaması icin protez purtuklu olmalıymış? Bu da zaten kas altına konulurmuş.Duz olanlarda kapsul riski daha cokmuş.Tecrubeniz var mı?

4) Dar bir cep hazırlamak da kapsule neden olabilirmiş, bu doktorun yeteneğine bağlı sanırım.

5) Kas ustunde (Gland -meme bezi- altı) - kapsul riski yuksekmiş.Hem gozle hem de dokunulduğunda protez hissediliyormuş, tecrubeniz var mı ?

6) Dışardan ve elle dokunulduğunda protezin hissedilmemesi icin yerleşim yeri neresi olması ?

7) En doğal gorunum icin yerleşim yeri neresi olmalı?

8) Kas altında - klasik kas altı olursa proteze baskı nedeniyle kapsul oluşumu riski yuksekmiş, tecrubeniz var mı?

9) Kas altında - dual plan dikleştirmede sağlıyormuş , en avantajlısı gibi duruyor sizce ? Memnun olmayıp , protezleri cok ağır hissedip cıkarttıranlar var, ve hareket ettikce kasların oynadığını rahat edemediklerini soyleyenler var.
(animasyon deformitesi durumundan dolayı(yani memeyi sıkıldığında protezin gereğinden fazla hareket edip ice cekilmesi durumu)

10)Kas altında protez daha sert mi oluyor ?

11) Kolay sarkmaması acısından kas ustu- kas altı hangisi avantajlı?

12) İlerde hamilelik durumumda beni neler bekliyor ? Protezin yerinin , kesinin yerinin bir onemi var mı?

13) Mentor ve Polytech 'te sertlik yumuşaklık doğallık durumu nasıl ? Ameliyat sonrası doğal goğuslerimmiş gibi hafif hisseder miyim ?

14) İzler geciyor mu, dikleştirme de olacağı icin harita gibi kalmasından korkuyorum ?

15) Ağrı-sızı durumu nasıl ? Tek başıma hastanede ve evde idare edebilir miyim ?

16) Ameliyat oncesinde yanıma neler almalıyım, ameliyat sonrasında neler almam lazım ? Tek başıma olacağım icin onlemimi almak istiyorum onceden.