Ben de 18 Ocak'ta kepce kulak ameliyatı oldum. 2 yıl once olmam gerekiyordu aslında ama ben ameliyat masasından kacmıştım korkudan, sebebi de lokal anesteziyle yapılacak olmasıydı. Bilirsiniz ameliyathane korkusu cok kotu bir şeydir ben de o ortamdan cok korkmuştum. O zamanki doktorum bana "Sen 2 yıl sonra yine bu ameliyatı olmak isteyeceksin yine ben yapacağım." dedi ve haklı cıktı

Ameliyatımı İstanbul Universitesi Capa Tıp Fakultesi'nde oldum. Genelde ameliyattan değil de anesteziden korkanlar oluyor ben size geniş caplı anlatayım.
Ameliyata girmeden once beklerken bir hemşire geldi ve damar yolu actı, sonra babamla fısır fısır konuştuklarını gordum nedenini anlamam biraz gec oldu hemşire bana ameliyat oncesi cesaret iğnesi yapmıştı. Hayatımda yaşadığım en hafif 10 dakika diyebilirim. Ameliyathaneye giremeyen ben o iğnenin etkisiyle gule oynaya doktorlarla muhabbet ediyordum. Sonra ameliyathanede hemşire 2 iğne enjekte etti damar yoluna ve sonra uyandığımı hatırlıyorum
Ameliyathaneye 9da girdim 10'da cıktım, tek kulağımda şekil bozukluğu ve kepcelik vardı. Sonraki 5-6 saat hic ağrım olmamıştı yapılan ilacların etkisiyle fakat akşama doğru ağrılar bastırdı cok ağrıdı ama genel anesteziyle ameliyat olduğum icin 1 gun hastanede kalmak zorundaydım her 3 saatte bir hemşireler gelip ağrı kesici ve antibiyotik yaptılar bunlar sayesinde ağrım en aza indirgendi.
Ameliyattan sonraki 3 gun kafamda alnımdan ceneme ve kulağımdan enseme kadar sargılar vardı cok sıkı sıkı uyumakta biraz zorluk cektim acıkcası baskıdan dolayı. Sonra pazartesi doktorum sargıları cıkarıp onun yerine sac bandı gibi bir sargı taktı. Zaten ameliyattan sonraki gun pansuman yapmak icin kulağımı acmışlardı o zaman kulağım mosmordu ve cok buyuktu, ameliyattan 3 gun sonra kontrole gittiğimde de tekrar acıldı kulağım o zaman bile arada buyuk bir fark vardı. Kulağımdan cok memnun kaldım. 1 ay boyunca 24 saat sac bandı takacağım, bunun sebebi ulağın darbe almasını ve one kıvrılmasını engellemek. O 1 ay sonunda da sonraki 1,5 ay boyunca da geceleri yatarken takacağım.
Diğer kulağımla nerdeyse aynı oldular ve hayatımda dışarda sacımı hic toplamamış biri olarak habire sacımı toplama isteğim var.
Ama ameliyat olmamdaki en buyuk etken doktorumdu.
Bu ameliyatı olacaksınız hic bekletmeden olun bence, psikolojinizde inanılmaz bir duzelme oluyor gercekten.
Aklınızda soru işaretleri kaldıysa onları cevaplayacağım

Ve doktorumun adı da Emre Hocaoğlu.