12 gun once cene ameliyatı oldum. Benim bu ameliyatı olma nedenim estetik amaclı değildi. Her diş doktoruna gittiğimde cene kitlenme problemi yaşıyordum neredeyse bir saat cenemi acmakla uğraşıyordu doktorum. Bana defalarca cene cerrahisine gidip, muayene olmamı soylemişti fakat ben pek onemsemedim. Yıllar gectikce ağrılarım arttı ve doktora gitmeye karar verdim. Doktor eliyle muayene ettiğinde bile cenemde cıkıklık olduğunu anladı. Rontgen ve tomografi sonuclarına bakarak cenemin geride olduğunu ve cene kıkırdaklarımın eridiğini soyledi. Cene eklemlerin o kadar yıpranmış ki, birkac yıl icinde konuşamayacak duruma geleceksin dedi. Once 1 ay ilac tedavisini denedim iyileşme olmayınca doktorum yaşım genc olduğu icin direkt cerrahi mudahale yapmak istemedi, ondan once fizik tedaviyi denemek istedi. Buyuk ihtimalle iyileşme olmaz ama yine de belki diyerekten. Fakat benim fizik tedaviye zamanım olmadığı ve ağrılarım arttığı icin ameliyatta karar kıldık. Şu an ameliyat olalı tam 12 gun oluyor. Ameliyatım ağız icinden yapıldı. Geride olan cenem ileri alındı ve dişlerim olması gerektiği gibi birbirine oturtuldu. Ameliyatta diş teli takıp, lastiklerle dişlerimi birbirlerine bağlamışlardı. Hicbir şekilde ağzımı acamıyordum. 11 gun sıvıyla beslendim. Corbayı bile suzgecten suzup, tekrar tulbentten suzerek icebildim. Bu beni cok halsiz duşurdu. Son bir kac gundur ateşleniyorum bunun nedeni hemogram testinde cıktı. Meğer enfeksiyon kapmışım. 20 tane iğne verdiler sabah ve akşam 12 saat arayla o iğneleri yaptırıyorum. Dun de dişlerimdeki lastik ve teller alındı. Doktorum bu işlem sırasında canımın yanmaması icin anestezi uyguladı. Tel alma işlemi normalde 10 dakikalık bir işlem fakat benimkisi 1 saat kadar surdu. 11 gundur dişlerim birbirine bağlı olduğu icin cenem kitlenmiş ve onu acmakla uğraşmışlar. Şimdi daha iyiyim. Yavaş yavaş yemek yemeye başladım. Zamanla daha iyi olacağım. Bu arada ben alt cene ameliyatı oldum. Ameliyat olacaklara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
:114:
Cene Estetiği Cene ameliyatı oldum
Estetik ve Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Estetik ve Estetik Cerrahi
- Cene Estetiği Cene ameliyatı oldum