Doğal ve ameliyatsız yontemlerle gencleşmenin yollarını arayanlar, ameliyatlarda kullanılan dikiş ipleriyle yapılan cilt germe işlemine yoneliyor
Zamanın izlerini yarım saatte silmek artık cok zor değil. Ne uzun sure iyileşmeyen ameliyat yaraları, ne de genel anestezi riski… Ameliyatsız yuz germede son yıllarda sık kullanılan yontemlerden biri olan PDO lifting ile artık risksiz gencleşmek mumkun.
Alerji yapmıyor
Dermatolog Dr. Neslihan dolar, cerrahide kullanılan ve vucut icinde emilen dikiş iplerinin, ameliyatsız yuz germede en yeni yontemlerden biri olduğunu belirterek “Bunlar cok masum, kimsede alerji yapmayan doğal maddeler. PDO (Polydioxanone) denilen materyal iceriyor, vucut icinde eriyor ve kullanılan yerde yenilenme yapması icin uretilmiş bir teknoloji” dedi.
Dermatolojide bu ipleri minik iğneler yardımıyla uyguladıklarını anlatan Dr. Dolar, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:
“Yalnızca bir anestezik krem suruyoruz. Akabinde Ağrısız sancısız cok ince iğneler ile cilt altına giriyoruz. İğneleri geri cekerken ucundaki cerrahi ipler cilt altında kalıyor. İncecik kıl gibi ipler. İp boşlukta kalıyor hicbir yere yapışmıyor. Cildin yenilenmesini sağlayan kolajenler gidip ipe yapışıyor ve tutunuyorlar. Burada kolajen sentezi artıyor. İpin cevresini sarmal şeklinde sarıyor. İp 6 hafta icerisinde eriyerek kayboluyor ama o kolajenler lifting (kaldırma) etkisini yapıyorlar. Ameliyatsız bir yuz germe işlemi.”
Yontemin alerji ağrı veya yan etkisi olmadığını ifade eden Dr. Neslihan Dolar, “Etkisi 3 ayda başlıyor ve 2 yıl suruyor. 2 yıl bizim icin iyi bir sure, hasta icin de cok konforlu ve sonucları cok yuz guldurucu bir uygulama. Ben bunu PRP ile birlikte yapıyorum. Bir yandan cilt altı dokuyu sıkılaştırıyorum bir yandan da PRP ile cilt yuzeyini yenileme işlemi yapıyorum” diye konuştu.
Ameliyat ipleri ile gencleşme
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Ameliyat ipleri ile gencleşme