arkadaşlar kirpik ekimi yaptırmak istiyorum bu konuda interneti cok inceledim aklımda cok soru işareti var. acaba daha once yaptıran var mı kirpik ekiminde sac telleri kullanıyormuş acaba acıyormu ? ne biliyim kalıcı oluyor mu kirpiklerim benim hic yok denecek gibi şoyle uzun turkan şoray gibi kirpikler istiyorum doktor alper tuncelin yazısını okudum aklımdaki bazı soru işaretleri gitti gibi ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa endişelerimden de sıyrılırım diye duşunuyorum..
Kirpik Ekimi
Op. Dr. Alper Tuncel - Aralık 16, 2010
Kirpiklerinin sayısı yetersiz olan, daha dolgun, uzun ve gur kirpiklere sahip olmak isteyen bayanlar genellikle takma kirpik kullanmaktalar. Kirpiklere yapıştırılarak uygulanan takma kirpiklerin omru bir-iki gun ile sınırlı olup, kullanım sayısına bağlı olarak kolay deforme olmakta ve mevcut kirpiklere de zarar vermektedir. Uzun sureli kullanım sonrasında da mevcut kirpikler de azalmaktadır. Bu bakımdan takma kirpikler kullanışlı değildir.
Sac ekiminde de kullanılan alım tekniği olan FUE yontemi ile kesi yapılmadan, kişinin kendi sac teli veya kasık bolgesi kıllarından toplanan kıl folikulleri ile kirpik ya da kaş ekimi yapılabilir. Hicbir kesi işlemi yapılmadan uygulanan yontem ile enfeksiyon, kanama, yara iyileşmeme riski ortadan kalkmaktadır. Uygulama sonrasında kişi, gunluk yaşamına birkac saat icerisinde doner.
Kirpik ekimi her iki cinste hipotiroidi, Addison başta olmak uzere hormonal bozukluklara sahip kişiler ile doğuştan ince ve seyrek yapılı kirpikleri olan kişilere uygulanabilir. Hic kesi olmadan yapılan ekim işlemi sonrasında doğal kirpik ya da kaşa sahip olunmaktadır. Uygulama sonrasında ekilen kıl kokleri uzadığından ekilen kirpiklerin zaman zaman kesilmesi ve kirpik şekillendirici aletler ile bicimlendirilmesinin yeterlidir.
Sac, kaş ve sakal ekiminde olduğu gibi kirpik ekimi sonrasında da kirpikler cıktıktan sonra yoğunlaştırmak icin ikinci bir sıkılaştırma uygulamasının yapılabilir. İstendiği takdirde ekilen kaş ve kirpikler boyanabilir.
Yontem: Kirpik ekimi esnasında kullanılan teknikler farlılıklar gosterebilir. Tercih edilen birden cok yontem bulunmaktadır. Klasik yontemde ekilecek yere kanal adı verilen mikro delikler acılıp, doğrudan ekim yapılırken, diğer bir yontemde kirpik cildi cerrahi olarak kaldırılarak koklerin birbirine paralel olarak yerleştirilmesi sonrasında, kapak cildi tekrar yerine dikilir.
Kliniğimizde tercih edilen yontemde FUE tekniği ile ense veya kasık bolgesinden kıl folikulleri mikromotor (tur motoru, mikrodril) ucuna takılarak kullanılmak uzere tasarlanmış trepentine adı verilen silindirik ici boş ucu keskin 0.6-0.8 milimetre caplı aletler ile cevresindeki ince bir deri dokusuyla birlikte bulunduğu yerden ayrılarak alınır. Bu şekilde toplanan folikuller, yapılan planlamaya uygun olarak kirpiklerin acısı ile uygun bir bicimde goz kapağına paralel Choi adı verilen ozel iğneler yardımıyla deride hic bir kesi yapılmadan ekilir. İşlem sırasında goz kapağı yapısına ve mevcut kirpiklerin sayısına gore değişmekle birlikte en fazla 50-60 kok ekilir.
İyileşme: Koklerin yerine yerleştirilmesini takip eden 5-7 gun icerisinde, ekilen kokler yeni yerlerine adapte olur. Yeni kirpikler, ekildikleri bolgedeki kan damarları vasıtasıyla beslenir ve canlılıklarını surdurur. Bu şekilde omur boyu dokulmeyen, istenildiği gibi şekil verilen doğal kirpikler elde edilir.
Kliniğimizde bu alandaki en son metot olan FUE ile Choi iğneleri kullanılarak kanal acılmaksızın elde edilen delikten yerleştirme işlemi tercih edilmektedir, cunku, bu yontemle kapak cildine ekilecek kirpikler ters yonden girilerek yerleştirildiğinden daha hızlı bir iyileşme sağlanır. Koklerde herhangi bir oynama olmaz ve daha sık ekim yapılabilir.
Herhangi bir kesi olmadığından, herhangi bir enfeksiyon riski olmaz. Uygulama sonrasında kişi, gunluk yaşamına 1-2 saat icerisinde donebilir. Uygulama ortalama 1-1,5 saat surer. Sıklaştırma icin uygulamanın genellikle bir kez daha tekrarlanması yetmektedir. Sıklaştırma sırasında yine aynı sayıda ekim yapılabilir.
Kirpik ekimi yaptırıcam yardım
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Kirpik ekimi yaptırıcam yardım