Herkese merhaba, ben 25 yaşında genc bir bayanım. Kucukluğumde arkadaşlarımın dalga gecmesi uzerine oluşan kepce kulak takıntım yuzunden saclarımı toplayamıyordum ve istediğim topuzları bir turlu yaptıramıyordum. Saclarım salıkken bile aradan fırlayan kulaklarımı takıntı haline getirmiştim ve estetik operasyon gecirmeye karar verdim.

Uzun araştırmalarım sonucu soluğu İstanbul'da Fulya Terrace'ta bulunan Este Club'da aldım. Oncelikle kliniğe randevu almak icin telefon ettiğimde guleryuzlu olduğu sesinden ve enerjisinden anlaşılan Uzman Biyolog Ciğdem Gunduzbey Uregen ile konuştum. Goruşmeye gittim ve tesadufen, kısa bir sure once aynı ameliyatı olmuş, kontrol amaclı kliniğe gelmiş 50 yaşlarında bir bayanla tanıştım. Kendisi hic ağrı sızı cekmediğini ve ameliyatın cok başarılı gectiğini soyledi. Kulakları da şahane gorunuyordu! Op. Dr. Salih Emre Uregen ile de konuştuğumda bana tum detayları titizlikle ve sabırla anlattı. Sorularımın da hepsine yanıt verdi, hem bilgisi hem de ilgisi cok hoşuma gitti, cok guven verici bir doktor ve işinde uzman. Hicbir şuhem olmaksızın ameliyatımı orda olmaya karar verdim ameliyat icin randevulaştık.

Operasyon 4 Kasım 2014'te gercekleşti. Kliniğe gitmeden Ciğdem Hanım tarafından onceden bana verilmiş recetedeki ilaclarımı (ağrı kesici, antibiyotik ve pomad) ve ameliyattan sonra 2 ay boyunca geceleri beni koruyacak olan kulak bandajımı kliniğin hemen bitişiğindeki eczaneden temin ettim.

Ameliyat masasına yattığımda korktuğumu gizleyemem. Biraz naz bile yaptım ama doktorum sabırla hazır olmamı bekledi. Siz tabi yine de cok nazlanmayın, zira bu ameliyata hazır olmadığınızı duşunup ameliyatınızı erteleyebilir! Ciğdem Hanım'in da desteğiyle ve guler yuzuyle endişelerim hemen azaldı ve once sağ kulağım sonra sol kulağım uyuşturuldu (lokal anestezi). 15 dakika uyuşturucunun tamamen etkisini gostermesini bekledik ve sağ kulağımdan ameliyata başladık.

Ağrılardan bahset bana dediğinizi duyar gibiyim; zira hicbir ağrı, acı, sızı yok! Sadece birtakım işlemler yapıldığını ve mesela dokunduğunu anlıyorsunuz; fakat hissiyat olarak hicbir şey yok. Ameliyatım cok rahat gecti. Sağ kulağımın prova dikişleri atıldıktan sonra oturdum ve doktorum bana ayna verdi. Bu sayede ben de kulağımı gordum (hicbir şekilde kan gorunmuyor, korkmayın), mesela "ust tarafı biraz daha yapıştıralım, kulak mememi biraz daha yakınlaştıralım" gibi yorumlar yapabiliyorsunuz, bence bu harika bir şey! Doktorunuzla beraber gerekli olan rotuşları konuştuktan sonra tekrar uzanıyorsunuz ve sağlam dikişleriniz de atılıyor. Boylece bir kulak bitmiş oluyor. Ayni şey sol kulakta da uygulanıyor ve sol kulak bitiminde sağ ve solu karşılaştırıyorsunuz, yapılması gereken bir duzeltme varsa yapılıyor ve ta-taaaaam!! Hep hayalini kurduğum kulaklar artık bende! Bandaj sarıldıktan sonra evinizin yolunu tutabilirsiniz

Gelelim ameliyat sonrasına.... Uyuşturucuların etkisi 5 saat kadar devam ediyor, peki ya sonrası? Hic korkmayın, gercekten acı yok, cok hafif bir sızlama oluyor, ama mesela bi baş ağrısı ya da bir kesik acısı gibi bir şey değil. Zaten kulaklarım hafif şişti ve o hissizlik devam ediyordu. Ameliyattan sonra antibiyotiğe başladım, ağrı kesicimi de aldım ve gece uyumak istediğim saatten 2 saat once doktorumun verdiği rahatlatıcı uyku getirici hapımı ictim ve mışıl mışıl uyudum.

Ameliyattan sonra nelere dikkat etmeli?

Ameliyatınızın ertesi gunu duş almanızda hicbir sakınca yok. 2 ay boyunca her duştan sonra pomad surmeniz gerekiyor. İc tarafa atılan dikişler hic cıkmıyor zaten, dıştan atılan şeffaf dikişler de ameliyatı takip eden 1-2 haftalık surecte vucut tarafından atılıyor. Bu yuzden ilk 15 gun her gun duş almak ve sonrasında pomad kullanmak onemli.

3 gece 3 yastıkla uyumanız gerekiyor. Hafif oturur pozisyonda yani başınızın biraz yukarda olması gerek. Sonrasında normal sırt ustu uyku pozisyonuna gecebilirsiniz; ancak donmemeye dikkat edin.

Yine 2 ay boyunca her gece yatarken kulaklarınızı donme esnasında oluşabilecek hasara karşı korumak icin kulak bandajı takmak gerekiyor. Bandaj cok estetik, zaten yuzucu bandajı olarak geciyor, renk secenekleri de var yani o konuda da endişeniz olmasın.

Şu an ameliyattan sonraki 2. gunumdeyim. Sağ kulağımda hicbir sıkıntım yok, saol kulağımda ise hafif bir sızlama var. Ama bu cok normal, sonucta kulaklarıma cerrahi bir mudahale yapıldı, o kadar da olsun

Kepce kulak ameliyatı icin Op. Dr. Salih Emre Uregen'i kesinlikle tavsiye ediyorum. Cok başarılı bir doktor, ustelik Uzman Biyolog Ciğden Gunduzbey Uregen de ameliyat oncesinde, sırasında, ve sonrasında cok yardımcı oluyor. Tum sorularınızı cevaplıyor ve endişelerinizi gideriyor. İciniz rahat olsun, korkulacak hicbir şey yok. Este Club da cok nezih ve şık bir yer. Bu operasyonu klinikte yaptırmanın psikolojik acıdan kesinlikle rahatlatıcı olduğunu duşunuyorum. Ustelik ameliyat sırasında muzik de var Cok rahat, cok konforlu ve cok guvenli bir yerde olduğunuzdan ve emin ellerde olduğunuzdan şupheniz olmasın. Sorularınız varsa da cevaplamaktan kıvanc duyarım. Biraz yardımım dokunursa ne mutlu bana

Kepce kulak ameliyatı olmak isteyenlere şimdiden gecmiş olsun diyorum ve emin olun cok ama cok rahat edeceksiniz