Arkadaşlar ben discovery channel kanalında kendim izledim. Yuze yapılan botokslar icin yılan yada orumcek zehiri alıp ceşitli aşamalardan sonra yuze şırınga ediliyordu. Cilde gonderilen zehir o yeri felc edip hissis hale getirilip uygulama tamamlandı.
Bunun hemen araştırması yaptım internette. 10 araştırmamdan 8 i bu zehrin yılan yada orumcekten değil başka zehirden oluştuğunu yazıyordu. Hatta guleceksiniz zehirde demiyorlar. "Botulimun Toksini" adı verilen bir bakteriden yapıldığını yazıyordu her yer..

Ozaman "Botulimun Toksini"ni araştırmaya karar verdim. Araştırmalım bittiğinde ŞOKTAYDIM.. Yılan yada orumcek zehirinden dahada tehlikeliydi..
İşte o yazılardan sadece biri.
İnsan icin bilinen en zehirli madde olan botulinum toksininin, kilogram başına 0.001 mikrogram (0.000000001 gram) uygulanması oldurucu olabilmektedir. Botulinum toksini, en cok bilinen zehirlerden olan VX maddesinden 15.000 kez ve sarin gazından 100.000 kez daha guclu bir zehirdir. Saldırı sonrasında 24-72 saatte olum meydana gelebilir. Olum gelişmeyen durumlarda hastalık, aylarca surebilir.
Botoks Botulinum toksim maddesi olam Clostridium adı verilen bir bakteri turunden elde edilir. Bu bakteri havasız olan ortamlarda buyur ve coğalır. Eğer bu bakteri turu yediğimiz yiyeceklere bir şekilde bulaşacak olursa olumcul bir etki bırakır. Bilinen zararları arasında kasları zayıflattığı hatta felce kadar goturduğu bilinmektedir. Ayrıca solunum sistemini de oldukca tehlikeli bir şekilde etkileler.
Bununla ilgili resimler malesef eklemeyeceğim. Ben bile bakamadım..
“Botoks, etki ettiği yerdeki sinirleri felce uğratarak o sinirlerin kontrolu altındaki kasların gecici bir sure ile uyuşmalarına neden olur. Bu da sinirle kas arasındaki bağlantının engellenmesine yol acar. Boylece, sinirden kasa kasılma emri gidemez ve kas daha az kasılarak spastisite (kaslarda aşırı gerginlik) azalır.”
Valla guzel olacağım diye ben bu yolu tercih etmem.. Gerci guzel olacağım derken bu tedavi şeklini uygulanlarında kacı başarılı orada. Yuzleri surekli anormalleşiyor!!!