Selam kızlar forumda fazla bir bilgi yoktu deneyimlerimi aktarmak istedim, oncelikle uzun suredir bu ameliyatı duşunuyordum 2013 kasımda tel tedavisine başladım 2014 aralıkta da ameliyatımı oldum.Ameliyatımı Hacettepe'de Ersoy Konaş'a oldum.Kendisi cok ilgili bir doktor ameliyattan sonra sabah akşam kontrole geldi sağolsun.Ameliyatım oldukca başarılı gecti 10.30 girip 14.30 da cıkmışım.

Ameliyat Oncesi:

Ameliyat oncesi kan alındı ceşitli testler yapıldı bu 1 gunu alıyor.Hastaneye yatmadan once yanınıza fermuarlı yada duğmeli pijama alın giyip cıkarması kolay olur.Terlik,bol pecete, ıslak mendil ic camaşırı gerekli olan şeyler.Yanınıza ek olarak kitap,tablet yada sizi oyalayacak şeyler alabilirsinizAmeliyattan onceki gece 12'den sonra su bile icemiyosunuz aklınızda bulunsun.Ameliyat oncesi en az 4-5 kilo alın cunku ameliyat sonrası sadece sıvı beslenme olduğu icin kilo vericeksiniz baya,benim gibi zayıfsanız bi deri bi kemik kalırsınız.

Ameliyat Sonrası:

Anesteziden uyandığınızda ilk gunun nasıl gectiğiniz anlamicaksınız.Ben bir kac kez kan kustum endişelenmeyin vucudun ameliyat sırasında yuttuğu kanları atmaya ihtiyacı var.Yuzum cok şişti ilk gunler bol bol buz maskesi yapın şişlikler artmasın diye.3. gun ağzımı kitlediler,ve 1 ayın sonunda ağzımın acılacağını soyledi doktor.İlk 3 gunu atlatırsanız sonrası corap sokuğu gibi geliyor inanın.Ağrım sızım hic olmadı zaten surekli serumla beraber ağrı kesici antibiyotik gibi ilaclar alıyosunuz.Ben 3 gece 4 gun kaldım hastanede.

Ameliyat olalı 2 hafta oluyor yuzum oldukca toparlandı,ağrım sızım yok cok şukur ancak sıvıyla beslendiğim icin kilo verdim.Aklınıza soru olursa cekinmeyin sorun elimden geldiğince cevaplamaya calışırım