Cilde iyi gelebilecek bir cok şey duymuştum.Ancak kirin cildimize faydalı olacağı aklımdan bile gecmezdi.Kirli olunca yıkanmak gerekiyor ki cilt kirden arınsın ve rahat etsin,ferahlasın.Ama anlaşılan artık kirlenince banyo yapmak yerine biraz daha bekleyip iyice kirlendikten sonra yıkanmak gerekiyor

Benim bildiğim sık sık yıkanmak insan vucuduna iyi gelir.Hatta sağlıklı olduğunu bile duymuştum.Neyse duyduklarım artık bir kenara artık okuduklarım kafamda olacak

Buyrunuz...

Ozellikle yaz aylarında ısınan havayla birlikte alınan duşlar sıklaşıyor. Ancak hekimler, her gun duş almanın, sanılanın aksine cok da sağlıklı olmadığı goruşunde. Uzmanlar, sık yıkanmanın, cildin doğal koruyucu mekanizmasına zarar verdiği konusunda uyarıyor...
Almanya'da "Apotheken Umschau" adlı sağlık dergisinde yayınlanan bir araştırma, Almanların giderek daha sık duş almaya başladıklarını ortaya koyuyor. Cilt bakımının en başlıca unsurlarından temizlik, dermatologlara gore de vazgecilmez. Ancak, her gun duş almak sanıldığının aksine yaradan cok zarar getiriyor.
Derginin genel yayın yonetmeni Dr. Hans Haltmeier, cilt hastalıklarının coğunun, insanların gunluk bakımlarını yanlış yapmasından kaynaklandığını belirterek, sık yıkanmanın, cildin doğal koruyucu mekanizmasına zarar verdiğine dikkat cekiyor.
Araştırma sonucuna gore, Almanların yuzde 80'inden fazlası her gun duş alıyor. Araştırmada, bu eğilimin giderek daha da arttığına dikkat cekiliyor. Ancak sabun ya da şampuan kullanmadan, sadece suyla bile yıkanıldığında bu, cildin kurumasına yol acıyor. Uzmanlar bazı nemlendirici kremler de sık sık kullanılması durumunda, cildin kurumasına sebep olabileceğini belirtiyor.

SIK YIKANMANIN ZARARLARI
Hekimler, sık yıkanmanın yarattığı sorunu şoyle ozetliyor:
Sık yıkanma, cildin asit-baz dengesini olumsuz etkileyerek, bir cok katmandan oluşan cildimizin en ust tabakasını değişime uğratıyor ve boylece deri, nem kaybına uğrayarak, zararlı maddelerin iceriye nufuz etmesini engelleyemez hale geliyor. Normal cilt tipine sahip olan insanlarda bu nem kaybı bir gun icinde kapanabiliyor. Nem kaybı ise kuru ve hassas cilt tipinde egzama gibi hastalıkların gorulmesine yol acıyor.
Bu tur sorunlarla karşılaşmamak icin onerilen ise haftada en fazla 2- 3 duş almak. Hatta banyo daha da etkili olduğu icin haftada sadece bir kez yapılmalı. İstenmeyen kokular icinse silinmek en iyi cozum olarak gosteriliyor. Uzmanlar, insanların bu konuda bilinclenmelerini istiyor ve cildin beden sağlığıyla olduğu kadar ruh sağlıyla da yakından ilişkili olduğunu belirtiyor. Buna ornek olarak da bazı cilt hastalıklarının stres yuzunden daha da ağırlaşması gosteriliyor.
Ben şahsen bu okuduklarımdan sonra kararımı verdim.KİRLENMEK GUZELDİR