Guzel ve şekilli bir kalcaya sahip olmak artık hayal değil. Prof. Dr. Onur Erol; kendi geliştirdiği 'kalca asma' yontemiyle ilgili soruları yanıtladı:
'Kalca asma' nedir?
'Kalca asma' benim geliştirdiğim, ameliyatsız olarak, sarkmış olan kalcanın dikişlerle asılmasını sağlayan yontemin adı. Aynen 'kaş asma' gibi. Bu yontemde ameliyata gerek kalmıyor. Gevşeme nedeniyle sarkan kalca bolgesi toparlanıyor. Yapısal olarak duşuk kalcalı kadınlara da uygulanıyor. Lokal anestezi ya da biraz uyutarak gercekleştirilen operasyon, yarım saat suruyor ve yuvarlak bir kalca elde ediliyor. Dikişler, kalca kıvrımının icinde gizli oluyor.
Kesiler minik olduğu icin hic iz kalmıyor. İpliklerin gectiği yerlerin izleri cok dikkat edilirse, birkac ay gorulur. Ancak, daha sonra bu izler de tamamen kaybolur. Operasyonun ertesi gunu hastalar işlerine gidebiliyor. Silikon ise, daha zahmetli bir ameliyat gerektiriyor. Bu yuzden ben bu yontemi silikona tercih ediyorum. 4 Bir sure sonra sarkma oluşabilir mi? Bu durum, kişiden kişiye değişir. Bir yıl sonra da, 5 yıl sonra da işlemin tekrarı gerekebilir.
3 HAFTA DİKKAT ŞART!
Dikişler patlayabilir mi?
Hastalar oyle pat diye hemen oturmuyor. Zorlama olursa, dikişler icerideki dokuları yırtarak gevşeyebilir. Dikiş kopmaz ancak gevşeme olabilir. Hastalara, 3 hafta sureyle dikkatli oturmalarını ve varis corabı giymelerini oneriyoruz. 3 haftadan sonra risk azalıyor. 1.5 ay sonra hic iz kalmıyor. Operasyon en gec haziran ayının ortalarına kadar yapılmalıdır. Bence ideal zaman kış ve bahardır. Bir de; cok yaşlanmış ve derileri cok sarkmış kişilerde bu yontem başarılı olamaz.
Yontem erkeklere de uygulanıyor mu?
Erkekler bize daha cok kalcalarını kucultmek icin başvuruyor. Cok nadir olarak buyutme işlemine yonelik başvurular da olabiliyor.
OLCUSU BELİN 2 KATI OLMALI İdeal olan bir Kadının bel olcumunun iki katına yakın kalcalara sahip olmasıdır. Beli 60 santim olan bir Kadın icin ideal kalca 102 santimdir. Kuba ve Brezilya'da kalcaların cekici olması, bu olculerdeki kadınların cokluğundan kaynaklanır. Ozellikle Brezilya'da bu olculere ulaşamayan kadınlar kalcalarını buyuterek, cekici ve seksi duruma getirmektedir. 90- 60-90 olcusune takılmamak gerekir. Sadece, goğus yapısı geniş ama memeleri kucuk olan bir kişide 90 olcusune ulaşabilir.
İğneli, İplikli "Asma" yontemiyle isteyene Dolgun Kalca yapılıyor
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- İğneli, İplikli "Asma" yontemiyle isteyene Dolgun Kalca yapılıyor