merhaba kızlar,
hepimizin ortak derdi olan terlemenin '' ets '' kısa adlı ameliyatı var.google dan ets ameliyatı diye yazıp bakarsanız,geniş detaylı bilgi edinebilirsiniz.

KLİPSLİ ETS TEDAVİSİ

Endoskopik video kamera yardımıyla goğus boşluğuna girilerek terlemeyi ayarlayan sempatik sinirin belirli bolgesine titanyum klips konulması işlemidir.

AMELİYATIN TEKNİĞİ

> Genel anestezi (tam uyuma narkozu) ile uygulanır.
> Koltukaltı bolgesinde 5-10 mm iki kucuk delik acılır.
> Bu deliklerin birinden 4 mm caplı kamera ilerletilir.
> Diğer delikten ozel endoskopik aletler ve klips uygulayıcısı ilerletilir.
> Sempatik zincire 5-6 mm boyunda titanyum klips konulur ve sıkıştırılır.

ETKİLİ OLDUĞU BOLGELER

> El Terlemesi
> Koltuk Altı Terlemesi
> Yuz Terlemesi
> Yuz Kızarması
> Ayak Terlemesi *
> Bunların birlikte olduğu durumlar...

* Ayak terlemesi icin yapılmamaktadır, ancak yukarıdaki terlemelerle birlikte ayak terlemesi varsa hastaların %60'ında ayak terlemesi de gecmektedir.

AMELİYATIN OZELLİKLERİ

> İşlem suresi ortalama 30-40 dakikadır.
> Laparoskopi veya diz artroskopisi benzeri bir yontemdir.
> Etkisi hemen ortaya cıkar.
> Kalıcı etki gosterir.

> El ve koltuk altı terlemeleri, el ve yuz problemleri cift taraflı tek seansta tedavi edilebilir. Birlikte olan ayak terlemeleri gecebilir.
> Operasyon sonrası bir gece hastanede kalınması yeterlidir.

> Deri kıvrımları icinde kaybolacak şekilde cok kucuk iz bırakır. Koltuk altından girilmesinin nedeni bu bolgenin estetik olarak daha uygun olmasıdır.
> Ameliyat sonrası cok az rahatsızlık verir.
> Oluşabilecek ağrılar basit ağrı kesicilerle gecebilir.
> İyileşme ve ameliyatın etkilerinin ortadan kalkması kısa surede olur.
> Hastaların coğu 2 gun sonra buro işlerine, 5-6 gun sonra ağır işlere ve sporlara başlayabilir.

Diğer sorularınız icin tıklayın...

ETS YAPILAN DİĞER HASTALIKLAR

Raynaud Hastalığı, Soğuk Aşırı Duyarlılığı, Sempatik Distrofi, Sudeck Atrofisi, Kozalji, Kalp Aritmileri, Fantom Ağrıları, Rosacea, Sosyal Fobi, Bazı Ruhsal Bozukluklar, Şizofreni, Uyku Bozuklukları, Bağımlılık, Titreme Bozuklukları (?), Parkinson (?)

------------------------------------- bir de ameliyatı olmuş bazı kişilerin yorumları var.-------------------------

Sayın Ali Hocam ben 13 Ağustos'ta ETS ile tedavi oldum. Sonuc mukemmel... Ellerim artık hic terlemiyor ve refleks terlemelerim cok azaldı. Kol altım terlemiyor ayaklarımda da eskiye gore azalma var. Bu arada atamam oldu. İstanbul'da goreve başladım işin temposundan size donmem, geri donuş vermem gerektiğini unuttum kusuruma bakmayın.. Herşey icin teşekkurler ve şimdiden iyi bayramlar...
Ozlem S. 27.09.2007

Draligus Forum'dan bir goruş

Merhaba Bayram Ali Bey,

Yeni Hastanede ki gorevinizde size sonsuz başarılar dilerim. Ben sizin yaklaşık 3 ay once ETS'li klips ameliyatı olan hastanızım.

Sizin sayenizde ellerimdeki ve koltuk altlarımdaki terleme %100 gecti. Ayaklarımdaki terleme %40 oranında gecti fakat tam anlamıyla gecmedi. Ben şimdi ayaklarım icinde ameliyat olmak istiyorum.Sanırım ayrı bir bolgeden ameliyat olunuyor. Kısaca bilgi verirmisiniz bana. Saygılar

Kıymet T.08.08.2007

Merhaba Bayram Ali Bey,

Ben sizin 13.04.2007’de ETS ameliyatı olan hastanız Arzu Y. Sizi internetten bulmuş ve İzmirden ameliyat icin size gelmiştik. Yolculuğum sırasında beni rahatsız eden, bir gun icinde ameliyata karar verdiğimden dolayı aceleci olduğuma dair duşuncelerim, sizin rahatlatan ve guven veren acıklamalarınızla buyuk bir umuda donuştu. Ameliyattan cıktıktan sonraki zamanda ellerimin, ayaklarımın ve koltukaltımın terlememesinin sosyolojik, psikolojik ve maddi (cunku artık ayaklarım terlemedği icin ayakkabılarım, koltukaltlarım terlemediği icin giysilerim deforme olmuyor ) rahatlığını hyperhidrosis hastası olan ikiz kız kardeşimle de paylaşıyorum. Turkiyeye tatile geldiğinde ilk işlerimizden birisi sizi ziyaret edip, kardeşimin de dunyaya rahat bir nefesle başlamasını sağlamak olacak. Herşey icin cok teşekkurler ,en cok da İzmirde bu aralar aşırı olan 40 derece yaz sıcaklarında calışıp terlemediğim icin teşekkur ediyorum, siz kalben cok iyi ve cok başarılı bir doktorsunuz. Goruşmek uzere. Saygılarımla,

Not: Yeni hastanenizde size iyi calışmalar dilerim. Bu arada doktor bey eski hastanenizin desteklediği, Google’da da sponsor bağlantısı olan bir sitenin iceriği nedense sizinkine cok benzemiş hatta cumleler bile aynı gibi.

Arzu Y. 26.07.2007

Merhaba doktor bey.

Oncelikle size sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum. Şubat ayında ameliyat oldum ve ellerimin terlemesi tamamen kesildi insanın ellerinin terlememesi dunyanın en guzel duygusuymuş. Her zaman size dua ediyorum ayak terlemem de %50 azaldı. Yalnız sağ koltuk altım hafif terliyor ama sol hic terlemiyor ama benim koltuk altı aşırı terleme problemim yoktu. Sağ olun iyi ki varsınız. İnşallah ayak terlemesini de %100 kesecek bir care bulursunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Allah sizden razı olsun.

Emel B. 22.07.2007

Merhaba

15 Mart 2007 de ameliyat oldum. Bu zamana kadar size ulaşamamış ve bu dertten kurtulamamış olmama uzuldum. Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Artık yaşamak daha kolay. Her şey ameliyat olmadan once bana soylemiş olduğunuz gibi ilerledi. Ellerim nemlenmiyor bile, ayaklarda eskiye gore daha az terliyor. Ancak klipslerin olduğu bolgede sırt ağrıları yaşıyorum ozellikle yorulduğum zaman ağrıyı bu bolgede hissediyorum sık sık derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Sizce bir sorun var mı bu durumda. Guler yuzunuz şefkatiniz icin teşekkurler her zaman duacınızım.

Mihrace A. 11.07.2007

Merhaba. Ben mart ayında ETS ameliyatı oldum sizi bilgilendirmemi istemiştiniz şuan cok memnunum teşekkurler.

Ayfer A. 22.07.2006

Bayram Ali Bey ben 5 haziran tarihinde ameliyatını yaptığınız hastanız Fatih. Size ne kadar teşekkur etsem azdır ozellikle son 3-4 yıldır okul ve sosyal hayatımı cekilmez derecede etkileyen terleme sorunumdan tamamıyla kurtuldum. Ellerimde ve koltuk altlarımda terleme tamamen kesildi. Ayaklarımda da %80-90 oranında azaldı en azından artık rahatsız etmeyecek durumda. Şimdi cevremde ne kadar kişi varsa onlara sizden ve hastanenizin kalitesinden bahsediyorum, cevrelerinde bu hastalığı olanlar varsa sizi tavsiye ediyorum. Oncelikle size, ameliyatımda ve sonrasında benimle ilgilenen hastane personeline cok teşekkur ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum

Fatih Ş. 04.07.2006

Merhaba Doktor Bey, nasılsınız? Ameliyattan sonra ellerim, koltuk altım, ayaklarım, yuzum terlemiyor hem yuzumdeki kızarıklıklar da gecti. Dun sizi Tv'de izledim. Tekrar tekrar her şey icin teşekkur ederim. Kendinize iyi bakın goruşmek uzere...

Cağlar K. 04.07.2006

Merhaba; oncelikle size siteniz icin teşekkur etmek gerekiyor. Cunku bu sorundan muzdarip olmuş ve doğru bilgiye ulaşamayan bir cok kişi olduğunu duşunuyorum. Siteniz bilgilendirme acısından sanırım buyuk bir acığı kapatıyor. Calışmalarınızda başarılar diliyorum.

Emre A. 14.06.2006