Kim Kardashian ’ın Paper dergisine verdiği pozlar interneti kırdı gecirdi. Beli mucizevi bir şekilde incelen Kardashian da dergi yonetimi de fotoğraflarda oynanmadığını iddia ediyor. Uzmanlar Kardashian ’ın hem operasyon hem photoshop konusunda işi abarttığını duşunuyor. Kaburga aldırmaktan kalca protezine, yeni photoshop tekniklerine neler neler yapılmış?

Kalcasıyla rakiplerini deviren Kim Kardashian ’ın Paper dergisine verdiği pozları gormeyen kaldı mı? Herhalde hayır. Derginin kış sayısına kapak olan 32 yaşındaki yıldız, tıpkı kapakta da anonslandığı gibi ‘İnterneti kırdı. ’ Kareler paylaşım rekoru kırdı, her gazetede yer aldı. Şok gecirtici unsur cıplak pozlar vermesi değildi. Bugune kadar Playboy dergisine sadece inci kolyeyle, V dergisine ise vucut boyasıyla kapak olmuş, yarı cıplak poz vermeyi bir hayat prensibi haline getirmiş reality-show yıldızını zaten giyinik gorunce şaşırıyoruz. Enteresan olan oranlardı: Karelerde yıldız, her zamanki pin-up modeli imajından cok plastik Barbie ’lere benziyor. Meşhur kıvrımları daha da belirginleşip, bel bolgesi sıfır beden gorunumune kavuşsa da kalcası o meşhur ihtişamını korumuş. Peki, iki ay once ‘sırt yağları aldı yurudu ’ cumlesiyle Star dergisine kapak olan kız, nasıl bu kadar inceldi?

Solaryum zayıf gosterir mi?

Kardashian, fiziksel gorunumunun sırrını ‘nazar etme ne olur calış senin de olur ’ tadında acıkladı: “Spor hocası Gunnar Peterson ’la haftada dort gun calışıyorum. Alkol kullanmıyorum. Karbonhidratı da kestim. Parlak cildimin sırrı hindistancevizi yağı. Duzenli olarak da solaryuma giriyorum, bronzluk insanı zayıf gosteriyor.” Yani spora gidip, sağlıklı besleniyorsanız, ustune gozunuz de cilt kanseri riskini kesiyorsa, iş tamam.
Derginin Haber Muduru Mickey Boardman da cekimde photoshop kullanılmadığını iddia etti: “Bazı noktalarda ince rotuş yaptık. Ama cok da uğraşmamız gerekmedi. Cunku Kim ’in fiziği gercekten boyle. Beli ince, bacakları ince, kalcaları ise cok yuvarlak. Photoshop'a gerek yok.”

Gozler cekime imza atan fotoğrafcı Jean-Paul Goude ’a cevrildi. Karenin orijinalini 1976 ’da Carolina Beaumont ’la ceken 74 yaşındaki Goude, konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak Fransız sanatcı, 2010 ’da Herald Tribune ’a verdiği roportajda kendisini ‘photoshop ’un atası ’ olarak ilan etmişti: “Ben geliştirdiğim analog yontemlerledaha dijital fotoğraf makinesi keşfedilmeden photoshop'un en iyisini yapıyordum.” Peki Kim ’in Jessica Rabbit'vari kıvrımlarının ne kadarı bilgisayar başında, ne kadarı neşter altında yaratıldı? Uzmanlara gore, iki taraf da elini korkak alıştırmamış.

HEM ESTETİK HEM PHOTOSHOP'LU

Kim Kardashian,157 santimetre boyunda, kilosuysa 54. Vucut olculeri ise 86/66/110. Ama photoshop'la beli 10 santim eritilmiş. Amac kalcayı buyuk gostermek.

En az 4 operasyon

Prof.Dr. Akın Yucel ’e gore Kim bel- kalca hattında sıkı oynamışde en az dort estetik mudahale var: "Bel bolgesine liposuction uygulanmış. eEkstra yağ kalcalarına eklenmiş. Kalcaya kaldırma operasyonu ve protez uygulanmış. Bu capta bir popo dik durmaz, sarkık gorunur. Bunlara rağmen photoshop da uygulanmış. Cunku beli kalcasını taşıyamayacak kadar ince ve yağsız.“

Acil ameliyat gerek

2 Op.Dr. Oytun İdil, yıldızın hatlarının gercekten boyle olması halinde ciddi bir sağlıkproblemiyle karşı karşıya olduğunu soyluyor: “Patolojik olarak baktığımızda, bu oranlar mumkun değil. Eğer gercese, Kardashian ’a omurgasında aşırı eğim yani lordoz artışı olduğu teşhisini koyar, acil olarak ameliyata alırdım."

Kaburgalarını aldırmış

3 Uzman Dr. Omur Tekeli dort farklı operasyon gecirmiş olabileceğini soyluyor: “Serbest kaburgaları aldırmış olabilir; bu, bel capında belirgin bir azalma sağlar. Kalcasında kesinlikle protez var. Kalcada yağ grefti olma olasılığı mumkun. Bu buyuklukteki kalcaları ayrıca askı yontemi ile de kaldırıyoruz. “

KIM ’DEN ONCE O VARDI

Kalcayla unlu olma trendini aslında Kardashian ’dan 200 yıl once de Saartjie Baartman adlı bir kole başlattı. 1790 ’da Kuzey Afrika ’da doğan Baartman, Khoikhoi kabilesine uyeydi. Kabile kadınları devasa kalcalarıyla unluydu. Ailesi olunce Baartman da esir edildi. Sahipleri 22 yaşındaki genc kadındaki ‘potansiyeli ’ gordu Londra ve Paris ’te sirk hayvanı gibi sergilemeye başladı. Baartman korseyle sahneye cıkıyor, şarkı soyluyor, seyirciler de kalcasının gercek olup olmadığını anlamak icin onu sopalarla durtuyorlardı. Yani anatomik acıdan Kim kadar geniş kalcalara sahip olmak mumkun. Tabii Khoikhoi kabilesinden geliyorsanız.

Kaynak: Hurriyet/Kelebek