Kadınlar cok takıntılıdır bu konuda.
Yuzlerindeki o sevimli ciller bile bazen bazı kadınlara itici gelebilir.Oysa o ciller ne kadar masum ve sevimlidir.Yok, ben cilleri sevmiyorum, yuzumdeki ciller gecsin diye ısrar ediyorsanız tamam, size cillerinizden kurtulmanız icin doğal teknikler buldum

Suna Dumankaya yuzdeki cillerin gecmesi icin doğal ve uygulanabilirliği yuksek bir oneride bulundu.Bakın Suna Dumankaya bu konuda biz cillerinden şikayetci hanımlara neler oneriyor !
Ciller nasıl gecer, neyle gecer, nasıl gecirilir ?
Oncelikle cillerden korunmayı anlatalım.genellikle ilk baharda ve yazın ortaya cıkan cillerden korunmak icin guneş kremleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz.guneş ışığı altında direkt ona maruz kalmamalı ve mumkun olduğunca guneşten kacınmalısınız.
bu onlemleri aldınız fakat olmadı yine cillerden kurtulamadınız.o zaman uygulamanız gerekenleri sıralıyoruz :
Suna Dumankaya tarifiyle cil maskesi
Malzeme:
Keten tohumu
Uygulama:
Keten tohumunu kaynatin, suyu ile cilde masaj yaparak cillere ve lekelere maske olarak uygulayin. Cildinizi gunesten koruyun.Gunesin zararli etkilerinden korunmak icin her gun koruyucu krem kullanmalı.
İlkbahar veya yaz başında maydanoz yapraklarından, sonbaharda ise maydanoz kokunden maske hazırlanır. Maydanozu (2 yemek kaşığı) robottan gecirip kıyma haline getirin ve temizlenmiş cilde maske olarak uygulayın. Gozaltlarına maydanoz koymayın. 20-30 dakika sonra maskeyi soğuk suyla yıkayın ve cildinize nemlendirici krem surun. Maydanoz koklerinin kaynatın, limon suyu ile karıştırın, yuzunuzu bu karışımla sabah akşam silin.
2 yemek kaşığı havuc suyuna 20 damla limon suyu ekleyin ve gunde 2-3 kez yuzunuze uygulayın. Maske 20-30 dakika bekletilip cıkarılır. 50 gram maydanozu yarım litre yuzde kırklık alkole yatırın (votka da olur), 2 hafta karanlık yerde dinlendirin ve soğutarak kullanmaya başlayın.
Yuzunuzde ciller oluşmuşsa, yuzunuze domates dilimleri yerleştirin. Bu işlemden once cilt iyice temizlenmeli ve az miktarda besleyici krem surulmelidir. Maske 30 dakika bekletilir. Maskeyi soğuk sutte ıslatılmış pamukla cıkarın.
Maske: 1 kaşık maydanoz ve bir kaşık balı karıştırın, cildinize uygulayın, 45 dakika bekletin. Bu karışıma limon suyu da eklenebilir. Bunun icin 2 yemek kaşığı maydanoz kıyması, bal ve limon suyu ile karıştırılır, cilde uygulanıp 15 dakika bekletilir.