Merhaba arkadaşlar. Gecirdiğim operasyonu daha once "Bacak Estetiği- Lipodem- Ahmet Karacalar" başlıklı bir konuda anlatmıştım. Fakat bu lipodem ile ilgili olduğu icin benim ameliyatım ise bilek inceltme ve kas iptalini kapsadıgı icin kendim ayrı başlık acma gereği duyup sizlerle paylaşmak istedim.
28 Ocak'ta yani 5 ay once Prof.dr Ahmet Karacalar her iki bacağımda alt baldırimdaki kalın yumruk gibi duran kaslarımin sinirlerini keserek kas iptalini gercekkeştirdi ve ayni ameliyatta super dry tekniği ile ayak bileklerimi inceltti.
İyiki olmuşum cok minnettarım doktoruma! Zor evet basit degil zor bir surec ama sanıldıgı kadar zor degil☺
Yaklasik 7-10 gunu ciddi şekilde gozden cıkarmak lazım. 10.gunden sonrası tekleyerek suruyerek yuruduğunuz bir donem olucak. Ben iki işlemi bir arada yaptirdigim icin biraz fazla zorlu gecti. Ama diger hastalarin dediklerine gore sadece kas iptali olanlar daha kisa surede ayaga kalkiyor iken burada zorlayici olan bileklerden yağ aldirilmasi. Odem yapiyor bu da yurumeyi zorlastiriyor. Bir ay istirahat ettim. Yukarida yazdigim gibi ilk 10 gun zorlu bir donem. Sonraki 10 gun sendeleyip sektelediginiz bir donem ve diger 10 gun ise butunuyle ayaga kalktiginiz donem olucaktir.
Kas iptalinde bacaklarin arkasinda ince bir cizgi olucak. Şu an neredeyse hic kesilmemiş gibi
Gozle gorulur ve metreyle olculur bir değişim 3 cm inceldim. O tomruk kaslar nereye gitti....elbette halen kas var olmasi da lazim ama o kalin kaba duz ayakta bile cikan kaslarim yok artik. Topuklu giyersem birazcik cikiyor cunku kuculduler. Sinir olmadigi icin beslenemiyor eriyip gidiyorlar. Bileklerim daha zarif. Bileklerde nokta sekilde sinek isirmis gibi ikiser tane leke kaldi. Olsa da olur olmasa da. Toplu igne basi kadar cunku maliyeti yuksek bir ameliyat ama benim icin degerdi. Ahmet hoca muhtesem...basindan sonuna asistaniyla birlikte sizinle olucak sizi takip edicek. Ameliyattan sonra en az 3 ay varis corabi giyiliyor ki en kalinindan. Bence ameliyatin tek sıkıcı yanı bu. Kışın yaptirmak lazim ve varis corabiyla giyilebilicek kislik kiyafet ayarlamak derdi sıkıntı. Ben kislik elbise giydim hep. Varis corabimi da 4 ay kullandim. Sol bacagim gec iyilesti sağa gore. Az morarma oluyor yağ alindigi icin ama hepsi gecici. Odemlerin gitmesi ve bacagin sekillenmesi icin varis corabi şart. Saglicakla kalin hepiniz.