Tapıyoruz > Ortalarda gorunmedikce gucleniyor!
[IMG]http://img144.**************/img144/931/54c1c6288b13f248a7ddb3ela7.jpg[/IMG]Pesimist rap'in oncu ismi olan Sagopa Kajmer, kendine has tarzı ve rap muziğine olan katkılarıyla farklılığını korumaya devam ediyor…
Asıl adı Yunus Ozyavuz olan Sagopa Kajmer, 1998 yılından bu yana rap muzik adına sayısız iş cıkardı. Kendi albumlerinin ve calışmalarının dışında, rap'e katkısı bulunması muhtemel olan kişilere yol gosterdi. Arkasında olmak istediği albumlerin produktorluğunu ustlendi. 2006 yılında kendi gibi rap'ci olan Kolera (Esen Guler) ile hayatını birleştiren Sagopa Kajmer, Melankolia Muzik adlı şirketi acarak muzik gucunu eline aldı...
Şarkı sozlerine baktığımızda rap muziğin diğer isimlerine nazaran daha sert sozlerle karşılaşıyoruz... Turkiye'deki pesimist rap'in oncu ismisin yani... Peki bu pesimistliğin nedeni nedir?
Aslında ben 2003 senesinden bu yana rap'in en normal, yumuşak, ağırbaşlı sozlerini yazıyorum. Cok fazla sert olduğumu duşunmuyorum. Pesimistliğin sertlik olduğuna da inanmıyorum. Duygulu ve icten demek daha yerinde gibi geliyor bana. Pesimistliğin nedeni yaşadıklarımız, yaşayacaklarımız olsa gerek.
Pesimist duruşunun tam olarak başladığı nokta ucuncu albumundur diyebilir miyiz?
Evet. 'Bir Pesimistin Gozyaşları' benim icin donumdur. Kendimi en rahat ifade edebildiğim album. İnsanların da belki ilk defa beni anlayabildikleri albumum.
Ciğdem YAKAR
Haberin devamını Cosmogirl dergisinin 48. sayısında bulabilirsiniz!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Sagopa Kajmer Cosmo Girl Dergisi Aralık Sayısında