4 gun once Eskişehir ’de Acıbadem Hastanesinde Dr. Esen KARAKAYA tarafından gercekleştirilen lipomatik ameliyatı oldum.
Yağ alma işlemlerinin isimleri o kadar ceşitli ki. Hangisinin de son teknoloji olduğuna dair kesin bir acıklama da yok. Araştırdığım kadarı İle lipomatik son teknoloji idi. Bir de yine 8 yıl once lazer lipoliz ameliyatı olmuştum ve hem benim hem de aynı tecrubeyi yaşayan arkadaşım İcin lipomatik o denli farklı idi ki lazer lipoliz e gore cok daha iyi bir deneyim olduğunu soyleyebilirim. Bu nedenle de daha yeni bir teknoloji olduğunu duşunuyorum.
En yoğun şikayetimin olduğu kol ve gobek bolgesine işlem yapıldı.
Doktorun ilgisi ve hastane personelinin davranışları İcin kusursuz diyebilirim.
80 kiloda idim ve diyetisyen ile calışmama rağmen kilo veremiyordum.İcinde bulunduğumuz karantina doneminde rahat dinlenirim duşuncesi ile ameliyat olmaya karar verdim.
Doktorun kendi kliniği var ve burada kendisi ile ameliyat oncesi birden fazla kez goruştum.
Ameliyat gununden bir gun once hastaneye başvurarak tahlillerimi yaptırdım. Yine medikalden korse siparişimi verdim. Surecte değiştirmek istediğim tek yer medikal firması galiba.
Ameliyat gunu işlem saatinden yarım saat once hastanede oldum. Yatış işlemleri de 15-20 dakika suruyor.
Yatış işlemimden sonra doktorun odama geldi ve cizimlerimi yaptı. Sonrasında ameliyathaneye goturuldum.
Genel anestezi almak, zorunluluk olmadan ameliyata karar vermek başlı başına gerginlik sebebi.
Ameliyat onluğu İle sedye uzerinde ameliyathaneye goturulmek. Kontrolun hic bir şekilde bende olmadığı bir surec. Buz gibi ameliyathane ortamı da hic bir şekilde bekletilmek istemeyeceğim bir yer. Bu surecte de doktorumun ilgisinin mukemmel ve cesaret verici olduğunu soyleyebilirim. Ameliyathanede maca hazırlanan aynı takımı oyuncularıymışız gibi hissettirdi.
Ameliyathane de sohbet eşliğinde uyuyorsunuz. Fakat uyanma anı feci. Benim icin şu ana kadar aldığım tum genel anestezi sureclerinde oyle oldu.
Hastane odamda titreyerek uyandım. Ağrım yoktu fakat feci bir uşume hissi vardı. Titreyerek ben ne yaptım şimdi diyorsunuz.
Kol bolgesi icin korsem ve gobek ve bel icin korsem ayrı ayrı giydirilmiş olarak odamda yatağımda idim.
uc tane diren ve bir de sondam vardı. Ameliyat işte. İnsan cok duşunuyor değer mi diye.
Ameliyat olduğum gun ve ertesi gun oğleden sonraya kadar hastanede kaldım.
Yine kendimle bir hayli dalga gectim. Kitap ve ı pad falan getirmiştim. Halbuki kolumu oynatamıyordum. Yanımda getirdiğim kıyafetler ile dahi komiktim. Terlik ve mumkun olduğunca bol yumuşak kıyafetler ile taburcu olmak gerek.
Doktorum akşam ustu, ertesi sabah ve beni taburcu etmek icin oğleden sonra tekrar geldi.
Surekli serum aldım. İki saatte bir kan ve idrar tahlili yapıldı. Ağrı kesici iğnemi gece ağrım olmadığı İcin yaptırmadım.
Hastanede kaldığım surec, hemşireden temizlik personeline kadar herkesin ilgisi o kadar iyiydi ki.
Son ameliyatım sezeryanımdı. O kadar pişman oldum ki bu hastanede doğum yapmadığıma. Hala cok iyi anıyorum o diğer hastanenin personelini(!)
Doktorum beni bizzat yuruttu. Direnlerimi cıkardı ve pansumanımı yaptı.
Ağrı kesiciye ihtiyac duymuyorsunuz ama sağdan sola donemiyorsunuz. Direnlerin cıkartılması falan acıyor işte. Baya acıyor o direnler.
Benden 6 litreye yakın yağ alınmış. Aynı ameliyatı olan arkadaşıma diren takılmamıştı. Diren olmazsa surecteki acı hatıralar baya azalır.
titrerken, kalkıp yurumeye calışırken, bu direnler ve sonda nasıl cıkacak acaba diye duşunurken ve cıkarken insan hep sorguluyor işte değer mi?
Taburcu olduktan sonraki gun yardımla hareket edebildim. Bir sonraki gun ise yavaş da olsa hareket ediyor ve kendim tuvalete gidebiliyordum.
4. gunun akşamında yazıyorum.Yatarken ağrı hissetmiyorum ama korse nefret bir şey ozellikle kol korsesi bu mevsimde ben buna ne kadar dayanırım diye duşunuyorum. Cok gozumde buyuyor.
Bugun banyo yaptım. Yine banyom oncesi doktorumla goruştuk. İki gun sonra da muayeneye gideceğim. İki gun daha işe gidebileceğimi duşunmuyorum sonrasını da bilmiyorum.
Gorunuşe gelince. Şu an dahi bir başkasının vucudu gibi. O denli farklı ve iyi. Vucudumda morluk da yok. Ağrı ve morluk yonunden lazer lipoliz ile kıyaslanmaz.
4 gunde değiştim gercekten, bariz hem de oyle boyle değil. Odeme rağmen cok belirgin bir fark var.
Benden once ameliyat olan arkadaşım şu an bebek bekliyor. Kilo aldı. Fakat o yağlar o yerlere ve o goruntuye gelmiyor şekilli olmaya devam ediyorsunuz.
Kimseye olmasını ya da olmamasını tavsiye edemem, ameliyat bu, ozellikle yaş ilerledikce insanın kaldırası gelmiyor. Ama surec ve doktorum ancak bu kadar iyi olabilirdi. İki ay sonra herhangi bir aksilik olmazsa odemlerim indiğinde tekrar yazmayı planlıyorum. Tartı şu an 78 gosteriyor, ameliyat oncesinden iki kilo duşuk sadece fakat goruntu inanılmaz farklı. Goruntumden cidden memnunum.
Lİpomatİk tecrubem
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Lİpomatİk tecrubem