merhaba hanımlar. karın germe ve meme kucultme operasyonu hakkında gecmişe ait paylaşımları okumuştum. bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum . ameliyatı Eskişehir de TIP fakultesinde oldum. vip te yattım . yaklaşık 52 saat once ameliyattan cıktım. operasyon ayılmasıyla beraber 5 saat surdu. doktorum daha onceden bilgilendirme yapmıştı. ameliyatta kullandıkları anesteziler beni 10 saat ağrıdan uzak tuttu. sadece yanma hissi vardı o da dayanılabilecek kadardı. narkozu vucuttan atmam istifra şeklindeydi. bu durumda dikişlerimi zorlamıstı. sonrasında ilk 12 saat hemsirelerin sıkı takibi ve doktorumunda surekli kontroluyle yataktan hic kalkmadım. goğus bolgesine bastırarak icerde kalan odemin atılmasını sagladı. bu biraz can yakıcıydı. goğus bolgesinde 2 dren karın bolgesinde de 2 dren takılıydı. ameliyattan sonraki sabah goğusumdeki drenleri cıkardılar. yataktan kalkmadığım sure boyunca sonda takılıydı. sabah goğus drenleriyle beraber sondayı da cıkardılar. bu sureye kadar serum ve anestezik maddeleri surekli damardan aldım. sıvı beslenmeye başladım. gaz cıkışından sonra katı beslenmeye gectim ancak benim biraz uzun surdu. sonda cıktıktan sonra ufaktan urumeye başladım. ağrılarım halen yoğun değildi. sadece eğik yuruyordum. ilacların etkisiyle yoğunlukla uyuyordum. akşamına karındaki drenlerden birini cıkardılar. biraz canımı acıtmıştı. diğeriyle sabahladık. tabi bu surecte yururken iki buklum olduğum icin sırtıma ve omuzlarıma kulunclar girmeye başladı. bu da yatmamı olumsuz etkiliyordu. biraz sıkıntılı bir gece gecirdikten sonra sabah normal bir kahvaltıyla gune başladım. doktorum kontrole geldi ve dreni cıkardı. yapmam gerekenleri ayrıntılı anlattıktan sonra taburcu olabileceğimi soyledi. yani ameiyattan sonra 40 saat sonra taburcu oldum. recetemi yazdı ve gerekli ilacları temin ettim. evde uygun yatma ortamı oluşturmak sıkıntılı oldu. bir de narkozun etkisiyle gıcık bir oksuruk geliyor ara ara. o krizleri atlatmak da zor oluyor. onun dışında şimdilik bir sıkıntım yok. ameliyat bolgelerimde korse takılı ve 1 hafta sonrası dr kontrolum var. 5. gun icin ayakta duş alabileceğimi soyledi. banyo dışı korseleri takmaya devam ediyorum. korseler biraz nefes almanı zorlaştırıyor ama olmazsa olmazlardan. ameliyat yerlerimde şişlik olduğu icin şuan ki durumlarına yonelik yorum yapmak doğru olmaz . zamana ihtiyac var. ameliyat ile ilgili daha onceki video ya da anlatımlardan sonra net kararımı vermiştim. şimdi de hic pişman değilim. kombine ameliyat yaşadığım icin goğus bolgemin acısını neredeyse hic hissetmedim. aklınıza takılan sorulara cevap vermek isterim. amacım yardımcı olmaktı. Prof. Dr. Yakup Karabağlı ve ekibinden de cok memnun kaldım tavsiye ederim arkadaşlar.