BACAKLARINIZDA SELULİT ZANNETTİĞİNİZ YA LİPODEMSE?
LİPODEM İLLETİNDEN KURTULMA LİPOSUCTION HİKAYEM

Bacaklarımın artık normal bir şekli var ve artık ayaklarım fillerin ayakları gibi değil.

Lipodem nedir? Lipodem, Ağrılı Yağlanma Sendromu” olarak da adlandırılan lipodem "Lipedema", kalca, uyluk ve bacaklarda aşırı yağ ve sıvı birikmesine bağlı anormal ve simetrik şişliktir. Tamamen kadınlarda ortaya cıkan ve kol ve bacaklardaki şişlik ve ağrılı yağ birikimleri olarak ortaya cıkan, elleri ve ayakları koruyan kronik bir durumdur. Hastalıktan muzdarip bireyler, teşhis aletlerinin olmaması, lipodem ile ilgili halkın ve tıbbi bilincin bulunmaması ve kilo alımı ile ilişkili damganın etkisiyle daha da etkilenmektedir.Lipodemin teşhisi, tıbbi oykunun alınmasını ve etkilenen kişinin fizik muayenesini yapmayı icerir. Alan tanısal bir testten yoksun olduğundan, doktorlar bir kişinin lipodem olup olmadığını belirlemek icin cok sayıda kriter duşunmektedir.

Genellikle obezite veya olağandışı kilo alımı olduğu sanılıyor, halbuki bu bir hastalık ve tum dunyada 17 milyondan fazla kadını etkiliyor ve coğu bunun bir hastalık olduğunu bilmiyor.

Tuhaf olan şey, doğru beslenme, duzenli olarak egzersiz yaptığım halde kilo, garip bir şekilde yalnızca bacaklarımda yığılmaya devam etti. Cirkin gorunumlu tabiri caizse nenemin bacakları daha guzel derdim hep.Artan kilolarımın bir sonucu olarak da kronik ağrılar da tuzu biberiydi.Dile kolay tam 17 senedir care arıyorum.

Sorunun kaynağını bulmak icin gitmediğim doktor branşı kalmadı.Dahiliye,Cildiye,Endokrinoloji,Kalp Damar bolumu..Hepsinin soylediği kilo ver,tum şikayetlerin gecer.Bir gun kardeşim TV de Lipodem ile ilgili bir habere rastlamış.Videosunu bana attı.Tum şikayetlerimi bildiği icin,acaba sende de boyle birşey mi var dedi..Haberi izledim ve araştırmaya koyuldum.Tam iki sene okudum okudum okudummm.Neden,nicin,tedavisi ne..Sayesinde kendi kendime teşhis koymuştum ki...Sonrasında Whatsapp uzerinden bacaklarımın fotoğraflarını estetik cerrahlara gonderdim.Nihayet nufusumuzun coğunu etkileyen nispeten bilinmeyen bir hastalık olan Lipodem teşhisi kondu.Ustelik 2.Evresiniz dediler.(

Nadiren bahsedilen bu kronik bozukluk, bacaklar ve kolları etkiler ve yağ hucrelerinin anormal bir şekilde birikmesine neden olarak belirgin orantısız bir goruntu ortaya cıkarır. Bu yalnızca duygusal sıkıntıya neden olmakla kalmaz, aynı zamanda cok acı vericidir.Bazen bacaklarımda sebepsiz morluklar oluşur.Her yaz mevsiminde, sıcaklığın artması ile fil ayağına donen ayak bileklerim vardı

Genellikle herhangi bir diyet veya egzersizle durdurulamaz ve ilerleyicidir.Lipodem genellikle ergenlikte tetiklenir, ancak hamilelik hormonlarının dengesizleşmesiyle, menopoz sırasında ve jinekolojik cerrahiyi takiben kotuleşebilir. Son derece stresli bir durumdan da tetiklenebilir, cunku kortizol (ana stres hormonu) duzensizliği neredeyse daima kilo alımı veya obezite olarak yanlış tanı konur.
Lipodem erken teşhis edilse, cok az sayıda eğitimli hekim yuzunden cok az gorulurse, lipedemik yağ hucrelerinin onemli olcude genişlemesini onlemek ve hastaları obezite riskini artırmak icin uyarmak, boylece uygun onlemi almak mumkundur .
Lipodem semptomları, orantısız olarak buyuk, kolon benzeri bacaklar, dizler olağandışı derecede geniş olan yağ yumruları, orantısız kalcalar,basen ve simitlerde yağ icerir. Lipodem ilerledikce, hastalar alt bedeninde gittikce ağırlaşırlar. İlave genişleyen yağ hucreleri, lenfatik damar yollarına mudahale eder ve hastalar, lipo-lenfodem diye bilinen bir durum olan sekonder lenfodem geliştirebilirler. Coğu lipodem hastası konvansiyonel lenfodem tedavisiyle ilişkili sıkıştırma giysilerini tolere edemez cunku alttaki lipedemik yağ cok ağrılıdır ve bu hastalar tekrarlayan kan enfeksiyonları ve fibroz da dahil olmak uzere kontrol edilemeyen lenfodemin yan etkileri icin risk altındadır. Sağlıklı bir yaşam tarzı ile kontrol altında tutulmazsa durum daha da kotuye gidebilir ve hastalar giderek daha az mobil hale gelecektir.
Tum bunların tek caresi alanında uzmanlaşmış bir plastik cerrahın liposaction yoluyla yağları vucuttan uzaklaştırmasıdır.

Dunya genelinde lipodemle uğraşan kadınların yuzde 11'inden biriymişim.

Belimden diz altına kadar, cildimin dokusu şişti ve buyudu. Zaman gectikce ve durumum daha da kotuye gittiğinde, egzersiz, inanılmaz acı verici hale geldi. Dizlerimde aşırı baskı oluşuyordu.Bu artan hareket ozgurluğu eksikliği nedeniyle sosyal hayatım da acı cekmeye başladı. Kronik yorgunluk hissetmeye başlamıştım.Yine de, en kotusunu gormedim.Cok şukur. Menopoz hormonlarıyla daha kotu olabileceğini biliyordum.Yaşlılık hayatımın geri kalanında bir tekerlekli sandalyeye bağlanabileceğimi duşunmek cok korkuttu. Hayatımın elimden kaymasına neden olan belirtiler icin bir cevap, bir tedavi bulmak zorundaydım. Sonunda, internette estetik forumlarından,facebook gruplarından lipodem tedavisi icin doktor arayışına girdim.Daha da kotusu, tanıştığım bircok hekimin lipodemi daha once hic duymamış olmasıydı.Ders olarak gormemişler bu durumu cunku. Riskli bir ameliyat olduğu icin ameliyat yapmayı reddettiler.Ya da sacma sapan oneriler sundular.

Sonunda, kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra,Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut ’u buldum. Dunyanın dort bir yanındaki en zorlu ve yuksek riskli lipo olgularının bircoğunu başarıyla tedavi ettiğini ve diğerlerinin coğunda hastalarda yaşamı değiştiren sonuclar verdiğini keşfettim.Sonunda kendi mucadelemle ilgili olarak goruştuğumde, durumumu tedavi etmede eşi benzeri gorulmemiş bilgisi, guvenirliliği ve uzmanlığı,insancıllığı ve pozitifliği sayesinde ,bir gun normal yaşama doneceğime dair umudumu derhal geri getirdi.

Uzun yıllardır ağrı cektiğim ve lipodemle mucadele ettikten sonra hayatımın sadece birkac hafta boyunca yuzde 100 değişeceğine inanmak zor. Doğru tanıyı bulmak icin cok savaştım ve bundan sonra doğru cerrahı bulmak daha da zorladı. Aylin Hoca ’nın tedavisinde gorduğum uzmanlık, sanat, teknik beceri ve samimi bakım ;ovgulerin otesinde bir şey. Gercekten "liposuction'ın gurusu" olduğu icin onu bulduğum icin cok cook şanslıyım.

Lipodemin liposuctionu KEYFİ ESTETİK değildir !..Liposuction tedavisi icin, malesef ulkemizde bireysel finansmana ihtiyacımız var.SGK kapsamında değil!((

Plastik cerrah olmalıydım!..Tek işlem icin 40.000 TL fiyat bicen cerrahlar oldu.Hatta siz lipodem değilsiniz,sadece fazla yağlısınız.Bunları da 7-8 seans yağ alma işlemi ile alırız dediler.Her seans 18 bin cik tl ye olurmuş(( Sigorta şirketleri ve SGK bunun kozmetik cerrahi değil, diz, kalca ve ayak bileği operasyonlarını, hareketsizliği, lenfodemi ve varikoz damarlardan bahsetmemek icin onleyici bir cerrahi olduğunu ne zaman gorecekler? Lipodem ağrısını biliyorum(( ve evre 4 olduğunda coğu hekim ameliyat yapmıyor.
Gelecekte, gittikce şişen, liposuction'a ihtiyacı olan her lipodem hastası icin sigortalı olmasını dilerim.